Nu är ...

Nu är jag hemma igen, efter en lugn dag på jobbet. Cykelturen blev av, i rak motvind tog det ändå mindre än en timme - men jag ska erkänna att jag var en sådan badkruka att jag hoppade in på badhuset och duschade istället för att bada i havet. I fortsättningen blir det inget mer av det dock, 60 kronor för att duscha i mindre än fem minuter kändes faktiskt jävligt ovärt!

Lagom till stängning kom ett äckligt monsunregn, av typen "regn på västkusten" eller Mali i augusti, och jag hade inget paraply med mig, men pappa ringde och erbjöd sig att hämta mig, skönt! I väntan på honom köpte jag en sojalatte på Robert's, av någon anledning är det godare med sojamjölk än vanlig. Kände mig nästan som en klassisk bokfigur när jag satt där med min latte och läste "Revolutionary road". Jag skulle haft ett par Manolo Blahniks och en snygg klänning på mig dock. Istället för ett par slitna jeans, fula jobbskor, jobbtröja och en munktröja jag växte ur i nian..!

Fick veta att jag inte är ledig förrän på söndag idag, och att jag måste börja en timme tidigare på torsdag. Mindre kul, men jag antar att det är smällar man får ta... Jag får ju en fet lön i slutändan i alla fall! :)

volvooo

Jag måste skaffa körkort. Nu. 

2 mil till jobbet och inte ens ett moppekort? Jag är ju för dum. Jag som inte ens var särskilt sugen på ett nytt jobb utan mest gick på intervju för att få in vanan så här i lågkonjukturens tider där sådant säkert kommer bli vardagsmat i vilket fall. Och mutan jag gav till pappa igår fungerade inte heller särskilt bra (senaste Björn Hellberg, signerad och fin!). Han borde lära sig av det korrupta folket i New Jersey. Well, nu får jag nog ge mig iväg. En timme på cykel och sedan ett iskallt bad i sjöstugan. Jag peppar! Inte. (Jag började för övrigt undra om jag skulle vara så här tjurig även om jag inte varit tvungen att hoppa in på min helt lediga dag och ta ett långpass. Svaret blev ja.)

Jag undrar om det finns en korrupt körskola i närheten så jag kan snabbfixa ett körkort? Eftersom jag fick min lön i förrgår borde jag ha ungefär... 100 kronor kvar att bjuda med!

Förresten är Björn Hellberg min gud. Tennisfanatiker och allvetande, sittandes vid ett bord utanför ett ställe som säljer äckliga fabrikskroppkakor. Bäst är skrattet i På spåret. Aschbergs skämt är nog det sämsta, men sen!

Egentligen i mitt liv

Egentligen skulle jag sitta och arbeta med att fylla i försäljningsrapporter nu, men jag har verkligen inte lust med det. Egentligen har jag inte lust att göra någonting annat att boka en resa och leva ett trivsamt liv i en trevlig by i Mali. 
Egentligen borde jag ha tagit körkort, skaffat mig eget boende och en stadig inkomst. 
Egentligen är egentligen ett väldigt mellanmjölkslandaktigt och fult ord som sätter deprimerande krav på varje enskild individs smala, breda, kraftiga, fula, snygga, sneda axlar. 

Nu har jag ett jobb att göra, jag ska bara välja en lagom peppande spellista. Viva el Spotify! 

5051

Oj, vad ångestframkallande mitt förra inlägg var. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga - det känns ungefär likadant fortfarande, fast samtidigt inte alls. Jag vet inte om humöret lyftes av att få brev från skatteverket, vetskapen om att min lön är på väg in på kontot i skrivande stund eller att jag träffat Jess, Erika, Kerstin och Hanna inom loppet av två dagar? 
Jag ska försöka ta tag i mitt liv, om jag har ett ordentligt sparkonto och skaffar körkort kommer det ju uppenbarligen bli mycket lättare att träffa människor jag gillar - right? (Fast nu låter det som om jag inte gillar min familj över huvud taget, men det gör jag ju, fast ibland bara i mindre doser...) 
Well, just nu är familjen och firar min mammas kusins födelsedag, jag är trött och ska njuta av min ensamhet med lite te och en bok. Igår köpte jag två nya för presentkorten jag fick av moster i studentpresent "Revolutionary road" av Richard Yates och "Ängelns lek" av Carlos Ruiz Zafon. Eftersom de hade den på Akademibokhandeln köpte jag även filmatiseringen av Revolutionary road med Kate Winslet och Leonardo DiCaprio. Jag tänker dock inte se filmen förrän boken blivit läst, först skapat, först använt får bli mitt ledord. 
x, 

The diary of a true teenager

Till alla er åldersnojande, krisiga medelålders tanter och gubbar, kvinnor och män - sluta med det, att vara ung är mest ett helvete! Det var en sådan bra dag, och så blev det ändå så fel. Ännu en gång har min tonårshormoner valt att gå igång och få mig att känna känslor jag absolut inte vill känna. Det har hållit på så här några dagar fram och tillbaka, en känsla av att jag går vilse på väg någonstans, men det har varit bra ett par dagar. Jag tror att det var min mammas samtal med mig i morse då hon, snäll som hon är, skjutsade mig till jobbet. På något sätt lyckades hon ta ett samtal om amorteringar (fört i en normal samtalston) till ett peppande livscoachtal med överpedagogisk röst på mindre än fem. Och nu ska jag inte ljuga, hon är så pass bra på det att om hon inte varit bonde skulle hon mycket väl kunna driva ett helt dagis på egen hand - med egna fyra barn och två bonusbarn är det väl förvisso ungefär vad hon gjort - men att tala till mig på det sättet är ungefär lika rätt som att kamma en håröm igelkott mothårs. Min mamma ville bara få fram att vill man något så kan man, en filosofi jag i mitt liv alltför ofta kunnat översätta till "vill man något tillräckligt mycket, fixar det sig självt". Ni hör, den berömda räkmackan är i farten, och när jag satt där i bilen började jag återigen fundera på om det är nu, nu när jag fyllt 18 som den där majonnäsen har runnit ut i sanden, eller om jag på något sätt bara missat att det någonstans finns en refillförpackning och att allt som krävs är energin för att leta reda på den?  

Egentligen tror jag att jag bara är trött på ännu en sommar med alltför mycket regn och alldeles för lite sol. Åtminstone alltför mycket regn, sol har det ju varit – det var ju bara jag som var sjuk den perioden. Jag är trött på att känna mig i vägen, en känsla jag är mycket väl medveten är framkallad av min egen paranoida hjärna som efter tre år vant sig vid att leva ett ensamt liv i en lägenhet där ingen varit påfrestande påträngande, skrikit över den äckliga kvällsmaten eller smällt igen en dörr med avskedsfrasen ”JAG HATAR DIG!!!”. 
 
I ett försök att trycka undan känslan av att bli strypt av min egen handlingsförlamning började jag leta utbildningar. Jag hittade en som lät perfekt med rubriken ”Volontärutbildning med inriktning på internationella relationer”. Den fortsatta beskrivningen lät ännu mer perfekt, tills jag insåg att det var en folkhögskoleutbildning i Luleå. Att vara allergisk mot myggor och ha skidåkningsfobi kan ha sina nackdelar i en stad belägen långt, långt norrut. Trots dessa två, tre nackdelar fick jag dock en varm känsla i maggropen – jag hade hittat något som var för mig! Allt har känts bra fram tills idag. Då sökte jag på utbildningen och fick plötsligt klart för mig att det inte bara är i Luleå utbildningen finns. Den är till och med ganska vanlig, men att tvingas välja gör att halsen snöras ihop hårdare än någonsin – ska jag stanna i Kalmar som jag känner till, plugga i falafelns kungarike Malmö, åka till Göteborg som många trott jag är född i, eller åka till Luleå, så långt från släkten jag kan, dränkt i myggor och skidor? 
 
Tills jag har rett ut min situation får jag nog ha en jobbig klump i magen som vrider och vänder på sig, och blir större varje gång jag ramlar över ännu en oavklarad sak på min lista över nödvändiga saker att göra i mitt liv.
Men jag ska försöka kryssa allt.

Systerdag. Kväll.

Gah, har varit hemma några timmar nu och försökt samla krafter att bli lite pigg (läs: druckit cirka 3 kannor kaffe), men det funkar inte. Det här med syskondagar är förvisso otroligt mysigt, men herregud vad man blir trött! Särskilt när det är halvstorm och ändå stekande hett på samma gång! 

Vi har i alla fall haft en jättehärlig dag, bussen in till Kalmar var försenad med säkert en halvtimme så vi missade båtsightseeingen, men vi gick till XperimentLabbet istället. Kikade lite i mikroskop, byggde en racerbåt av frigolit med den vanliga castingen - Matilda sa hur det skulle vara, Maja och jag gjorde, och sedan var det Matildas båt. Lite som Hitler på 30- och 40-talet antar jag. Men, men. Båten blev snabb och alla var nöjda så vi lämnade huset och vandrade vidare mot station: hämta biobiljetter. I väntan på filmen gick vi ner till McDonald's och köpte mat. Tjejen i kassan blev så förvånad över att Maja och Matilda skulle ha frukt istället för pommes att hon slängde ner tre påsar var till dem, haha! 
Efter det såg vi Harry Potter, en väldigt bra film tycker jag nog - för att vara en filmatisering av en bok vill säga... Mycket av de viktiga dialogerna var så gott som direkt utskurna ur boken, och mycket av miljön såg precis ut som man föreställde sig när man läste boken. Tyvärr blev ju 7-åringen (inga namn nämnda) akut kissnödig mitt i den viktigaste förbannelsen, så det missade vi ju helt - men nu har vi ju något att vänta på tills filmen kommer ut på DVD också! Det och, i Matildas fall, även att filmen ska komma ut som dubbad. Jag insåg nämligen precis när reklamen började att jag dragit med min lillasyster på en film med engelskt tal när hon just lärt sig läsa, a.k.a. läser väldigt långsamt... Ett teensy-weensy misstag kanske, men hon var, tack och lov, nöjd ändå! Filmen tog konstigt nog slut väldigt fort, det kändes mer som om vi suttit en halvtimme snarare än två och en halv timme när eftertexterna kom upp, men det är väl egentligen bara ett gott tecken? 

Efter bion var det raka vägen hem, på typiskt KLT-vis: vänta en timme på bussen, ge systrarna varsin korv med bröd, drick kaffe, missa att bussen kommit fram till hållplatsen, stressa till den, upptäck sjumilakön, kliv på bussen, genomlid tjafs mellan småsystrarna vem som ska få sitta bredvid en själv, sätt alla på varsitt säte, släng ut böcker till alla, plugga i mp3:n och koppla bort till Köpingsvik. 

Och nu sitter jag här. Har ätit pannkakor med nykokt blåbärssylt från Lovisas och Viktors blåbärsskörd idag, fyllt i lite försäljningsrapporter och ska nu sova. Imorgon är det jobb 11-19 tror jag, därefter hemcykling och på måndag ska jag tillbaka till Kalmar för blodprover och en kaffe med Jess! 

x,


Systerdag

Idag tänker jag ta med mig Maja och Matilda in till Kalmar för att ha en systerdag med dem! Härligt. Självklart ska vi se Harry Potter eftersom Maja fick det som en födelsedagspresent, och vi funderar även på Xperimentlabbet eller en båtsightseeing (då Matilda av någon anledning älskar båtar). Eller också går vi ner till Kattrumpan och badar, vi är inte säkra än.  Nu måste jag, tusen ton frukt och dricka för att hålla blodsockernivån på en glad nivå - ingen vill råka ut för en trött och hungrig Persson-Berg..! 
Nä, om en halvtimme åker vi, och jag måste få i barnen lite frukost - om jag får säga så utan att låta som en 40-årig morsa med spolar i håret och en sliten morgonrock lindad om mig? 

Home alone

Nu är jag hemma igen, jag sålde inga Smoothfit-skor. Jag sålde inte mycket alls idag faktiskt. Louise har blivit sjuk så vår stand-in Mattias fick hoppa in och ta kassan medan jag tog golvet. Fick iväg några spikmattor i alla fall och sålde ett par skor till en otroligt jobbig kund. Eller, nä. Kunden var jättebra, en ~8-åring som gick in i butiken, såg ett par skor, provade och ville ha. Hans pappa däremot. Jesus christ. Han suckade och hade sig och ville att ungen skulle ha ett par vita skor från provkollektionsvagnen, eftersom de var snyggare och mer värda. Ungen sa att det var mer praktiskt med svarta eftersom de inte skulle bli lika skitiga och dessutom var det en löparsko han valt så den var bra för fötterna. Jag menar, kom igen föräldrar! Lyssna lite på era barn - särskilt när de är smartare än er själva! Killen fick som han ville och pappan suckade. Jag led av akut koffeinbrist och förbannade hans veliga beteende i tio minuter efteråt medan jag galgade upp mer kläder. 
Resten av dagen har dock varit helt okej - faktiskt riktigt trevlig! Värmen tog dock hårdare än vad jag trodde, så när det var dags att hoppa upp på cykeln för att cykla de två milen hem kändes det lite som om jag var Christopher Reeve (efter olyckan) och skulle göra ett thriatlon. Hem kom jag i alla fall, och nu tänkte jag hoppa in i duschen och se om det är någon idé att cykla bort till festligheterna som erbjuds. Jag är mer sugen på lite spikmatta för att sedan lägga mig och läsa faktiskt... Ja, ja. Que sera, sera. 

RUBRIK 101

Äntligen är jag uppe och vaken. Egentligen skulle jag varit halvvägs till Borgholm per cykel just nu, men av någon anledning har KLT äntligen insett att även vi som bor på landet vill kunna åka kollektivt och har satt in en perfekt buss som jag kan ta sen. Jag cyklar hem ikväll istället, då ska jag på "fest". D.v.s. hänga borta hos mina faddrar och fika med övriga invånare i den här byn och passa på att tacka för uppvaktningen på min student - något jag varit pinsamt dålig på att göra!

Men först ska jag kränga lite spikmattor och skor, jag är väldigt sugen på att sälja smoothfit-skorna idag - en ny sorts joggingsko helt utan sömmar. Jag jobbar till sju idag, är väl hemma vid åttasnåret och imorgon är jag ledig! En kanske inte alltför avkopplande ledigdag då jag ska ha Maja och Matilda med mig på Harry Potter på bio, men en ledig dag där jag får göra vad jag vill - det ska bli så sjukt skönt! 
På tal om bio förresten... Bridget Jones 3 - flipp eller flopp? Förutom Lejonkungen har jag aldrig sett en tredje film som varit lika bra som den första (Och i Lejonkungen var trean bra för att de bytte koncept och visade ettan på nytt, ur ett annat perspektiv, tvåan däremot var värdelösare än shorts och linne på antarktis i december...). 

Nä, nu ska jag göra mig i ordning. Om en timme går bussen och jag sitter fortfarande i morgonrock...


Mitt liv just nu:

Jag jobbar korta dagar. Manipulerar på ett väldigt fult sätt till mig skjuts till jobbet om det är tidiga mornar. Och övrig tid sover jag, pratar i telefon eller läser skvaller. Mitt liv just nu är verkligen inte värt en 5-öring från -82. 

Fast nu ska jag vara ledig både lördag och måndag, vilket innebär att jag åker över bron. Först för att se Harry Potter med Maja och Matilda, en lite försenad födelsedagspresent till Maja, och sedan för att lämna (eller testa?) blod och träffa Jessica. Sounds like fun! Förutom att jag måste sitta med försäljningsrapporterna tidigt måndag morgon eller sent samma kväll. Inget av det låter särskilt lockande faktiskt, haha!  

Ja, ja. Idag har jag i alla fall blivit lite hjälte på jobbet då jag lyckades ställa om en klocka "som bara en endaste kille i hela Borgholm kunnat ställa om innan" enligt Annika. Den andra killen måste vara rätt trög i så fall med tanke på att det fanns max 6 olika knappar att peta på. Efter jobbet bar det av hemåt med cykeln, jag tog sällskap av min mp3 som jag fyllde med en massa ny musik igår (Hej Joy division, ännu mer Nirvana, Kings of Leon och Lykke li!), i Köpingsvik hoppade jag in på konditoriet och fyllde på min vattenflaska som jag glömt göra i Borgholm. Eller ja, det var faktiskt mest en dålig ursäkt för att få göra en latte machiato, något jag inte gjort på ett år eller så! Lucas var där och drack "capuccino" bestående av varm mjölk och tre droppar bryggkaffe, den ungen är för söt! 
Därefter cyklade jag de resterande 1,5 milen hem och träffade en Väldigt Skitig Lillasyster. Matilda, 7 år har grejat med vatten och sand och är svartare än en kolgruvearbetande afrikan (om man får säga så utan att vara rasist?) 

Nu tänker jag slänga mig på spikmattan en kvart innan jag ska hoppa in i duschen. Eller ja, slänga och slänga. Jag tänker ytterst försiktigt lägga mig på min matta och koppla av för att se om den faktiskt funkar så där fint som alla säger? Jag måste ju kunna rekommendera det jag säljer! 

Ikväll ska jag sjunga "Ja må han leva" för the man, the myth, the legend - min farfar! Han fyller äldre man, men inte gubbe. 

So now it's done

Äntligen har jag anmält mig som blodgivare. Jag har tänkt bli det hur länge som helst, men eftersom man måste vara myndig har det dröjt. Idag hittade jag dock länken till Geblod.nu, och hittade inget som verkade förhindra att jag registrerade mig. Det var lite lustiga regler här och där, och jag förstår inte varför man inte bara kan öka antalet tester för de som riskerar att ha en blodsmittande sjukdom? Fast när jag funderar lite är det ju klart att man lätt skulle kunna utsätta sig för mer smittorisker under tiden och sedan ljuga på hälsokontrollen... 
Äh, jag ville skylta lite med att jag har gjort, enligt mig, början till en god gärning. Gör det du med! 
(För övrigt vill jag bara påminna de som känner mig att om jag råkar ut för en olycka ska jag doneras också. Hela jag. Jorden behöver inte fler nedgrävna skelett.)

Jag vill minnas...

... att jag sa att jag mådde lite dåligt några inlägg bakåt i tiden. Det visade sig att jag hade 39,8 graders feber och världens dunderförkylning, så jag tror att min frånvaro kan vara godkänd..! Jag är fortfarande inte helt frisk, men jobbade igår och idag. Mina chefer  tyckte dock att jag fortfarande såg så hemsk ut och hostade så mycket att de valde att skära ner på mina arbetsdagar nästa vecka. Egentligen skulle jag jobbat sex dagar i rad nu, men istället ska jag jobba tisdag, torsdag och eventuellt en dag till. Jag klagar inte! Jag har en ny säng, en soffa, min dator och stranden 3 kilometer bort. Jag kan nog sysselsätta mig! Haha! 
x,

RSS 2.0