Addicted,

Gud, gud, gud, gud - något i min skalle är ju helt klart frånvarande. Jag har just druckit upp en hel kanna kaffe utan att märka det?! Är det här över huvud taget fysiskt möjligt?! Jag sitter inte ens och skakar på knät som jag i vanliga fall brukar göra...
Den här krävande eftermiddagen krävde ändå en massa kaffe - eller inte. Det enda jag gjort är att se på ett avsnitt av Totally Spice (det 3000:e?) med Matilda, och att se på 27 dresses, varav ungefär varannan scen var svartvit, väldigt irriterande men troligtvis något man får leva med när man inte går och ser filmen på bio eller väntar tills den kommer ut på dvd. Just nu känner jag mig faktiskt bara som en oönskad stor klump som gömmer sig vid datorn för att inte vara i vägen, en känsla som är totalt ogrundad, men tyvärr så stark att jag tidigare idag fann mig sitta bredvid mamma och helt frivilligt säga att jag gärna går upp vid fem imorgon bitti (min sista dag på lovet) och hjälper henne mjölka kor..?! Jag säger bara det, att ju fortare jag kan ta mig hem till Kalmar och leka snobb igen desto bättre!
Mitt humör är dock på topp, antingen har kaffet börjat verka, eller så är det för att jag håller på att återställa mitt musikbibliotek igen - för de som inte minns det lyckades min dator radera cirka 14 Gb med musik för någon månad sedan... När jag satt i klassrummet och grät över det hade vi ett väldigt ansträngt förhållande, men vi börjar som tur är hitta tillbaka till varandra igen.
Om en timme ska jag gå och lägga mig, tyvärr ingen fest för att sörja att lovet är slut för min del, men de som går ut i kväll får väl festa för min del med. Den här timmen ska jag ägna åt att älska Jack Peñate och att försöka klura ut hur sjutton jag ska få hem min klädhög som tycks ha växt med minst 3 resväskor sedan jag kom hit..?
Over and out,


Man in black,

I don't like it,
but I guess things happen that way

Jaha ja. Nu är jag insöad på Johnny Cash och The Cardigans på en och samma gång. Ska jag vara ärlig är det en rätt skum blandning... Men jag antar att min blandning ur nionde klass var värre; Aretha Franklins soulröst mixat med Rise Againsts rock/hårdrock..?
Anyway, idag har jag faktiskt jobbat lite grann. Inte hemma alltså, utan på mitt riktiga jobb. Kom dit vid två och var klar vid halv sju. Oerhört skönt! Nu är klockan halv tolv och jag borde väl gå och lägga mig efter en kväll med tacos, spel och Cash. (Johnny alltså, på pengacashfronten intet nytt). Imorgon bitti blir det nog Hipp Hippmaraton. Egentligen borde jag väl ge tillbaka boxen till Jonas, men ett litet tag till kan jag nog ha den..! :D

Festivalyra,

Det är någon som verkligen inte tycker om mig... HUR KUNDE HULTSFRED MISSLYCKAS MED THE KOOKSBOKNINGEN?!
Jag tror det är någon underlig konspiration som säger att så fort jag får mina hultsfredsbiljetter blir alla mina favoritband bokade till Arvika. Eller något. Jag menar, de har redan tagit Death caab for cutie, och nu The Kooks? Och Hellacopters är väl inte fy skam heller?
Galen är vad jag blir,

Dubbelmoral,

Kom just hem efter en filmkväll med Tina (och efn stund in i filmen även resten av familjen Mörhammar) där vi såg på Walk the line och drack te  och var livsnjutare i allmänhet. Vad som slog mig nu när jag kom hem var ändå det att - är inte de flesta är i världen väldigt tvetydiga när det gäller jobbiga ämnen som knark?
Jag menar, alla fördömer knark, till och med knarkare själva, men när det kommer till musik faller vi alltid tillbaka på missbrukarna ändå? De flesta artister har väl förvisso aldrig varit missbrukare från början, men vad gör omvärlden för att förhindra dem när de  väl börjat? Se bara på Britney Spears, det stackars uttjatade exemplet, hon slog väl alla försäljningsrekord i sin karriär efter att ha rakat av håret? Och folket som arbetar runt Amy Winehouse var säkert väldigt angelägna om att hon skulle bli fri från knarket - på utsidan. Men så länge artisterna säljer sin musik är det nog ingen som egentligen bryr sig, eller är jag helt fel ute?
Vi kanske skulle börja prata om knark på ett nytt sätt? Så fort man sålt en bra skiva och visat att man gör bra musik, där får man knarka. Världen bryr sig inte.
Äh, jag är väl inte direkt en livserfaren kaffetant som har rätt att vifta med moralkäppen. Men det är kul att låtsas vara det.

Glamliv på Öland,

Bara så att alla vet om det: Påsklov är underbara, och totalt underskattade!
Påsken över huvud taget är nu för tiden min favorithelg på hela året, jag menar, jag åt mitt första ägg IDAG, påskens sista dag, utan att någon sagt ett ord om det. Jämför det med reaktionen på om jag skulel säga att jag inte rört en bit julskinka eller en enda köttbulle förrän på annandag jul? Jag skulle vara totalt utstött ur den kristna (och övriga julfirande) religionen.
Dessutom vaknade jag i morse vid halv tio, och istället för att gå upp låg jag och läste min nya bok, Bergdorfblondiner, utan att mamma eller pappa kom in och klagade på min osannolika lathet. Gick faktiskt inte upp förrän halv elva då jag satt själv vid ett festdukat frukostbord och drack kaffe och åt mitt kokta ägg (perfekt tillagat) och läste min bok.
Fram tills i morse har jag haft lite svårt att förstå den där ensam frukost med en chicklitt och kaffe-grejen, men herregud. Try it säger jag!
Men nu ska jag fortsätta leva min nya livsstil och utöva yoga eller något, eller kanske umgås med min familj?

Helgfynd och festcitat,

Nu är allt mitt födelsedagsfirande slut, och jag är en Väldigt Nöjd Sjuttonåring. Trots att mina uppenbarligen dietande släktingar lämnade kvar en hel tiopersonerstårta till stackars mig. Chokladmousse och banan med chokladöverdrag - den lär ju itne stå här särskilt länge i alla fall!

Igårkväll var det Lötfest, där vi alla lärde oss det nya - för de som var med - hilarious uttrycket "Men, det är standard". Killen från sjöbefäl var väl inte den smartaste, men vi hade kul åt honom i alla fall! Fick present av Hanna när jag kom till festen, en jättefin klänning från Indiska från en kampanj där en del av inkomsterna går till barn- och kvinnorättigheter i Indien samt miljöskyddsarbete. Av Jess fick jag boken Bergdorfsblondiner, som jag varit på gång att köpa i evigheter, så den blev jag härligt glad av!

Övriga presenter var i urval ett überfint armband från Lollo, Amy Winehouse första platta Frank av Lollo och Jenny, TOBLERONE! av Mörhammars, rabatt på resan till Berlin, 17 Euro (en för varje år jag levt! :P) och små köksattiraljer av Karin. Och penagr överallt ifrån. Och massor med annat.
Så nu är jag glad!
Har pratat med moster idag också, har haft dåligt samvete hela dagen för att jag glömde ringa tillbaka igår, varje gång jag kollade min telefon på jobbet hade hon ringt och jag hade missat samtalet - men ikväll lyckades vi vara i närheten av telefonen båda två. Till sist!

Men nu tänker jag gå och lägga mig. Kom hem vid tre i natt och efter att vi suttit uppe och pratat Lollo, Jess, jag och Ebba som brukligt är efter en fest var klockan 4 innan jag gick och la mig och sedan gick jag upp igen vid nio. Så nu tänker jag ta igen de tre timmarna jag egentligen behöver. Godnatt!




Sing for me,

Idag sjunger alla för mig för nu fyller jag 17 år! :D
Känner mig yngre än någonsin, brukar inte tänka på åldern, haha! :P
Ikväll blir det Lötfest hos Hanna och Frida, men nu ska jag åka till Västergården och sova middag, har jobbat sedan sju i morse nämligen.

Fake,

Mitt knä gör ont som sjutton, vilket betyder att jag kommer missa yogan. Maten i skolan var dessutom äcklig, och jag blev försenad i morse. Idag är jag argare än en elefant med pms...
Fast psykologiprovet gick bra och knäckebrödet jag åt innan var gott. Men ändå...

Intelligence,

Yes, idag förtjänar jag en stor fet ironistämpel med SMARTSNYGGBRUD91 i pannan. Efter en hel dag utan kaffe, men en massa jobb i skolan kom jag nämligen hem till lägenheten för att träffa Jess och dricka te. Tyvärr var hon lika koffeinabstinent som mig, så istället för vattenkokaren var det kaffebryggaren som åkte fram. Under de två och en halv timmarna hon var här skötte jag mig dock. Drack två muggar kaffe, inte särskilt små, men det var åtminstone inte halvlitersspannarna jag brukar ha, och sedan var kaffet slut, finito, end of story. Och hade allting slutat då hade jag troligtvis legat i min säng och sovit nu vid kvart i midnatt, MEN tyvärr insåg jag att jag har ett psykologiprov att se fram emot imorgon eftermiddag, så vad gör bruden?
That's right, jag stack ner till FettoNetto och köpte mer kaffe för att hålla mig vaken i pluggandet. Så nu sitter jag här, 4 muggar kaffe senare, jättepigg och inte alls sugen på att gå och lägga mig. Det är inte så nice med tanke på att jag vet hur segt det kommer att vara att vakna imorgon. Blä.
Det värsta är nog att det bara är en falsk pigghet, hjärnan blir ju inte direkt smartare av femtioelva liter kaffe märkte jag nyss när jag gick ut i köket och hittade brödet i kylen medan smöret och osten stod kvar på diskbänken. Och nu är fjärrkontrollen borta också...

- - -

Fjärrkontrollen är hittad, hade lagt den i handväskan.
SMARTBRUD91 var det ja.

Working class hero,

Rosita ringde idag. Nu är det bestämt att jag ska jobba på fredag och lördag, så alla som vill gratulera mig på lördag när jag fyller år får komma och köpa fika på Köpingsviks Konditori helt enkelt. Fick dessutom veta hur mycket min lön höjdes med i år, är helt okej nöjd med den nu. I år blir det dessutom lite annorlunda jobb för mig, ska fortfarande jobba i kassan och så, men ska även passa barn en del, något jag trivs bra med eftersom Isac, Lucas och jag redan är Ölands nya gangstergäng.
       Lötfesten på lördag kväll blir inte fy skam den heller. Dresscode är färgglatt, så jag har väl ett dilemma med min svarta garderob, men något ska jag nog kunna gräva fram! Fast först ska jag packa och gå och lägga mig. Ska till skolan imorgon, och måste åka från Öland eftersom jag inte har någon skjuts hem ikväll.. :/


Dutuben,

Ja sä' d, Kälmah ff sa de va - fö fähn



Lejonhjärta,

Sitter hemma hos mamma och pappa och är förkyld dagen till ära. I Borgholm snöar det fick jag just höra, och mamma och pappa stack precis iväg till Köpingsvik för att käka lunch med några riksdagsledamöter som var på studiebesök här. Gud vad snobbigt det låter. Riksdagsledamöter. Jag får en jobbig sågspånssmak i munnen bara av att känna på ordet. Det var ju tur att de som var här var trevliga i alla fall. Jag ägnade nämligen halva kvällen igår till att baka frallor åt dem.
        Eftersom jag är sjuk läser jag en väldigt passande bok, Bröderna Lejonhjärta, det är faktiskt första gången för mig. Lite jobbigt är det dock att man inte får veta vad Skorpan är för sjuk, jag sitter och klurar. Polio skulle ju kunna vrida om benen på honom som det står, men hosta? Jesus Christ, jag kollar nog på alldeles för mycket sjukhusserier!
        Imorgon blir det te med Jess i lägenheten, NICE. Har matte imorgon med, jobbigt - fast nu ska jag ju bara rita lite böjda streck i datorn och räkna ut koordinater, så det blir nog bra så. Om min näsa bara kunde bli av med alla vita blodkroppar eller vad nu snor består av. Snor är äckligt.

Trouble sleeping,

Blä. Klockan är 01.15 och jag kan inte sova. Jag har mina misstankar om att det är för min rinnande näsa. Den är verkligen jätteäcklig. Men whatever. Så länge jag tar mig upp till åttatiden imorgon så blir det nog bra. Nybakta frallor till frukost blir det med. Yummy!

(Helgen betydde i alla fall badtunna, eldande, överraskningskalas för Hanna, tårta, födelsedagsfirande för Calle, tårta, och lite mer)

Dagens,

Citat,

Citatskaparen : "Hon sitter där ute och är helt förgråten för att det är så mycket i skolan och för att du bråkar med henne..."
Jag : "Men vi har inte bråkat idag, är det mitt fel då?"
Citatskaparen : "Nä, har jag sagt att du gjort något eller?"

Jag älskar att vara på Öland.

-  -  -

Är det någon som har lust att dra upp på studiebesök på Jennys jobb i Kroken någon dag förresten? En viss mr Schyffert skulle ner och hugga ved enligt bloggen. Jag skrockar än en gång på mitt mogna nyseparerade sätt. Hohoho.

Into the wild,

månadens vill se.
Sitter hemma i kalmar, Scrubs och John Bauerdatorn är mitt enda sällskap eftersom min syster som ska sova över för närvarande befinner sig på musikal. Haha, de som känner min familj - picture this : Jenny Berg. På musikal.
Hohohoho. Helt seriöst, här sitter jag och skrockar. På riktigt.
Oj, nej. Nu kommer hon visst.
Ska fixa Lollos flyttkartonger som hon bad mig. That's right. Jag är 16 år, 51 veckor och separerad. Måste gå och skrocka lite på mitt nya, mogna, nyseparerade sätt.
Love,

Sick, sick, sick,

Min hals gör ont, mitt öga rinner och min näsa snorar. Kort sagt, jag är förkyld.
Skolan just nu, känns som om jag lika gärna kunde vara hemma, skriva behövs inte direkt någon skolsal för att göra. Tror jag har feber också. Men, men. Jag borde väl inte klaga, jag har åtminstone inte dragit ut några visdomdomständer som Fredrik. In fact sköter sig mina visdomständer väldigt fint och om inget väldigt konstigt händer kommer jag troligtvis aldrig känna av dem. Sånt klagar man inte på!
I helgen blir det nog en hel del barnpassning. Mamma och pappa startar den norra divisionen imorgon.
Inte mycket dataaa för mig då kanske. Eller kanske det blir det i alla fall. Jag vet inte riktigt.
Om en timme är det lunch och sedan packar jag ihop och åker hem. Faktiskt.

That's how people grow up,

Tillbaka vid datorn igen, sitter just nu på svenskan och borde skriva ett reportage om kommunkation. Har egentligen inte fattat uppgiften, men Camilla nickade och såg ut att hålla med när jag, bara för att verka smart, kläckte ur mig något om hur jag funderade på att skriva om bloggar, eftersom det trots allt är en av de största moderna kommunikationssätten?
        Hmm, det första som poppar upp i mitt huvud just nu är frågan om varför är bloggar så populärt? Egentligen är det ju bara ett sätt att helt utan avbrott kunna prata om sig själv precis så länge som man vill. Eller är det verkligen så intressant för allmänheten att veta att jag åt en skinkmacka till frukost? (Nu var det ju en ostmacka, men ändå...) Jag tror att anledningen till att bloggen är ett av våra absolut största medier idag är för att människan egentligen njuter av sina fem minuter i rampljuset - inbillat eller inte. Vi är alla bara egoistiska likriktare som alla vill vara störst, bäst och vackrast. I alla fall är det så med mig. Är jag inte helt ute och cyklar tror jag att jämnåriga bloggkollegor som blondinbella och kenza är ungefär likadana.

Lyckotjut,

YAY, jag har fått ett pris i en tävling! Ett tröstpris i och för sig, men ett pris ändå. Och ironiskt nog är det från Veckorevyn.com jag vunnit, så nu får väl alla som hackat mig för von Sydow-bloggen lite mer vatten på sina redan översvämmade kvarnar. Men ändå. Allt jag behövde göra var att skicka in en bild på mitt favoritplagg ur svensk vår -08-design. Skickade in den här snyggingen från Whyred (klänningen pratar jag om nu, ja)

  
Så nu är jag glad för resten av dagen!

,

Har ni någonsin sett två kvinnor i 40-årsåldern utöva yoga för första gången? Det har jag, och det var jävligt kul!
Aldrig någonsin trodde jag att jag, på min lillasysters 6-årskalas, skulle få se de vuxna gästerna ligga på golvet och åma sig medans 6-åringen själv duktigt satt på en stol och klappade på sin nya barbiebil.

När folket har slutat föreställa sig hur det kan se ut när en mamma och en faster testar yoga på ett sätt som jag vet inte vad kan alla glädja sig åt att jag kanske ska få åka till Berlin! Om jag skrapar ihop 3000 vill säga. Men med en annalkande födelsedag, ett jobb som öppnar om två veckor, och två småsystrar som behöver barnvakt jämt och ständigt ska det nog gå att lösa! Om inte annat får jag väl börja panta burkar eller något.

En åttaårings mattefilosofi,

Haha, Maja är för söt!
Hon slängde just ett öga på min mattebok och frågade om hon också kommer få såna här uppgifter när hon blir lika gammal som mig.
- Tyvärr, svarade jag, det kommer du att få, och det är det jävligaste du kommer syssla med i ditt liv just då.
- Oj, vi har jättesvårt i vår matte med, vi har börjat med minus, 12-12 lika med 0 och sånt. Det är det svåraste som finns.

Make it a double,

Wäh, efter en seg frukost bestående av en macka och en kopp kaffe (Varför är man aldrig hungrig på morgonen? :O) måste jag nu hjälpa Maja och Matilda att göra en chokladkaka.
Motsätter mig detta faktum lite eftersom det kommer att bidra till att jag äter kaka i kväll och jag borde inte. Men, whatever. Det är inte så svårt att offra sig.

Polynom,

Söndag morgon och jag är slut. Satt uppe till 4 i morse och pluggade matte, och sedan kunde jag inte somna ordentligt så jag låg säkert vaken till kvart i fem tror jag.
Vet inte riktigt varför jag satte mig och pluggade matte en lördaagsnatt i mars, men allting började i alla fall med ett krånglande internet, för att sedan följas av ångest inför annalkande nationella prov. Så nu har jag gått igenom 2 delkapitel och ett prov för att se om jag kan alla jävla konjugatsregler och andragradspolynomer, binomer och andra elakartade mattetumörer. Det suger stenhårt.
Men ikväll kommer släkten hit för att fira Matilda. Härligt! :D

Birthday cake,

Eftersom vi firar Matilda imorgon kan jag lika gärna skriva ner min otroligt långa önskelista här medan jag kommer ihåg det - och oroa er inte, den kommer innan min födelsedag också. Men, gott folk, det jag vill ha är alltså :

- PENGAR!!

That's right folks, min lista är i år tjugoåtta rader kortare än vanligt, eftersom det enda jag vill är att spara ihop pengar till min Resa med stort R. Skit samma om jag inte kommer till Paris när mamma och pappa gör det, då åker jag någon annanstans på egen hand. Disneyland får väl vänta tills jag adopterat några ungar som 40-årig superjournalist. Just nu är New York stället jag är inställd på, och som alla vet är en resa dit inte direkt som att köpa ett paket nudlar på Netto, så ja. Pengar är vad jag önskar mig.

Miniature disasters,

Christ, nu har jag läst en hel bok och ätit popcorn och druckit kaffe. Koffeinkicken kombinerat med för mycket salt och undertryckt aggressivitet gjorde att jag satt och grinade järnet för ingenting. Jag menar, vem sjutton gråter till en bok med den outhärdligt kassa titeln Jane på dejt? Det är min fråga till svenska folket för tillfället.
Dessutom blev jag smått deprimerad över att hitta en finne på näsan, det var tur för näsan att jag inte skulle på fest i helgen eftersom min foundation är slut. För att tala lite om triviala ting och I-landsproblem.

Spamoholics..?

Jag HATAR spammare. Fast när Fredrik är borta från datorn var jag tvungen att passa på att riktigt hacka sönder hans msn.

Se resultatet nedan:

Black horse and the cherry tree,

Alltså, för guds skull (får jag säga så fastän jag itne tror på gud?) ni som inte lyssnat på K T Tunstall än - GÖR DET!!! Håller för tillfälelt på att lyssna igenom hennes album Eye to the telescope och Drastic Fanatastic. UNDERBART!!!
Gosig Lördag förresten, musik, kaffe och en bok + en massa tända ljus på mitt nya rum.

Wow, I feel nice, like sugar and spice - som James Brown uttryckte det.

Liar, liar,

Okej, jag ljög förut - Det var inte jag som rymde från min familj, alla är ute och jobbar när jag sitter här och tjurar.
JAG ÄR EN LAT JÄVEL - OKEJ?!

Come what may,

Blä.
Är på Öland nu, åkte hit efter yoga och bowling igår kväll. Började genast bråka med min familj. GUTT, som jag brukar säga. Medan alla andra verkar känna peppen nu när våren äntligen har börjat börjar jag mer och mer känna mig som om det går åt höst istället. Har ingen aning om varför, men det känns som om jag inte riktigt hinner med. Vad jag nu borde hinna med, för jag har liksom ingen stans att ta vägen. Det är bara skola, träning, sova, skola, träning, sova. Och en jävla massa mat och nästan lika mycket Öland. För närvarande känner jag mig tjock och misslyckad.
Nice stämning? Njae.
Känner mig som om jag ännu en gång har gått tillbaka till höstens velande, men ska väl sluta med det nu, annars börjar jag väl låta som om jag står med en pistol i ena handen och en snara i andra?

Dagen har ju trots allt inte varit helt och hållet misslyckad, Bettan kom nämligen hit vid elva och väckte mig med att säga att hon var sugen på att låta mig övningsköra. Människan kan ju verkligen inte känna någon livsglädje säger jag, men man tackar väl aldrig nej till att få köra lite bil? Speciellt kul är det när det är automat, inte så mycket att tänka på då liksom. När vi kom till Bettan fixade hon kaffe och gav mig sina körskoleböcker (Tack Bettan! :D) eftersom hon redan har dubla uppsättningar och har sjuttioelva körkort. Sedan fick jag gå in på hennes sida på Trafikskolan och göra ett av deras teoritester, kan stolt säga att jag - utan något som helst plugg - klarade av 51 av 70 frågor. Kände mig smått genialisk ett tag :)
Efter det kollade vi på Micke Håfströms 1408 - äntligen har någon gjort en "skräck"film med en handling. Att killen är svensk gör ju också att man inte skäms lika mycket för varifrån man kommer.
Nu är jag hemma igen, efter bandyträning och grejer. Bråkar fortfarande med familjen, eller ja. Jag flydde in hit och vägrar prata med dem. In fact, tänker jag faktiskt inte gå ut från mitt rum mer än för att fylla på min kaffekopp.
Det ska väl minska bråkstatistiken lite grann åtminstone?

Fredag,

Bowling i kväll hörrni!
Men först är det yoga! Känner att jag låter som världens träningsjunkie, men det är jag inte! Faktiskt. Fast det skulle nog vara skönt att vara en.
Funderar på att lämna skolan lite tidigare idag, då hinner jag äta något bra och ändå inte ha en massa mat i magen när jag tränar. Min Crusoe-blogg kan jag ju ändå jobba på när som helst, allt jag behöver är ju lite papper och en penna, alternativt en dator med batteri.

Ska höra med Mathias.

btw, Öland ikväll. Igen. Mitt liv känns lika inrutat som ett schackbräde just nu, det är bara skola, träning, Öland och så tillbaka igen. Funderar på att göra revolt - kanske till och med färgar håret.
Att min syster funderar på att bli särbo med mig känns ju kanske inte så inrutat. Lägenheten blir nog lite större och tommare. Känner mig hemsk, men jag håller faktiskt med om att det kanske är till det bättre att vi inte umgås 24/7, vilket vi gjort nu i ett år och lite mer.
Fast ändå. Hon är ju min syster?

I can't help it,

Wei,
hade min gympalektion igår, den jag ledde. Yoga känns lite flummigt att ta in när det gäller min klass, men det är ju så skönt! De tyckte att jag ledde lektionen bra anyhow, och Chrille hade inte särskilt mycket att klaga på! Lollo tror att det var en mvg-lektion, jag satsar hårdare på vg. 
        Efter gympan var jag faktiskt nyttig också, följde med Jonas, Alex och Fredrik på mattestuga. Fast Fredrik gjorde ingenting - höhö! :P Men som Alex sa, att jobba igenom ett helt kapitel när man kommer till en extramattelektion utan bok, papper, penna, sudd, miniräknare eller linjal - det är rätt starkt jobbat.
       Massage var på schemat efter matten, första gången jag träffade Lotta på nio år tror jag vi kom överens om. Hon kunde inte sluta prata om hur stor jag blivit, och jag antar att mina 122 cm jag hade som åttaåring kan ses som rätt smått, även om jag inte direkt är en 180 cm:s modell hög på Stopp-o-väx.
      På kvällen var jag ensam hemma så jag ringde Fredrik som mådde dåligt, för min skull. Tyckte nästan synd om honom. Efter det gjorde jag squashmackor (nooo, ännu ett brott mot den hälsosamma livsstilen..!) och la en oerhört snygg turkos ansiktsmask.
Tur för Jehovas att de inte kom just då, för då hade jag nog lyckats få dem att konvertera till mysticismen och börja praktisera häxkonster miot monstret i 9A.
Britta ringde också, gratulerade mig på NAMNSDAGEN som mina kära päron kanske kunde listat ut att jag hade igår. Men jag antar att det är sånt man får ta när man glömmer sin kusins födelsedag - synden straffar sig själv? MEN OSCAR.. GRATTIS I EFTERSKOTT!

Så för att sammanfatta gårdagen med några små ord: DEN VAR SJUKT BRA!!! egentligen.


Torn on the platform,

Sitter i skolan och skriver ihop en sammanfattning på allt vi hittills gått igenom på psykologin. Håller just nu på med den psykodynamiska skolan, och inser att den där Freud var en rätt speciell människa.
Eller ja, alla de här psykologiska filosoferna verkar rätt flummiga, fast på ett smart sätt ändå. Eller ja, Watson som skrämde upp den där stackars Albert så att han inte klarade av att se några pälsdjur eller skäggiga människor över huvud taget var ju rätt skum. Men i övrigt så gillar jag det de flesta har att komma med.
Därmed inte sagt att min tjurskallighet kommer av att jag blev slagen när jag var liten, jag bara är så konstig.

Gym class hero,

Står på F&S just nu, har precis klarat av ett Ki Balans-pass, och håller på och bokar yoga till imorgon. Var så totalt  seg innan jag kom iväg, men tvingade mig själv att slita mig fårn tv:n och det var så totalt värt det!
Balanspasset var dock rätt flummigt, men det passar ju mig.
Fast yogan är fortfarande favoriten! :D

Nu tänker jag åka hem och frossa i Haricot verts, eller ja. Det där ska föreställa det fina namnet på gröna bönor typ?

Letter from the non-speaking generation,

Japp, har just haft en muntlig redovisning inför klassen.
Trodde inte det skulle bli så farligt, att scenskräcken skulle gå över tills jag skulle upp, men allt slutade som vanligt med att jag hoppade över två tredjedelar av texten, mumlade fram det jag faktiskt sa, och sedan darrande och på gränsen till tårar gick och satte mig igen.
Det är tur att jag ska lbi en skrivande journalist.

En svår och jobbig dag,

Igår var jag ensam hemma hela kvällen - hyfsat skönt måste jag säga.
Skulle jobbat med mediebyrån efter skolan, men eftersom jag var klar med texten jag skulle skriva ble vjag ledig. Eftermiddagen spenderades därför i en soffa på Holmgrens med Lollo och Alex istället, vilket var mycket trevligt.
Pratade som vanligt på om vad man gör i mediavärlden, provade Kalmars godaste semlor - eller ja, enligt Barometern är de ju det i alla fall! - och skvallrade lite om Bauermänniskor och Kalmarbor i övrigt.

Vid femtiden stack Lollo till Öland och Alex och jag hoppade på 401 där vi avhandlade diskussioner som hur jobbigt det är att prata inför folk och varför en del lärare är så mycket sämre än andra (oj, vilket uttjatat ämne - det beror på att jag hade svenska igår och engelska idag = samma lärare) och annat.
Gick sedan hem och läste Glamour, the UK edition, som i och för sig är lite jobbigare att läsa med mer reklam, men ändå är sjukt härlig. Jag vet att jag egentligen borde försöka rädda de få hjärnceller jag har kvar, fast för att äta har jag hört att det räcker med två motarbetande celler, och det är ju det jag är bäst på. Jag kan ju alltid bli ett sånt där mänskligt expermient på hur korkad man kan bli, och fortfarande leva? Som en räka, fast på ben liksom.

Svepte någon kopp kaffe, och sedan kom mamma för att lämna mina kläder som låg kvar på Öland. Hon tog en halv kopp och rusade sedan iväg, så där stod jag med massor av kaffe kvar och klockan var halv tio på kvällen. Så, vad gör bruden?
En normal människa hade nog hällt ut kaffet för att kunna somna senare på kvällen, men jag svepte de två kopparna som återstod. Trodde verkligen fullt och fast att det inte hade någon effekt på mig, inte ens när jag fick för mig att köra ett 45-minuters yogapass vid elva på kvällen.
Tjejen är smart.
Gick och la mig vid halv tolv, men kunde inte somna så jag kollade på reprisen av Melodifestivalen (eller ja, varje gång en låt spelades kopplade jag över till Scrubs och 2½ men). Vid ett somnade jag äntligen, och vaknade igen vid fem. Lycka? Knappast.

Reportageskrivning,

Någon som har ett tips på var man kan hitta information om varför människor behöver kommunicera?
Ska ha ett reportage på minst en a4 om ämnet, svenskaläraren ja ginte tycker om gör det svårt för oss.
Var är Anna?

First century?

Idag är det jubileum förresten, kom över 100-inläggsgränsen finally.
Den som läser det här läser just nu på bloggens 102:a inlägg.
Det är värt en kopp kaffe!

For your knowledge,

Jag är kass på fotografering!!!!!!!!
Varför, varför, varför kan inte skolan starta en textkurs istället?!

Sporty Spice!

Majas första match idag!
Vaknade och var nästan pepp på att gå upp, eller ja. Jag somnade ju om i en timme till men någonstans djupt där inne kände jag ju vad det var för dag. När jag sedan tog med mig en plastmugg size XXXL med kaffe till Borgholm blev jag riktigt fräsch i huvudet.
Maja och de spelade som sjuåringar ska spela, med stora leenden och ingen aning om vad de gör. Mörbylångalaget spädde bara på mina misstankar att de redan när de ligger i mammas mage och väntar på att få ploppa ut håller i en bandyklubba och bara lär sig lira utav bara sjutton. I vilket fall var de sjukt duktiga på att passa, dribbla och överhuvudtaget ha någon bollkontroll PLUS att de kunde reglerna. Helt insane.
Borgholm hade i vilket fall som helst störst hejarklack, kan bero på att varenda en av de 27 ungarna som kom för att spela hade familjen med sig, och det är inte överdrivet många syskonpar i laget.
Medans vi körde mot Mörbylånga var det så att man oroade sig för att den övergivna Ölandsvägen verkligen skulle hålla för alla bilarna?
Till slut vann i alla fall Mörbylångaborna med 9-1, men som de sjuåringar de är var BIBK-gänget lika glada ändå. Målskytten Felix var nog ändå gladast.
Och, som tradition är, sitter nu hela familjen (mamma och jag i alla fall) med komadimmiga ögon och vill bara gå och lägga sig.
Tyvärr kan jag ha lovat Maja att laga äggröra av alla de fem olika maträtter jag kan laga?
Skit också.

Over and out?

Sista inlägget nu, kan jag nästan lova.
Innan jag går och lägger mig måste jag bara lägga upp en bild på ännu en klänning jag är kär i!

 
Får inte lämna huset för Maja och Matilda som hotat med att vakna igen (Hemska tanke!) om jag ens går i närheten av ytterdörren. Synd för Lollo som får jobba själv. Typ. Och här sitter jag med TeenVogue och har det bra.
Fast nu har de sovit i nästan en kvart så jag ska snart gå ut ändå. Vaknar de så vaknar de, men Maja har ju rätt stora lungor så jag hör nog om det händer.

Skit också.

Det bär mig emot att erkänna det, men jag är avundsjuk på Charlotte Perrellis hår. Tur att klänningen var så ful med knytet i ryggen. Och att hon inte kan dansa.
Hennes bantningskur kunde dock jag behöva efter fetmabomben till mat jag bjöd på innan - matkomat är nära.
Oj, vad elak jag blev nu, låter lite som en sån där klimakterietant med hårnät, papiljotter och en väska med kattmatsburkar att slå ner alla i närheten med.
MEN NU BLIR JAG GLAD IGEN!!! BJÖRNIE BOY KOM IN! Glöggkillen! :D

Herreguf?!

Ja, Herreguf.
FRONDA?! LINDA BENGTZING?! CALAISA?! åhh.
Dessutom. CHARLOTTE PERRELLI?!
jag är en väldigt anti-världen människa nu.

Melodifestival?!

åh herregud,
bandet som faktiskt tryckte en recension av ICA-KURIREN är med i dagens melodifestival?! Och nu är det någon BWO-Martin-kopia (otroligt nog ännu lite fulare) som sjunger.
Det är tur att Kristian Luuk och Björn Gustafsson finns med och räddar Sveriges viktigaste public service.

Maten var god förresten. Jag är en jävel på att fixa onyttig mat.

Gud, måste gå. Mitt favorit-intetyckarom-objekt gick just upp på scenen - Linda Bengtzing. Jag vet att jag inte har träffat henne och gjort en riktig bedömning, men jag menar, Herregud - VAD HAR HON PÅ SIG?! Och vem gråter ut I EN TIDNING när en kille går tillbaka till sin fru efter två veckors förhållande.
OCH VARFÖR I HELVETE VET JAG DET HÄR?!?!?
(jag tänker skylla på farfar, han har gett mig Se&Hör en gång i veckan sedan jag jag lärde mig läsa i sexårsåldern, d.v.s. att jag läst över 500 nummer av denna tidning, HERREGUF som Lollo i sin iver skrev en gång)

Lyxmiddag

Oh yeah. Idag är jag det kulinariska geniet igen! Lollo och jag är barnvakter medans mamma och pappa är på fest. Middagen består, väldigt onyttigt men ändå, av Hasselbackspotatis med Ananas- och mögelost-kotletter, bearnaisesås och haricot verts. Nice ju! Efterrätt blir vindruvor och honungsmelon :)

Har precis köpt ett par gula ballerinaskor av Lollo för 150 spänn - VINST! Min sammanlagda skuld till syster uppgår nu till 190 kronor. Känns inte jättebra, men skor är skor för sjutton!
Nu ska jag gå och titta till potatisen, uppdateringar följer när jag tröttnar på syrrornas skrik!

RSS 2.0