Status: Glad, uttråkad, jävligt duktig, stolt över min syster och fattig.

Det blev en jävla massa adjektiv där, men vi får väl bena upp det hela lite grann! Igår hade jag en helt sjukt bra dag, även om starten med 3 timmar fransk revolution var onödigt brutal från Seths sida efter 7 veckors frånvarande för klassens del. Jag kommer få läsa på en hel massa för att komma ikapp vad min hjärna inte tog in igår, tvättsvampen fungerar tydligen bara till att läsa om Jolie/Pitts kommande adoption av ett indiskt barn eller Britney Spears nya sammanbrott. Farfar borde aldrig fått prenumerera på Se&Hör, jag är skadad för livet. Fan.

Eftermiddagen var dock mycket fin! Mötte en helt galet brun Hanna på Glitter (en vecka i Egypten är tydligen vad man ska åka på för att få färg, jag blev i vart fall onödigt avundsjuk!) för en runda på stan. Utnyttjade lite presentkort till Valle-Balles present och sedan tog vi en fika på Västerport. Hade aldrig varit där förut, men det var faktiskt jättemysigt! Kommande födelsedagspresenter och julklappar kommer nog köpas där från och med nu, bara så ni vet släkten! ;) Vi festade på kaffe och våffla, tydligen har det inte våffeldagar i Egypten och jag har inget våffeljärn, men det var lika gott igår som i onsdags tror jag! Efter fikat blev det en liten runda till på stan, och sedan tog vi bussen till IKEA. Jag köpte en kaktus som ser ut som Einstein och som jag döpte till Alban. Han ska få en käpp och en stickad halsduk, och så ska jag måla ett ansikte på honom har jag insett. Jävligt fint kommer det bli! Efter IKEA missade vi några bussar, först för att vi var för länge på IKEA, sedan för att vi skulle fördriva 20 minuters väntetid inne på Mediamarkt och fastnade i kön för att köpa en CD. Kom ner till stationen vid halv åtta i varje fall och kastade mig iväg för att hinna köpa en liter mjölk på Fetto-Netto innan de stängde. Jag hann och kassafolket blev sura för att jag kom i sista minuten, men that's life i en mataffär!

Nu har jag skrivit en bibel och lite till, men det struntar jag i för jag har tagit en kopp kaffe och lyssnar på Babyshambles, så jag kan ju också fortsätta med att berätta att jag varit så duktig idag att Sofia och jag filmat klart allt till projektarbetet som jag egentligen inte har något att göra med men pysslar med ändå och att jag faktiskt tillbringat en lärarlös engelskalektion med att färdigställa en uppgift vi fått om att analysera ett utdrag ur Paul Austers New York-trlogin. Jag fattade ingenting, men med fina ord från Tyda.se och Lexin fungerar allt!

Nu ska jag åka hem, jag sitter själv kvar i klassrummet och ser ut som en nörd med glasögon och tantkofta, jag kan ju avsluta med att säga att jag är jävligt stolt över Lollo för att hon tog körkortet idag, och att jag är jävligt pank för att jag väntar på mitt studiebidrag. Känns väldigt fint att jag snart ska få det rakt in på mitt eget konto och inte in på mammas och pappas. Det är kul att växa upp, snart ska jag börja läsa självhjälpsböcker, skaffa en terapeut och börja odla pelargoner.

...Eller kolla på Hannah Montana, dricka varm o'boy och läsa Stallkompisar!

82489

Varför prata om Napoleons fall när man kan se Krig&Fred med Audrey Hepburn? Tre och en halv timme kvalitetsfilm och undervisning på egna villkor.
Idag är jag trött, tjurig och vill ha kaffe.
Mycket fin helg dock, det var hemmafest, utgång, pajbak och 70-talsmusik, skriver mer sen. Jag har historielektion nu. Fan.

3187

Idag fyller Jenny år, så jag har faktiskt druckit lite te med henne här i Kalmar, och skämt ut mig på Åhléns genom att sjunga "Ja må hon leva" i telefonen och märka lite försent att människorna runt mig kollade lite konstigt på mig... Men, men. Alla ska ju göra bort sig någon gång, och jag tycks bara ha råkat bli en sån människa som överpresterar i kategorin. Jag får pigga upp mig med att många människor får sina skrattdoser om dagarna tack vare mig och mina strapatser!

Förutom Jenny-firande har jag köpt ett par nya jeans på H&M för 398 kronor. Köpte även ett puder och en mascara så att jag slipper visa min hemska hy och kan framhäva mina svarta ögonfransar ltie extra! Inte för att vara osvensk och skryta eller så, men mina ögonfransar är jävligt snygga. Eller, de var i alla fall det tills jag råkade korta av och bleka dem lite när jag satt för nära elden i skogen förra veckan! Tack vare att jag kom över 400 kronors shopping fick jag även 100 kronor till att handla för på H&M någon annan dag, och jag vet redan vad jag ska köpa, men det ska inte vara till mig..! Kan prata om det en annan gång. Efter H&M trodde jag att jag var färdigshoppad, men jag hittade faktiskt en present till Fia och Johan och slog till på den. (Ni får den när jag kommer till Den Breda Byn nästa gång!)

Kvällen har spenderats på BioStaden med Erika, vi såg på Kenny Begins - så jävla kul! Jag kan tänka mig att ta med mig Matilda på den också, bara för att få se den igen! Det är klart att jag inser att det är lite barnsligt att vilja se ett filmatiserat Bolibompa over and over, men hallå? Kenny "Du är ju heeelt slut!" Starfighter? Geez, det får inte missas. Och Brasse Brännström som kapten Sudoku var rätt fint det med!

Nä, nu ska jag sova, imorgon ska jag pyssla med olika saker och sedan hjälpa Jenny göra i ordning för firandet på lördag. Troligtvis blir det också en runda till Lilla Pubben, finally! Jag har längtat. Typ.
x,

Morning

Sitter och lyssnar på smygpremiären av Peter, Bjorn and Johns nya album Living thing på myspace och försöker bedöma om den är köpbar eller bara en platta man kan stöta på hemma hos avlägsna bekanta i framtiden när man bläddrar genom deras skivsamling? Ni får en kort (och exklusiv - jag är arbetslös) recension här!

Living thing öppnar upp första spåret med ett intro med vad jag tycker känns som lite MGMT-influenser, för att sedan fortsätta nästa spår med lite klassiskt PBJ-sound, ganska likt deras Young folks med Viktoria Bergsman. Tyvärr känns The Feeling, som förstaspåret heter ganska tjatigt, men det går uppåt igen med andra låten, It don't move me. Nothing to worry about sätter kvaliteten på hela albumet. Det är köpläge!

Idag ska jag klippa mig, äntligen! Förutom det där galna klippet när jag gav Karin i min klass en kökssax klockan 2 på natten och bad henne klippa av det mest slitna (märk väl att detta var i nyktert tillstånd!) har jag nog inte klippt mig sedan innan jag åkte till Spanien i september. Dåligt av mig när min faster är frisör, men det blir upshapning idag!

Perversitet

Jag har fått en pervers kokbok. Sidan 129 i Den vegetariska kokboken. Jag och Lovisa kommer aldrig kunna äta kronärtskockor igen.

Valle har fått ögon och jag fyllde 18

Hejsan allihopa, everybody!
Det här inlägget blir rätt ångestfyllt, jag har aldrig skrivit något i egenskap av en vuxen människa innan nämligen. För just det, jag fyllde 18 igår. Den 22 mars 2009 har jag laddat upp för i säkert tio år, men konstigt nog känner jag mig precis som 13 ändå. Sjutton också. Jag har ju sett fram emot att jag på min 18-årsdag skulle båda tatuera mig och pierca näsan, men det känns inte som en lika kul idé längre. Kanske för att Spice Girls storhetstid försvann för ett decennium sedan och med dem både ormskinnstights och näsringar?

I vilket fall så är jag myndig nu och borde ta tag i min övningskörning och ekonomi. Körningen kan väl bli ganska svår med tanke på att jag kör som en förlamad katt ögonbindel, men ekonomin har väl alla i Sverige lärt sig att det bara är att bli chef på AMF, ta loss 62 miljoner och sedan krossa alla besparingar för resten av folket? Nu är väl jag kanske inte rätt person att yttra mig i den här frågan, jag är inte helt insatt i den, men som Vädur har jag rätt att bli irriterad på ingenting så jag utnyttjar mina rättigheter här och nu!

Idag ska jag plugga religion och lite historia, har två gigantiska uppgifter att göra som jag råkade glömma bort, och jag vet inte riktigt vad jag känner för det... Den som vill får gärna störa!


Min systerson Valle och lillasyster Maja, jävligt söta barn det där!


Mitt kusinbarn Casper blev fäst vid min dator - helt okej så länge han spelade Nirvana för oss!



Rubrik 101

Äh, bloggen och jag har glidit ifrån varandra på sistone. Om en vecka ska vi börja i relationsrådgivning och då kommer vi nog hitta tillbaka till varandra igen. För att fungera behöver jag nog ha lite närmre än två mil till närmaste affär eller bibliotek. Även om det varit skönt att gå runt här på Öland i de allra härligaste slapparoutfitter. (Tänk pappas gigantiska Arla-tshirts, mammas fleecelångkalsonger, raggsockar, oborstat hår och nya glasögonen!) 

Idag har jag i alla fall varit med i ett barnprogram. Några högskoleelever från Kalmar kom ut för att filma, och ingen hade tid med dem så jag följde med dem runt. Jag visste bara inte att jag skulle bli filmad... Intervjuerna gick ungefär så här:
- Så, Kajsa, hur var det att växa upp på landet?
- Öhh... Folktomt?


- Hur gammal är den här kalven?
- Öhh... En månad? En vecka? Två veckor?! Äh, jag har ingen aning, säg en ålder!

Men, men... Det gick nog bättre vid omtagningarna, att växa upp på landet var till slut fartfyllt och roligt med cowboyritter och en massa djur. Åldern på kalven blev två veckor. Jag hoppas inte pappa dödar mig för det, men den stod i de små kalvboxarna och det kändes fint att säga att de bodde där tills de var en månad ungefär. Jag har i alla fall lärt mig att jag i fortsättningen ska berätta för människor att bara för att jag är uppväxt på en bondgård vet jag inte något om livet på en gård. Det vore typ som om mr. Bells son skulle kunna allt om telefonen bara för att hans pappa råkade sätta ihop den första. Duuh.


Sikt

Förresten så är jag än en gång en seende människa. Igår kom mina glasögon och hela min värld känns nu sned. Lollo skrattade mest när vi gick runt i Borgholm och jag krockade med väggar och vinglade runt lite. En del kan ha fått uppfattningen att jag var lite småfull, men så var alltså inte fallet! Slänger upp en bild så får ni skaffa er en egen uppfattning. Jag gillar dem, precis så Raybanaktiga jag ville ha dem!


Re:

Bästa kommenterande Storasyster,
Jag kommer självklart att fira min 18-årsdag och jag kan mycket väl tänka mig att ringa dig och meddela tid. I din kommentar fann jag dock vissa svårigheter att läsa ut vem av mina tre storasystrar det var som skrev. Återkom gärna till mig när du vågar tillkännage din identitet. Eller ska vi kanske spela det trevliga spelet Gissa Vem? Svara på frågorna så ringer jag när jag klurat ut vem du är!

Nä, jag ville bara vara lite ironisk. Jag firar på min födelsedag. Vill man ha indiskt (intas på egen risk) får man nog komma framåt kvällen. Innan dess blir man bjuden på vatten och bröd. För fina paket kan man få te eller kaffe och en kaka.

x,

Bästa vänner

Hohoho, jag har försvunnit från internetvärlden och verkar inte kunna dyka upp mer än sporadiskt den kommande veckan heller. Jag är så smidig. På något sätt har min egen dators förmåga att ta emot strålning i form av internet på något sätt försvunnit, och mammas och pappas dator är ungefär lika snabb som vår gamla stationära med Windows 95. För att skriva det här får jag knappa in all text och sedan gå och äta lunch medan jag väntar på att de fysiska bokstäverna faktiskt ska dyka upp på skärmen... Ungefär i alla fall! 

 Veckan som gått har jag i alla fall hunnit jobba av lite av skulden, jag har fixat släktkalas när Matilda fyllde 7, åkt till Färjestaden med mamma OCH pappa (herregud. Jag har aldrig någonsin varit ensam på stan med dem båda. Vad jag kan minnas i alla fall!) och tagit en runda till Kalmar med mamma och faster Tina. Hett tips för alla under 40: Ta med egna tidningar till mammografiväntrummet. Gods&Gårdar och Tara är i alla fall inte mitt favoritutbud..!

Nu är mammas och pappas städerskor här. Jag är lite smårädd och känner mig som världens sämsta människa som inte ens orkar städa mitt rum själv, men de får ju i alla fall betalt och vill nog inte att jag ska ta deras jobb! Men jag ska snart vara lite nyttig och laga mat. Hittade ett skumt potatisrecept i Arlaköket som jag ska testa. Blir det äckligt ger jag det till vår senila öronlösa honkatt Nisse som äter det mesta!

Öland,

På grund av tidigare uppståndelse över en del öländskt ättade inlägg ska jag börja med att säga att platserna stämmer och namnen på en del personer - men kom ihåg att allt som kan verka ironiskt/sarkastiskt/cyniskt mest troligt också är det. Tack.

 
Yes, jag är här nu. Eller ja, jag kom hit för ganska många timmar sedan för att påbörja mina veckor som barnflicka åt Maja och Matilda. Syftet med att jag åkte över den stora bron var ju att någon ska få iväg mina småsystrar till skolan och sedan se till att de inte bara sätter sig vid tv:n när de kommer hem. Ett mycket fint jobb där jag kan betala av min lilla (väldigt stora) skuld till mamma och pappa.

Kände mig inte så mycket som en barnflicka utan mer en hemhjälp a la Edgar i Aristocats när jag fick börja med att handla (ett mycket spännande uppdrag när man inte varit hemma och hälsat på på några veckor och därför inte har en aningom vad som finns.) och sedan fick listan med att göra-saker uppläst för mig. Det var inte riktigt Supernanny, utan mer Superfixarn. Men även jag kan nog klara av att mocka ett stall och laga mat ett tag framöver. Min vegetariska kost kommer om inte annat driva de flesta (läs: pappa bonden och lillsyster Maja) till vansinne och jag kommer nog tryggt bli tillbakaskjutsad till Kalmar innan jag hinner säga "tofutärningar i sesamfrön"!

Men jag har haft kul idag. Maja och Matilda fick ett poängsystem, sköter de sig får de en stjärna om dagen, och sedan ska vi göra en lista på vad man kan "köpa" för stjärnorna, typ att de får bestämma vad familjen ska göra en lördagskväll, eller gå ut på picknick, eller HÖGVINSTEN (för 20 stjärnor, gör det här...) att få åka och bada eller gå på bio! Bättre än månadspeng och de kommer inte vilja bråka eftersom en stjärna ryker så lätt! ;)

[ Note to self ]

Folk ute i världen. Sedan vi föddes har vi fått lära oss att man huvudsakligen ska tala sanning. Screw that säger jag. Är du agnostiker eller ateist med en kristen gammelfaster - ta ALDRIG klivet ur garderoben. Du riskerar att komma hem med en sådan här:









Jag är tonåring - jag ska inte behöva vara religiös. En religiös våldtäkt, kan man anmäla det?

Talang 2009,

Nu är jag äntligen återställd efter helgens praktik. Efter att ha jobbat 28 timmar på två dagar var jag så trött igår att jag inte kunde röra mig, bokstavligen. Som tonåring kan man ju tycka att det efter åtta timmars sömn bara ska avra till att hoppa upp och må kanon igen. Yeah, yeah - man kan ju drömma! Jag kunde knappt lyfta ett finger - Gun-Britt, 115 år var säkert smidigare än jag var igår!

Praktiken var ändå hur kul som helst, jag kan helt klart tänka mig att jobba med tv-produktion i framtiden! Eftersom jag var ensam praktikant på castingen sprang jag så mycket i trapporna och fram och tillbaka mellan kontoret och scenen att till och med talangerna kommenterade det mot slutet av dagen, därav stelheten igår! Av någon underlig anledning blev man ändå inte så trött, jag antar att jag var så fylld av adrenalin att jag i ett par bra skor hade kunnat vinna OS på 3000 meter, och att därtill dricka fyra, fem koppar kaffe i timmen var som att sätta en motor på Carolina Klüft innan 800-metersloppen!

Att träffa alla nya ansikten var ju också hur kul som helst, och när vi var klara i lördags kväll fick vi alla massor med beröm och löften om att om vi ska ha längre praktiker i framtiden så kan vi ringa upp de ansvariga för Talang först så skulle de göra allt de kunde för att ge oss jobb! Så jävla härligt!

RSS 2.0