Lektionsblogg : Friday night at the drive-in bingo 2

Klockan är nu 14.11, och mitt huvud är plötsligt fyllt av tankar och något annat, som kanske inte kan kallas idéer men åtminstone är ganska närbesläktat.
Efter lunch gick Hassel och jag till Konstmuseet, något jag gjorde rätt ovilligt eftersom jag aldrig någonsin har gillat att gå inne i ett övergivet rum och försöka förstå en mening med en massa tavlor när man egentligen bara är där för att titta på tavlorna. Men på sistone har jag faktiskt börjat förstå att det sitter inte någon vakt bakom den där kompakta väggen och tittar på en och asgarvar åt att man är så tragisk att man bara tycker om tavlorna, men inte förstår vad de ska säga.
Tavlorna var självklart fantastiska - de flesta i alla fall, som vanligt fanns det en del obskyra exempel men det man inte gillar kan man alltid blunda för när det gäller sånt här!
Fastnade för en tavla av Torsten Ridell, bara en massa svarta rutor mot en vit bakgrund, men det är sånt som fångar mig. 

När vi gick ut fick jag också se en lapp på anslagstavlan om volontärarbete i Afrika, och den snälle mannen i kassan kopierade den åt mig. Och vem vet? Kanske slutar jag dyka upp här någon gång nästa vecka och sticker dit istället? Det kändes i alla fall väldigt lockande, och skulle vara hur häftigt som helst att ha som projektarbete, men eftersom man är borta ett helt år är det troligtvis omöjligt om man inte tar ett sabbatsår...

Nu ska jag snart åka hem och sova mest - inte ett dugg plugg för att vara ärlig :D
Möjligtvis lånar jag en kamera och försöker fota i helgen, lära mig lite inställningar och sånt, kunde ju vara kul om jag ska på innebandymatch imorgon :)

Lektionsblogg : Friday night at the drive-in bingo

Yes. Klockan är 08.49 och jag har redan hunnit både bilda och splittra Lollos och min grupp. Nice.
Just nu känns det som om jag inte har en aning om vad jag ska använda mig av för tema i berättelsen, det enda jag vet är att jag vill ha svart-vita foton.
Jag hatar de här temana (hur stavas ordet i bestämd form plural egentligen?!) när det gäller foto, jag tycker att det brukar kännas bäst när man bara tar kameran och går ut och fotar det man ser och tycker om? Barnsligt tänkande kanske, men det är ju sån jag är. Min syster har redan gett mig en idiotstämpel för det.
Grrreat.
I och för sig inser ju till och med jag att man borde ha ett hum om vad man vill ha med, och jag utnyttjade för en gångs skull rasten till att bolla idéer med Hassel. Vi kom på att det finns helt otroligt mycket olika känslor att förmedla, men vi kom också på att det kanske går att använda sig av flera känslor för att skapa något som liknar tonårshormoner - massor av olika känslor uppstaplade på varandra övarfallandes en utan synbar anledning.

Problemet med en sådan utställning är att hitta musik till de gladare bilderna, jag menar, Damien Rice och José González är inte direkt kända för sin glädjespridande musik, även om de är genialiska i allt de gör. Möjligtvis skulle Jens Lekman kunna få göra ett inhopp, jag är dock en sådan där hemsk musiklyssnare som nästan aldrig lyssanr på textwerna utan bara lyssnar på musiken, så det skulle inte komma som en direkt chock om det visade sig att det han egentligen sjunger om är hur alla borde begå kollektivt självmord på drive-in bingon - fast i en glad ton.

Insåg just att jag har rätt mycket att jobba med i alla fall, någonting borde väl gå att få ut av allt det här? Den här idén med att skriva av sig funkar ju faktiskt!
Om jag nu bara kan lösa problemet med hur jag ska få ett rättmätigt betyg i svenska skulle det vara väldigt bra - där, om någonstans, borde det väl gå att skriva sig till ett högt betyg?!
Men det får jag vänta med att ta upp till den 12e när jag har utvecklingssamtal (döden!) - jag tycker att det är rätt kul att det är första gången på 11 år jag faktiskt har något att säga på de samtalen. Lärarna brukar dock ha mer att prata om - min närvaro till exempel? Anar att mina närvarosiffror den här terminen inte är så bra som de borde vara - jag har funnit det helt omöjligt att vakna, eller rättare sagt att hitta kraften till att lyfta undan täcket och masa mig upp,  om mornarna hela hösten.
Är rätt sugen på att ta fegvägen och hoppa av skolan ett år för att kunna andas lugnt igen, men hey, så går det inte till när man arbetar har jag hört - jag får vänta ut det helt enkelt. Och det är ju bara en sisådär åtta år kvar tills jag kan sluta plugga, och på så sätt vara ledig på helger eftersom jag kan jobba i veckorna.
Det är härligt.

NYHET!

Imorgon är första artistsläppet till Peace&Love 2008!
Hoppas på att det är några bra - men jag åker nog i vilket fall som helst, Borlänge var nog det bästa jag gjort på länge! :)

Inlägget som aldrig borde blivit skrivet.

Fråga Kolon : Hur kunde Daniel åka ur Idol?
Den enda människa som kunnat få mig till att följa ett så urbota dåligt program är nu borta ur rutan - för ett tag i alla fall, han lär ju inte få vänta länge på albumet så sjukt bra som han sjunger...
Sitter här och är helt upprörd över kvällens Idol, något jag aldrig trodde att jag skulle säga eftersom jag hatat programmet från start, men den här Daniel bara dök upp i rutan när jag, inte helt frivilligt må jag säga, satt med Lollo och såg på ett av auditionavsnitten - och liksom förtrollade hela programmet.
Missförstå mig rätt nu - det var inte utseendet jag föll för, inte heller kläderna (fast stilen är schysst!) utan sättet att sjunga som om det är det enda man behöver göra för att världena ska fixa sig.

Dessutom var jag för några sekunder helt övertygad om att denna schyssta gitarrspelande snubbe var Mats the baker, min medarbetare och, möjligtvis något han inte vet om, min bästa mentor när jag mådde som sämst innan Viktorias begravning.
De båda männen var inte bara lika till utseendet utan pratade även likadant, så innan jag fattade att det var två olika personer hade jag bestämt mig - jag skulle följa en såpa.

Och jag måste säga att jag har varit helt okej duktig på att följa mitt löfte - när jag missat programmet har jag till och med varit inne på Youtube bara för att se framträdandena för kvällen.
Ja, ja - man får väl hoppas på att första albumet inte blir någon sån där kommersiell skitpop som spelas på alla reklamfinansierade radiokanaler och till och med lyckas smita in och skita ner hela P3:s spelningslista.

Nu ska den här bruden i alla fall sätta sig och se på Heroes, egentligen borde jag sova så jag orkar skriva ergonomirapport och städa mitt rum (som f.ö. ser ut som om det inträffat en kärnkraftsolycka i - men det är chill, jag har satt upp en varningsskylt på dörren!) men jag vill inte! Skippade ju åtminstone en fest för att åka hem till mamma och pappa bara föratt göra pappsen lite glad så ajg borde ju få vara upp extra länge i natt! ;P
Uppdraget lyckades förresten - när pappa kommer in till vardagsrummet och har tagit med en kopp kaffe åt en, då vet man att han är riktigt lycklig över att man är här.

Lektionsblogg : Berättelsen

Oj, vad jag känner att det här blir väldigt förvirrat, men nu ska jag skriva ett inlägg som det egentligen är meningen att jag ska göra - som en reflektion av hur jag jobbat på under dagens medialektion. Read it if you want to.

I alla fall - fixade redovisningen ang. praktiken idag. Jag tror inte att jag skämtar när jag säger att mina knän skakade, det är verkligen det värsta jag vet att stå där framför klassen. Självklart glömde jag bort 90% av allt jag förberett (Hej IG i svenska.) och ville bara springa och sätta mig igen. Kasst.

Strax innan lunch kom jag också på vad det är som legat och gnagt i mitt bakhuvud ett tag - fick ju en del uppslag för ganska så länge sedan till hur man möjligtvis kan fixa en sån berättelse som Lollo och de gjorde förra året,
Såg framför mig en fotoutställning med typ svart-vita foton, typ nersläckt med levande ljus och bra musik.
Tyvärr var det också precis vad Mathias ägnade halva genomgången åt till att belysa att man kunde göra som exempel så nu tror jag att jag vill skriva istället ;D

Btw, filmerna var bra - men radioprogrammen sjukt mycket bättre. Det är något med p3.

Jul..?

Whoa!
Fia gjorde mig glad med sin kommentar i föregående inlägg :) Jag tackar och bockar för den!
SItter just nu i skolan och försöker få inspiration till en julkalender vi ska göra i Flash, mitt absoluta hatprogram.
Hela grejen med julkalendern är att man ska kunna trycka på en knapp och så ska det spelas upp en liten flashfilm i rutan. :/ Helt sjukt svårt!
Jag har faktiskt inte ens en aning om vad jag ska ha som motiv på själva kalendern så tips skulle sitta fint!

Förresten började den här dagen helkasst.
Vaknade vid sju och gick och duschade, mådde typ dåligt då men ändå inget särskilt. När jag sedan duschat klart känner jag hus jag blir helt yr och mår hur illa som helst, var tvungen att sätta mig ner för att inte spy. När det verkar som om det lättar lite klär jag på mig, men självklart kommer allting tillbaka så jag får typ slänga mig ut ur badrummet vars varma, fuktiga luft inte direkt hjälper mig att andas, och så slänger jag mig p ågolvet och ligger där raklång på rygg och bara blundar för att få världen att sluta snurra.
Helknäppt. Detta upprepas sedan varje gång jag gör något, vilket gjorde det extra jobbigt att sminka sig eftersom jag fick slänga på foundation, lägga mig ner, slänga på rouge, lägga mig, och  så vidare...
Inte kul. >_<

Dessutom hade jag världens huvudvärk - typ som om hjärnan lossnade från sina fästen i huvudet varje gång jag rörde mig. Fast det var bättre med den saken än igår, då hade det satt sig i ögat och allting, men då stannade jag faktiskt hemma...
I och för sig var det nog koffeinbrist - drack inte kaffe på hela dagen igår. Inte te heller för den delen, men annars kan det ju vara ett tecken på att jag börjar bli förkyld..?

Men, men - nu har jag nog klagat klart imorgon blir det bättre med ridning på idrotten, åker till Aledal, som egentligen är så fint att det nästan hade räckt bara med att åka dit och titta, men nu ska vi få rida också!
Och när jag kommer hem efter det ska jag åka till Erika! :D
Nice.


Back from Barcelona

Tillbaka från Barcelona nu, semestern var härlig! :)
Har faktiskt varit i Sverige sedan i lördags, men stannade till i Borås på hemvägen eftersom det blev så himla sent. Kul att träffa Sara och allihop :)
Sitter i skolan nu, borde jobba, men har bara sovit två och en halv timme i natt så det känns jäkligt segt för att säga så...
Redovisning i eftermiddag, känns ju härligt. Inte.  Jag hatar att prata inför klassen ><


Barcelona!

Nu sticker jag! Eller, ja. Om 10 timmar och en kvart, men det är ju när som helst..! Är så jäkla glad att jag får åka utomlands resten av veckan, det kan behövas, har känt mig extremt deppig hela hösten.

Kanske inte helt utan anledning men det känns ändå som om jag inte har en aning om vad som händer och vad jag vill. Jag som aldrig trodde att tonårshormonerna skulle drabba mig! Nu för tiden känns det mest som om jag vill ta ett sabbatsår och bara krypa ner under ett täcke och inte bra mig ett skit om vad som händer runt om mig.
 
Känner mig dessutom sjukt stressad, har inte jobbat sedan helgen innan praktiken vilket borde vara sex veckor sedan nu, jag är helt pank, har inte ens påbörjat någon av alla APU-rapporter vi tydligen skulle ha till på måndag och det känns inte ens som om jag orkar ha dåligt samvete. För att göra det hela ännu bättre har jag fastnat i ett träsk av deprimerande ballader, som jag inte kan förmå mig själv att sluta lyssna på... Jag menar, Imagine, The blower's daughter, Hallelujah och Live and let die är värda varenda krona de spelat in men de är nog inte direkt musikens motsvarighet till Prozac.

Men som det fungerat i alla tider tänker jag vänta ut hela grejen - tonårsåren försvinner ju snart.


Later on that evening

Nähä.
Jag träffade aldrig brudarna - vi kom liksom bort.. :O Men jag hittade en sjukt fin mössa på H&M somm kostade 59:-, ingen tomteluva den här gången utan typ en svart stickad keps. Men jag köpte den faktiskt inte. (Mama, be proud!)


Hur dum kan en brud bli?

Den Smarta Bruden Från Öland har slagit till igen. JAG ÄR SÅ JÄVLA DUM!
Skulle bara tvätta mina kläder som låg sorterade och klara för maskinen i en fin hög på golvet. Så jävla typiskt mig att inte märka att den assnygga stickade stall/myströjan låg i den där högen. Som jag alltså tvättade i 40 graders normaltvätt. Fan.
Och jag som är så dålig på att sticka ><
Men, men - shit happens.
Nu ska jag packa lite till - är nästan klar - sedan blir det lite smink och grejer innan jag sticker till stan för att träffa Karin, Karo och Eliana! :)
Förresten, mamma, när jag 'ändå skriver här - SKAFFA POWERPOINT! Det är sjukt tråkigt att sitta och kopiera över 32 sidor från en PP-presentation til Word, som du när jag tänker efter också kan skaffa, en fredagskväll! Men jag gjorde det så gärna :P


Morgondagens kaffedrinkande gnällkärring protesterar

Hey ho, Stockholms sinne för logiskt tänkande inom kollektivtrafik verkar vara totalt obefintligt - jag menar, vad är meningen med att slopa betalning i bussen om man inte sätter ut automater som gör det möjligt att fixa en biljett i förväg? Men ja visst ja, alla är ju nuförtiden utrustade med mobiltelefoner och har ju självklart alltid abonnemang eller ett tankat kontantkort - att jag inte tänkte på det..! Suck.
Anledningen till min frustration är faktiskt att jag - för en gångs skull - till och med var lite tidig eftersom jag visste att jag inte bara kunde kuta ikapp bussen som vanligt och vifta lite med månadskortet, utan att jag idag måste köpa biljett i förväg och därför också vara i tid för att hinna detta, men! Tror ni då att någon av de fyra (!) olika busshållplatserna som ligegr på gångavstånd från Carol och Peters hus har en biljettautomat?
Självklart inte.
Men då har ju säkert Q8 eller Statoil, som praktiskt taget ligger ovan nämnda hållplatser, en möjlighet att köpa biljett?
Självklart har de inte de - och när man så snällt frågar, ja då får man veta att det bara är till att gå upp till Stuvsta, leta reda på Pressbyrån och sedan besluta sig för om man vill gå tillbaka och ta bussen eller om man ska ta pendeltåget.
Och innan jag hade lyckats reda ut allt det här, ja då var ju klockan över halv nio - d.v.s. att jag hade en halvtimme på mig att hitta ett ställe jag aldrig varit på och ta mig ut till Kristineberg - en resa som bara det brukar ta en timme.
Till och med den mest dumme kan ju då räkna ut att jag, från att ha varit ute i riktigt god tid gick till att vara en halvtimme försenad. På min sista praktikdag.
Hade det inte varit så skadligt för miljön hade jag nu uppmanat alla att skippa kollektivtrafiken och bara åka i sin egen bil, men då hade väl Stockholms stad i och för sig hittat på ett nytt sätt att vara riktigt jobbiga?

Men nu tänker jag skippa dessa negativa tankar - fortsätter jag slutar det väl bara med att all trafik ut till Stuvsta / Rågsved upphör med omedelbar verkan antar jag - och så ska jag sitta här och njuta av dagens tredje kopp kaffe. Möjligtvis lyssnande till Weird Al Yankovics -  "Another one rides the bus"
(Riding in the bus down the boulevard
And the place was pretty packed (yeah!)
Couldn't find a seat so I had to stand
With the preverts in the back
It was smelling like a locker room
There was junk all over the floor
We're already packed in like sardines
But we're stopping to pick up more, look out.)

- - -

Såg förresten en sådan där kryssa-i-lista idag, tror den hette något i stil med "Hur medel-Svensson är du?" Tydligen är man en medel-Svensson om man varit på Öland mer än två gånger - vad är då jag? Super-Svensson?

image9?


Praktikens näst sista del.

Jag känner mig nedröstad - självklart ska vi väl hitta på något som systrar allihop istället för att slösa bort en massa pengar och stress och inte ha en aning om vad folk vill ha i julklapp?
Eller, som Fia sa, jag får istället fynda något till mig själv istället för att ge bort alla fina saker till henne ;D
Nej men, skämt åsido, så låter det jättekul, så länge det blir av (:

Sitter just nu på kontoret och är smått desperat - älskar i och för sig mina nya kläder och blir glad varje gång jag ser dem - men vad ska jag göra åt min nu desperata situation med plånboken?! Mamma, om du läser det här - kan jag få 115 kronor till ett 3 dagarskort till tunnelbanan alternativt 135 kronor till ett 7-dagars?

I övrigt har inte mycket hänt här - red Opera igår och det gick helt åt helvete, milt sagt, i traven gick hon jättebra i form, men det var helt omöjligt i skritten - känns ju fint att jag glömmer hur man rider en häst på bara 3 år... Fick lite smått panik dessutom av att rida i ett ridhus med sjuttioelva hästar där alla gjorde vad de ville och ingen brydde sig om ridhusreglerna med skritt innanför spåret och högertrafik, det var till och med så att Peter var förvånad över hur odisciplinerade ryttarna var, så det ändes ju fint (:.
Jag gav i alla fall upp efter 20 minuter med skritt och trav, Opera fick ju åtminstone jogga lite istället för att bara stå still som hon antagligen gjort annars när Carol åkte till Danmark och medryttaren inte kunde komma...
Efter att ha mockat och ryktat åkte Peter och jag till Maxi och snabbhandlade - bruden i kassan verkade dock inte fatta det utan var hur seg som helst och kunde inte få in priset på en A-fil (13 kronor kostar den, till och med en filhatare som jag kan ju sånt?!)
Därefter åkte vi hem oc hgjorde kycklingsallad med cashewnötter och avocado - överdoserade dock så att jag, nu när jag är ensam i huset, kommer få äta sallad till frukost, lunch OCH middag...

Idag har jag lyckats sätta ihop ett diagram över skummjölkspulver och sånt, har dessutom  bara druckit en kopp kaffe - duktig brud!
Imorgon är sista dagen, det känns ju hemskt :( men på lördag kommer Karin, Eliana och Karo hit, och då ska jag få träffa dem!

-.-

helvete
helvete
helvete
helvete
helvete
helvete
helvete
helvete
helvete
helvete
helvete
helvete
helvete
helvete
helvete
H E L V E T E !

Glömde ställa väckarklockan, och nu blir det inget uppsala förrän imorgon. Nu måste jag ju åka och shoppa julklappar istället. Kasst.
Vill alla som känner sig berättigade till en julklapp från mig vara så vänlig att lämna en önskelista i kommentarsfältet?
Tyvärr Lollo, det är faktiskt ingen idé att önska sig en sjungande Sunshineåsna från McDonald's - de tillverkas inte längre.

Praktik del jagvetintevad : Återkomsten

Nu är jag tillbaka i Stockholm igen, efter två extremt tröttsamma representantskapsdagar i Ålborg. Började dagen hur bra som helt, försov mig nämligen och vaknade inte förrän typ kvart i tio - var inte på jobbet förrän typ halv tolv, både på grund av min  försovning och en massa förseningar med t-banor och bussar.
Dessutom ringde ju självklart mamma denna typ enda dagen jag försovit mig, typiskt min otur...
Fick veta att jag är ledig imorgon - eftersom det är halvdag imorgon har jättemånga tagit ledigt hela dagen, så Ulrika tyckte att mitt kvällsarbete på repskapet kan räknas som flextid - och jag klagar inte!

Pallar inte skriva mer just nu, händer det något skriver jag då.


RSS 2.0