Rubrik

Godmorgon! Jag har sovit så hårt att jag inte hörde väckarklockan, jag antar att man är rätt trött då! Men, men, jag vaknade direkt efter så det gjorde inte så mycket i alla fall. Nu har jag raglat runt i lägenheten i en halvtimme och börjar känna mig lite fräschare, mest troligt på grund  av den balja kaffe jag hällt i mig under tiden, inte av naturlig fräschör!
Ska i vilket fall snart åka iväg till Talang. Kommer det autografjägare idag ska jag utnyttja min makt  som Talangpraktikant och lura dem att de kan få autografer av alla där inne. Höhö. Eller, nej. Det ska jag inte , men jag kan ju låtsas. Min makt är ju ungefär lika befintlig som sanningshalten i att Drottning Silvia kommer bli av med sin brytning imorgon.

Over and out.
x,

Godkväll,

Äntligen hemma! Talang är helt otroligt kul, men min hjärna är som tuggummi i kvicksand. Vi var väl klara vid halv elva-tiden ikväll, och jag kom dit vid tio i nio i morse. Kan ändå tänka mig att jobba med sånt här i fortsättningen! Hela kvällen har jag stått och tagit emot talangerna efter att de uppträtt och visat dem till talangrummet där de skulle bli intervjuade.

På söndag kommer nog en utförligare beskrivning, imorgon ska jag vara där vid nio igen och jobba lika länge - looking forward to it! Ska bara duscha och SOVA först. Så skönt!
x,

Godmorgon!

I min nervositet inför praktiken ställde jag mig igår och bakade bröd av alla skumma grejer. Väldigt bra nu på morgonen eftersom jag faktiskt kan få i mig lite frukostmacka till kaffet. Nästa gång ska jag baka sju sorters kakor och bjuda in till syjunta.

Anyway, idag är det inspelningsdag och jag ska snart åka till teatern! Jag kommer vara ensam praktikant till klockan två, så jag är lite nervös, men de som var där igår verkade trevliga och jag brukar inte ha så svårt att prata med nya människor. Bloggen hamnar nog efter en del de här dagarna, ska jag ha praktik 9-23 orkar jag nog banne mig inte göra mer än att sova när jag väl är hemma!

Nä, så här på morgonen är man nog ingen Åsne Seierstad till att rapportera, jag ska försöka få i mig min macka (som jag inbillar mig är nyttig för att jag tryckte i en påse valnötskärnor och en hemsk massa solrosfrön i) och mitt kaffe (som inte är nyttigt någonstans men väldigt gott och ganska uppiggande!).
x,

Talang

Nu har jag varit på min första praktikdag på Talang, en hel timme varade den - haha! Jag sov till kvart i ett i eftermiddags och sedan var jag på praktiken där Karolin som jag ska vara med satt i möten så jag fick se när en kille övade till inspelningen imorgon. Ska alla vara som honom blir det nog ett bra program i år! Efter ett tag kom Mimmi och visade mig runt, problemet var bara att hon kommit från Stockholm tio minuter tidigare och hade varit i Kalmarteatern ungefär lika många gånger som jag varit vid Treriksröset.

Efteråt åkte jag till banken och pratade fonder - inte det roligaste men nyttigt, och sedan hittade jag ÄNTLIGEN tofu! Jag vet inte hur länge jag tänkt köpa det utan att hitta det, men i New Asia Market på fiskaregatan  hade de faktiskt det. Jag tror jag ska handla där lite oftare! Nu ska jag bara hitta något bra recept, har någon något tips så säg till!

Imorgon blir det praktik från 9.00 till 22 eller 23. Det blir nog hyfsat jobbigt, men kul ändå - det är ju en once in a lifetimegrej. Om jag inte får jobb! ;D
x,

__________

Gaah, äntligen hemma! Sov en timme på bussen max, och att somna om efter det var ungefär lika lätt som att hjula över en lina iförd stilettklackar och med nyvässade lösnaglar. Yikes. Men, men. Nu är jag hemma, och imorgon ska jag börja praktisera vid 15.00. Det betyder nog att jag kommer sova till 13.30.
Godnatt!

Förresten,

Jag har hört att Viktoria och Daniel har förlovat sig. Min åttaåriga Se&Hörberoende del av hjärna hoppar som en apa vid ett bananträd av lycka. Resten bryr sig inte. Så mycket.
x,

Geez,

Yikes, vad jag är trött! Sitter på T-centralen och väntar på bussen, den går om cirka 40 minuter. Min korta och väldigt intensiva Stockholmsvistelse har varit kanon, och med tre museibesök och en konsert kan man nog säga att jag klarat av februari månads kulturella dos! I mars vill jag dock ta med mig Matilda och Maja hit och se på Vasamuseet, där har jag inte varit sedan jag var liten nämligen! Problemet är väl att Maja säger sig hata Stockholm... Men det löser sig nog!

För att vara shoppingberoende har jag shoppat väldigt lite, en dvd med hela Kenny Starfighterserien för 129 kronor eftersom jag var på den utställningen på stadsmueet (och jag ville ha en affisch med, men jag struntade i den och ska köpa kaffe till bussen istället!) och en kalender på Ordning&Reda för 20 kronor. Inte illa. Pengarna har försvunnit som en tanker i kvicksand ändå, men det är väl sånt som händer antar jag...

Nä, nu ska jag gå och hämta min bag så jag inte glömmer den i skåpet. Wouldn't want that to happen!
x,


Break,

För att klargöra fakta. Min blogg är inte allvarlig någonstans. Oftast inte i alla fall. Blir ni uppretade kan ni försöka göra bedömningen om det jag skrivit kan tänkas vara ironiskt/sarkastiskt/cyniskt. I sista hand är det nog ärligt, men familjen är jag född in i, så NEJ, jag åkte inte bara hem för en TV-kabel. Och, JA, jag ska åka hem inom två månader, UTAN att kräva att få en gardinstång. Geez.

Quicky

Gladsur, en beteckning på en dag som började med glatt humör men som sedan sjönk som en sten med blytäcke i Stilla havet.


Humörtopp: Jag träffade Valle för första gången, världens sötaste tvådagarsbebis som var lite lik en sovande padda i sin stora plastvagn! Träffade såklart min syster Fia också, men det var lite mer nyhetskänsla över Valle, eller Valentin!

Humörbotten: Jag har konstigt ont i halsen, inte så där raspigt utan det är som om jag fått sendrag i luftstrupen. Nu har jag haft det av och till i flera dagar och jag är irriterad.

Eftersom jag är på den sura delen av dagen orkar ja itne skriva mer så, screw it, klockan är halv tio och jag säger godnatt.

Blah,

Äh, screw it.
Förr i tiden var det godkänt att vara ironisk/sarkastisk/cynisk och rentav lika bitter som en 90-åring på dialys med en halvkass rullator. Nu för tiden klagar människor på allt. Har det alltid varit likadant bara det att jag varit för omogen att förstå det eller har världen blivit en pms-smittad klimakteriekossa med körtelfeber det senaste året?

Födelsedag,

Fredag morgon, sportlov och jag var uppe tjugo minuter över åtta - det kan bara betyda en sak: JAG HAR BLIVIT MOSTEEEEEEEEEER! Way! En liten kille som ska bli totalt bortskämd av moster nummer 3!

Sellout.

Fan. Jag sålde mig för en kabel så jag kan koppla datorn till tv:n. Nu sitter jag på Öland och har ont i huvudet. Men kabeln funkar fint och jag har fått nya gardiner. Nästa gång ska jag vara borta i två månader så får jag nog en gardinstång att hänga gardinerna på!

Finally,

En och en halv timme tog det, men nu är den äntligen inlämnad. Min förhatliga engelskauppgift där jag skulle jämföra Indien med Sverige och skriva en rapport om det. Att skriva objektivt om två länder man mest har subjektiva åsikter om är hyfsat svårt, och jag är inte alls nöjd med hur resultatet blir, men eftersom den redan var sen fick jag lämna ifrån mig den och hoppas på ett godkänt betyg. Mamma skulle bli stolt, hon som alltid tjatar om att ibland måste man nöja sig med att inte vara på topp, men det är faktiskt inte någon skön känsla alls. Jag hatar att vara dålig på något!

Nä, nu blir det religionsuppgiften eller historia, sedan ska jag göra lunch, linsgryta blir det idag - Maja och Matilda är nog glada att de inte är här och äter idag!
x,

Här längtar man efter sol och vaknar upp till det här...



Snö och minusgrader, igår när jag vaknade hade jag sol och 15 grader varmt. I och för sig för att solen ligger på min termometer, men ändå. Jag längtade efter fint väder och så snöar det istället? Kaos! Men nu får jag åtminstone chans att göra engelskauppgiften jag skjutit upp så länge jag bara kunnat..!

Dagens bästa - del II,

"Det här är mot malaria - Gin & tonic!"
- Min favoritdiplomat Klas Ljungberg är tillbaka i rutan!

Dagens bästa,

När polisen jagar pirater på näter går granmördarna fria... HAHAHAHAHAHAHAHA! Jag har nog aldrig skrattat så mycket!


3. Man vet att man träffar folk för sällan när man...

  • Fyller 18 om en månad, har en välstädad lägenhet, fylld frys och har pluggat i timmar.

2. Man vet att man träffar folk för sällan när man...

  • Skrattar åt A-ekonomi

1. Man vet att man träffar folk för sällan när man...


  • Pratar högt med nyhetsreporten i Aktuellt, bara för att veta att man inte tappat rösten eller så.

Wishings,

Okej, vi vet alla att jag är fattigare än en spetälsk under stenåldern och att jag bara önskar mig pengar i 18-årspresent, MEN jag kommer inte sluta älska er om ni klickar hem den här polaroidkameran från blocket!


Daydreams,



Jag trodde jag gett upp allt drömmeri och inte längre brydde mig om ytliga saker som kläder, men hey! Guess I was wrong..! Asos, Forever21 och Nelly är fina uppfinningar. Tur att jag inte fyllt 18 än och att jag är pank, det försvårar impulsshopping online ganska mycket! Nästa tisdag åker jag till Estocolmo för Bloc Party-konserten och jag längtar!

Sooool!

Det är rent utav omänskligt att det har varit fint väder i tre hela dagar nu. Idag har jag inte varit ute på promenad dock, har faktiskt städat min stackars misskötta lägenhet! Eller ja, dammsugat och moppat golvet. Dessutom har jag pantat flaskor! Tre stycken, och för det fick jag en liter mjölk, betalning in natura är på väg tillbaka! Haha!

Just nu knarkar jag Nirvana och skjuter upp tvånget att gå ut med pappers- och plastinsamlingen. Det är så irriterande tråkigt att vara miljövänlig. Särskilt när man ändå har en fejkskinnväska, aldrig stänger av Tv:n på riktigt (Hello standby!) och duschar i 20 minuter. Men, men. Det är de små grejerna som gör dagarna! Innan jag gör någonting alls måste jag dock dricka en kopp kaffe, koffeinbristen visar upp sig i form av en omänsklig trotthet och migrängränsande huvudvärk. Illa!
x,

Vid närmare eftertanke...

...så fann jag kusliga likheter med ett Jehovas vittne där gammelfaster B satt i sitt kök och med manisk, tårfylld blick och galet citerandes bibeltexter försökte få mig till att gå över till Den Rätta Sidan.

Söndag,

Jag tror att jag har orsakat ännu en släktings hjärtproblem idag. Har varit och hälsat på gammelfaster B eftersom hon ringde när jag skulle ut och gå, och eftersom hon med var på väg ut och Stensö är finare så jag åkte dit. Allt gick kanon, verkligen. Jag kom dit vid halv två, hade varit vaken i 45 minuter, tjoho! Drack lite kaffe med henne, sedan ringde moster så jag fick prata lite med henne med, kul. (: Vi promenerade ungefär en timme och sedan lagade B mat. Så långt var allt jättebra.

Sedan kom vi till det jobbiga. Jag tog klivet ut ur garderoben och berättade att jag inte tror på gud. Jag tror B hjärta försvann ett tag. Stackars henne. Men nu är det sagt, släktens kanske mest religiösa människa vet att jag är agnostiker, och hon lever, om än knappt så, fortfarande!

När jag dör vill jag också ha en sån här lista över vad jag uppnått,

Awards and recognition
  • 1992, Livingston Award for Young Journalists
  • 1993, George Polk Award for Television Reporting, 1996).
  • 1993, George Foster Peabody awards[8]
  • 1994, Woman of the Year, New York Chapter of "Women in Cable"
  • 1994, Courage in Journalism Award, International Women's Media Foundation
  • 1996, George Polk Award for Television Reporting
  • 1997, Honorary Doctor of Humane Letters degree, Emory University
  • 1997, Nymphe d’Honneur at the Monte Carlo Television Festival
  • 1998, George Foster Peabody awards
  • 2002, Edward R. Murrow Award for Distinguished Achievement in Broadcast Journalism
  • 2002, Goldsmith Career Award for Excellence in Journalism, at Harvard’s Kennedy School of Government[9]
  • 2005, International Emmy, International Academy of Television Arts and Sciences
  • 2006, Honorary citizen, city of Sarajevo
  • 2006, Honorary doctorate degree from the University of Michigan for her contributions to journalism
  • 2007, CBE in the Queen's Birthday Honours[10]
  • 2007, Persian Woman of the Year
  • 2008 The Fourth Estate Award (National Press Club)
  • Director on the board of the Committee to Protect Journalists
  • Fellow, Society of Professional Journalists
  • Nine Emmy news/documentary awards
  • Major role in two DuPont awards given to CNN
  • Major role in a Golden CableACE award given to CNN
  • Honorary Board Member of the Daniel Pearl Foundation
  • Sigma Chi Award (SDX) for her reports from Goma, Zaire
  • Forbes magazine named her one of "The World's 100 Most Powerful Women"
  • WorldFest-Houston International Film Festival Gold Award
  • POP Award, by "Cable Positive"
Och ja, det är allt vad Christiane Amanpour gjort under sin karriär som journalist. Jag såg SVT2:s sändning av mötet mellan Amanpour och Renee Zellwegger och blev lite tagen. Fast mest blev jag nog inspirerad av det hon sa, det var så mycket funderingar hon förde upp till ytan som jag själv känner igen så väl! För den som missade programmet (kanske för att se den, enligt mig, outhärdligt dåliga Melodifestivalen) visas repriser 17 och 21 februari, samt på SVT Play. Fina grejer det där.

x,

Valentine's,

Idag är det alla hjärtans dag, tra-la-la. Jag tycker ju i och för sig inte att det är en speciellt viktig dag men att vakna av att man håller på att bli kokt av solen som skiner in genom fönstret och sedan se en massa glittrande dag gör dagar som denna till kanondagar! Har varit ute på en promenad ner till kajakklubben. Jag var lite nyfiken på hur det såg ut där borta vid ridskolan och så, så jag passade på att snoka lite. Hittade en ny bästa kompis i hästen Daisy. Hon verkade gilla att följa efter mig på andra sidan staketet där jag klampade fram och försökte undvika att halka på alla sju tusen isfläckar som smugit fram över natten.

Nu ska jag planera. Det är sportlov och jag har inte riktigt bestämt vad jag ska göra än. Kanske blir jag brunett, vi får se..!

x,

p.s. Tack Fia & Johan för hälsningen och grattis på namnsdagen Johan!

Det finns en plats som kallas lyckan...

...för mig är det både titeln på en bok och beskrivningen av hur varmt mitt hjärta blir när jag ser på Popcirkus och får lyssna på skön musik. Jag missade ju onsdagens program (har ni inte sett det än är ni galna! Kolla SVT: s hemsida!) men nu går reprisen. Det är lite Jenny Wilson, Mando Diao och Name the pet. Dessutom har Kristian Luuk gått från halvtråkig ekonomikille till störtskön musiksnubbe. Det är väl bara den där Alejandro Fuentes Bergström jag inte fattar vad han gör där? Liten kille som bara bryter så man inte fattar ett ord. Och nej, jag är inte rasist. Det är en apa det handlar om. Söt är han men totalt onödig.
    Nä, nu ska jag kolla en liten stund till och sedan blir det sömn!

humor,

Skavla: Jag såg dig i en kavaj med... en massa råttor på..?
CB: Ja, då blev du nog avundsjuk!

Hahaha, jag visste att han var lite mjukare än andra ministrar men att Carl Bildt hade humor?

För er som börjar känna av att hjärnans minnesbalk eller åldern eller både och börjar påverka er lite negativt; Här är den omtalade kvajen!


Hmm,

Meryl Streep på 9:an, Världens roligaste dansare Magnus Samuelsson på 4:an och Carl Bildt på SVT1. Fredagskvällen blev plötsligt mycket svårare..

Dagens låt,

Yeah yeah yeahs - Gold Lion



Death and all his friends,

Läste att Salman Rushdie levt under dödshot i 20 år. Det kan han gott ha när han skrev en så dålig bok som Clownen Shalimar, eller var jag hemsk nu? Det kan varit så att det inte var en bok  för en 15-åring. Men gör er själva en tjänst och läs den inte.

It's a......girly girl!

Det var läskigt och jag kommer inte kunna sova på länge, men nu är det gjort. Jag tänker skylla på att det är fredagen den 13:e och att alla blir konstigare än en tvååring på E. Jag har alltså gått och fått en rosa blogg.

Men, ni kan vara lugna. Jag är kvar, det är inget mord eller någon bloggkidnappning som skett, jag var bara i behov av något som kunde liva upp mer än sjukhusvitt. Jag vet inte hur det blir, men nu får det vara så här tills jag kan göra en snygg header.

Memories from the past,

Eftersom jag ghostade om min stackars dator (igen) för några dagar sedan tog jag tillfället i akt och började sortera upp mina bilder, och OH MY GOD! vilka bilder jag hittar! Slänger upp ett fint urval.


Så här går det när man går i 9:an och kastar snöbollar på fel människor... Notera skosulorna, finns bara en sorts sko man kan ha mitt i smällkalla vintern med snökaos: Converse. Svarta med prickiga snören om jag inte minns fel!


Min fasters man Tomas förtjänade nog platsen som släktens chefsinköpare när han köpte den här Crazy frog-hjälmen och glasögonen för att ha när han var ute och körde med sin flakmoped.



Den här bilden gillar jag faktiskt! Tagen i Århus, Danmark när jag praktiserade på Arla.


Hohoho, på min Lunarstormtid (ja jag hade två konton; lilla_iorflickan och plastdiamant_ ..!) What's up med att bara ta ett foto på örat liksom?!


Första gymnasieskolavslutningen, gjrode en fruktansvärt hemsk matchning med den här klänningen (som faktiskt är snygg) och ett par ganska hemska skor. Well, you live to learn antar jag!



Mest troligt en av mina snyggaste bilder, taget på skämtfotodagen!



Och, tro det eller ej, förutom snöbilden och skämtfotobilden är detta bara bilder tagna sedan jag började gymnasiet... Snart får jag nog åka hem och raida den stationära datorn hos mamma och pappa för att se vilka fjortisaktiga lunarstormbilder som gömmer sig där!

Existentialism,

Idag har jag funderat en hel del. Jag har funderat på en del existentiella frågor och jag har funderat en del på ytliga frågor. Fram och tillbaka bollade jag frågorna, och jag både drog på mig och blev av med mig huvudvärk. Sedan gav jag upp i några timmar och cyklade bort till Jessica för lite veggie-tacos. Det var gott, och jag blev glad av att göra något produktivt utanför skolan!

Hur som helst. Allt mitt funderande gav mig faktiskt lite svar. För det första: Ja, jag måste färga håret. Och för det andra: jag ska börja drömma lite utan att sätta krav på mig själv att fullfölja det hela. Så idag drömmer jag om att få följa ett gäng munkar i Indien och sätta mig in i deras religion. Händer det så händer det, annars har jag drömt om det.

Ingentingmusik,

Nu har det småsnöat i ett dygn och det är som upplagt för varm o'boy och bra musik. Synd att jag inte gillar o'boy och tur att jag är bra på bra musik! Idag lyssnar jag på Band of horses, de är klassade som indie i min dator, jag antar att de är så svåra att placera - det är inte ballader i klass med Norah Jones (även om de är minst lika sköna att plugga till) och de är inte hårda  á la Foo fighters (även om de är minst lika bra). Band of horses är väl en sorts allting och ingenting-genre. Här får ni Is there a ghost, lyssna också på den fina The funeral!




Sjuk

Idag vaknade jag med feber, och kände att livet var sämre än sämst. Tittade ut utanför fönstret och såg hur mycket snö som kommit. Det var en riktig drömutsikt. För en fyraåring med ny pulka kanske, inte för mig. Jag blev bara surare och surare och fick gå runt med en idiotisk febertermometer i munnen. Ringde och sjukanmälde mig istället och vaknade inte förrän vid tiotiden igen. Nu mår jag lite bättre, har skrivit klart min historieuppgift och ska snart börja på samhället.

   Det är tur att man kan pigga upp sig med att se hur en del kommenterar andras bloggar:


Hohoho, det är som att vara 13 igen och leta vänner på Lunarstorm!

En bra sak att göra när man håller tal...

... är förresten att inte hitta på nya ordböjningar. Levat är inte perfektformen av verbet leva.

Bakc

Nu är jag hemma igen, var inte så länge hos Britta, men det var kul att hälsa på hos henne - det var länge sedan sist! På bussen hem satt jag och funderade på vad jag ska göra de kommande veckorna, och kom fram till att jag åtminstone ska jobba ikapp allt skolarbete jag samlat på mig under hösten och våren... Bloc Party-konserten är snart, klart jag ser fram emot den men ivern har svalnat ganska mycket efter att jag lyssnat på deras senaste platta. Jag fattar inte varför alla bra band ska sälja sig åt kommersialitetens helvete efter två, tre album?
     Ja, ja. Nu har jag en historieuppgift att ta tag i, Baloo eller bonde heter den - jag ser mycket fram emot den..!
x,

Speech,

Nu har jag hållt talet. Skönt att få det överstökat och jag tyckte det gick bra. Klassen gillade det också, jag ska bara tänka på pauseringar och sånt i fortsättningen. Nu drar jag till gammelfaster Britta och äter raggmunkar, eller raggisar som 80+-kvinnan sa i telefon igår!
x,

Random

Helt sjuk dag idag, jag kunde inte somna på hela natten - sista gången jag kollade på klockan var den 5.30. Försov mig självklart och kom till skolan vid elva-tiden. Well, vi har ju ändå inget att göra, vi behöver nog inte ens vara här när jag tänker efter, men det känns skönt att ha gjort någonting idag annat än att maniskt leta efter Fias och Johans bebis på webbisar i Kalmar län. Och upptäcka att ungen inte är född än. Det är ju inte det att jag inte tror att jag kommer få veta det ändå, men man vet ju aldrig!
     Ebba som också ska bli moster och jag har börjat planera hus vi ska sitta och skrocka tillsammans över våra stickningar och berömma oss själva för hur duktiga mostrar vi är. Hö, hö, hö.
      Men nu har jag varit här i en och en halv timme, dags att åka hem tror jag.
x,

Diplomaterna,

Åhh, det är måndag och nu är jag lycklig! Kaffet och en Ipren hjälpte mitt huvud och klockan åtta var det Diplomaterna på SVT1. Ikväll var det programmet om när Namibia och Sverige skulle börja göra affärer, och Klas Ljungberg var lika tjock och söt som vanligt! Av någon konstig anledning tänker jag på honom som en sjuårig sockerberoende som just vann guldbiljetten till chokladfabriken...

I vilket fall tänker jag också bli diplomat när jag tröttnat på att vara utrikeskorre! Om jag inte dör av en flygbomb då, men eftersom jag kommer matcha min rosa laptop med en rosaglittrig skyddshjälm och en big-ass skyddsväst får vi väl hoppas att jag överlever! Fast... Diplomatjobbet verkar ju vara roligast när det inträffat någon slags katastrof någonstans, och till och med jag inser att det kan anses vara lite för egoistiskt att gå runt och bara vilja ha en ny katastrof? Annars får jag göra som Klas och lära Namibiafolket sjunga snapsvisor!
x,

Greed,

Hittade en fin liten film på en VR-blogg (gå inte in och läs, de nekade mig en praktikplats!). Filmen var fin, det är en fejkad reklamfilm som ska spegla på hur upphaussade nya parfymer och andra grejer blir i massmedier idag.
Här kan du se filmen!

Michelle Williams och Natalie Portman är dessutom två favoriter från min sida - de kombinerar liksom klassisk stil och coolhet i ett. Att Natalie Portman dessutom är stenhård vegan och designar skor som inte bara ska vara fria från djurdelar utan även snygga att se på ger henne lite extra plus i kanten. Det och hennes prestation i Léon, en av tidernas filmer!



Michelle Williams


Natalie Portman

Headache,

Vad är det för ett jävla väder vi har egentligen?! Helt okej när jag cyklade till skolan vid ett-tiden, men när jag skulle hem var det snö och blixthalka. Tog bussen hem istället, skönt! Inte lika skön är huvudvärken jag haft hela dagen, det är en sån där jobbig sak som trycker på bakom ögonen och tinningarna och som aldrig går över. Jag hoppas att det bara är kaffebrist, har satt igång en stor kanna och ska sedan plugga lite tror jag.
    Nä, nu får det räcka - ljuset från datorn dödar mig...
x,

P.S. Bettan, var försiktig med vad du säger - annars kanske du får telefonjour till på onsdag eftermiddag! ;D

Praktik!

Nu har jag blivit kameraassistent! Den 27 och 28:e februari ska jag praktisera på Talang 2009 när de kommer hit till Kalmar - vill ni se mig in action kan ni köpa biljetter för 50 kronor på tv4:s hemsida!

La musique,

För amerikanerna är det fullt normalt att sitta vid halv tio på kvällen och se världens främsta musiker ta emot priser för sina prestationer, medan det är lite mer skumt att sitta i Kalmar och göra det 03.28 på natten. Tur att jag tänker flytta dit någon gång i mitt liv, och tur att det bara är Grammygalan en gång om året. Snart är det nog slut också. Då ska jag sova.
x,

FÖRRESTEN!

Såg på Lollos blogg att mr. Doherty har varit i farten igen och släpper nytt album i vår! Alla de där sprutorna kanske inte bara gjorde honom dräggig och läskig att titta på?
x,

Ytligheter,

Way, jag har fått ihop ungefär 485 ord och tänker inte traggla mer med mitt tal idag! För andra som befinner sig i samma stadium av ordanorexi jag gjorde för några timmar sedan kan jag bara säga som Killinggänget (och någon grupp innan dem) - Take a walk on the wild side! Jag fick ihop en helt sinnes inledning när jag var ute och gick efter att ha stött ihop med en granne vars främsta underhållning i livet tycks vara att samla ihop alla Kalmars reklam och lägga i grannarnas postfack. Idiot. Men kreativt stimulerande var det, 126 ords högklassigt talande. Strike.
    Nu visas the break-up på tv, jag spelar Kungen och deppar ihop lite över att man alltid hittar de allra snyggaste tröjorna när man är som fattigast, eller att det är då man behöver färga håret som mest. Som den ytliga kossa jag är. Ytlighet är fint. När jag blir utrikeskorrespondent ska jag nog ha en rosa laptop och ha mobilstreamning av Chanels senaste visning. Så det så.
x,

><

Försöker skriva ett tal om hur kollektivtrafiken borde vara gratis, så att utsläpp och sånt blir mindre. Det går väldigt dåligt och jag ska prata om det här i fem minuter. Det känns lite som om talskrivande hänger fast vid mig som tapetklister på en vägg. Fan. Tänker pausa ett tag och äta indiskt, curryyoghurt med kikärtor och kamutvete blir det.
     En annan dag kommer jag börja blogga på riktigt som man säger. Men inte förrän det här är klart!
x,

Barbie, barbie, barbie (se förra inlägget!)

Jag har varit en sådan dålig bloggare idag att jag borde skämmas, men det tog på krafterna att fira Barbie igår. Eller åtminstone att skriva ett dåligt tal om en deodorant som vi var tvungna att hålla idag.
    Men nu är det i alla fall helg, jag har inte mer än tre lektioner de kommande sju veckorna och en stor tidning ska höra av sig nästa vecka angående praktikplats! Dessutom pratade jag med tv4-personal idag, det här kan bli kul. Om jag inte får någon av platserna kanske jag kan fråga om jag får göra studiebesök över en dag hos företagen? Fem dagar i veckan - sju veckor framåt, hur många studiebesök blir det?
    Nä, nu kommer Hassel, Karin och Erika snart. Har bakat en kaka och kokt kaffe - det är ju helg och då blir jag tant igen! Fick ett lustigt paket på posten idag med, kanske får ni veta något om detta mysterium lite längre fram i tiden!
x,

Idag...

...når ytlighetens vandring sin topp.

Eller kanske har den bara börjat gå, jag vet inte. Jag vet bara att dagens ideal fyller minst 50 år just idag. Med sitt blonda hår, den långa, smala halsen, bröst och höfter som en afrikansk stammoder och en midja smalare än en vandrande pinne med anorexi. Att räkna ut att denna ytlighetens drottning troligtvis är svårt beroende av både botox och ansiktslyftningar är väl inte direkt som att komma på en ny relativitetsteori heller.

Vet ni inte vem jag pratar om är ni antagligen födda på 1600-talet och har fraktats till dagens samhälle med en tidsmaskin. För idag fyller Barbie 50 år. 50 år och fortfarande inte en rynka, 50 år och fortfarande inga celluliter, 50 år och inga hängbröst. Jag vill utbringa en skål för denna välbevarade dam och säga, grattis. Ditt blonda hår kommer nog aldrig få grå strimmor, ditt ansikte kommer aldrig få några rynkor, dina bröst kommer aldrig börja hänga och din midja kommer fortsätta vara smalare än en askets ett-riskorn-om-dagen-midja.

Skål för att du är den plastigaste människa jag sett.

Talang,

Hade ett missat samtal på telefonen idag också. En Enirosökning visade att det var företaget som håller i Talang-uttagningarna 2009. Kanske att jag kan få den där praktiken jag sökte, har åtminstone något att göra första helgen i mars i så fall!
x,

BANG.

Woo, igår kraschade min dator och ingenting fungerade. Igen. Den här gången var en riktig skräckis dock, min kära dator hittade inte hårddisken som var fylld med cirka 70 GB, det vill säga en herrans massa skit som skolsaker etc. Första anhalt efter dagens samhälleprov blev därför datorakuten Anders. Han är en kung vill jag lova. Lyckades rädda datorn och alla grejer jag hade på. Puh. Nu borde jag städa och plugga, men insåg att tiden för Popcirkus är ändrad så jag stoppade röjningen efter att ha diskat en veckas disk. Gjorde rostade och saltade solroskärnor med. Muy bueno!
x,

Wäh,

Tvåsiffrigt antal sökningar och lika många avslag. Det är lika bra att jag accepterar mitt framtida öde som fattig burkpantare. Ska fixa sista ansökan nu, sedan ska jag gå och dunka huvudet i en vägg. Man mår så mycket bättre då.

update

Ett samtal ringdes och hon sa att det var bättre att jag mailade, så nu har jag mailat fem ansökningar runt om i Stockholm, Svenska Dagbladet tar inte emot praktikanter dock. Men snart, snart, snart är det praktik och då är jag förhoppningsvis inte i Kalmar! Yay
x,

Apuuuu

Nu jävlar in i havet - ursäkta inte uttrycket, det var det enda som passade - ska jag söka praktikplatser! I morgon bitti i alla fall, nu har väl folk börjat lämna arbetsplatserna... Har spenderat de senaste två och en halv timmarna med att lusläsa bibliotekets katalog över tidningar och fått ihop en vacker lista på 32-33 namn så där. Nu ska jag lämna skolan och åka hem och fundera över hur sjutton jag ska våga ringa upp alla. Men det löser sig med lite te och yoga som mitt hinduistiska jag säger!

Drömmar,

Jag vill också bo i New York och ha ett loft, och en snygg uteplats med böcker i fönstren. Theselby.com är en fin plats för drömmare!





Förresten,

Mitt nya liv som hindu går finfint, igår körde jag ett entimmes yogapass. Det var mycket trevligt, även om den sammanlagt tre minuter långa instrumentella musiken från Moulin Rouge blev lite enformig fjärde varvet runt...
x,

Morgonfunderingar,

Imorse kom jag på att jag vill lära mig spela trummor. Medan jag satt och plattade håret och tuggade på min knäckemacka riktigt såg jag mig själv sitta där med sotigt smink och coolt hår, fast håret har jag redan - så där lagom trashslitet som bara en trummare kan ha och därmed alldeles fel på mitt icketrummande jag. Och trots att jag lider av scenskräck såg jag hur publikhavet älskade mig och bara ville ha trumsolon och allt vad som går att göra. Fast sedan vaknade jag ur dagdrömmen och insåg att jag nog ändå alltid kommer vara tönten som spelade fiol i flera år och som fortfarande är tondöv. Den tjejen är också ball.
x,

Miljöfilosofi,

Idag när jag stod och diskade kom jag på världens bästa anledning till attt man ska börja vara miljövänlig, nämligen att man inte behöver diska lika ofta! Tänk bara så skönt att kunna skjuta upp disken i tre dagar och sedan skylla på att man inte vill slösa på vattenresurserna i världen genom att fylla en hel diskho för att diska en tesked. Av samma anledning ska man också sortera sopor. Väldigt bekvämt. För att inte bli polisanmäld för mord eller så kan man ju dock tänka på att diska innan det börjar krypa ut underliga odörer i trapphuset.
x,

Förresten,

Om någon vill göra mig lycklig i veckan skulle jag älska att bli bjuden på bio! Eller få ett pass till Saga-biografens studentsatsning på helgbio.

x,

Dagens drömmar,

När jag inte springer fram och tillbaka som en galen get i Himalaya mellan tvättstugan och lägenheten drömmer jag om att bo som på bilderna nedan. Tänk att få bo i ett bibliotek, där man bara behöver sträcka ut handen för att välja en bok och att ha en massa fina vinyler överallt - det skulle vara lycka det!






x,

Tanten fortsätter,

Jag fortsätter leka tant, idag: Tvättstugan. Och så ska jag fortsätta mitt mål att fylla frysen med mat så jag slipper laga något nytt varje dag. Nästa steg blir att köpa den där katten och att aldrig gå utanför dörren utan en nätkasse fylld med kattmatsburkar att slå ner främmande människor som är oförskämda nog att gå närmare än femtio meter bort med.
    x,

RSS 2.0