|

Okeeey, så att ta tre koppar kaffe vid midnatt är inte en så väldigt bra idé om du inte vill sitta klarvaken med tomt stirrande fiskögon fram till kvart över fem på morgonen, I should probably know... Men jag hann i alla fall sortera lite bland mina filmer, och även se på Penelope, den nya med Christina Ricci och James McAvoy. Killen är snygg!
    Nä, dags att ta tag i mitt liv, vi hörs sen!
x

3 koppar kaffe och en film senare,

Oh yes, det blev kaffekannan som vann den hårda dragkampen mellan sömn och vakenhet. Kaffekannan och Factory Girl. Jag har velat se Factory Girl for ages nu, och den var helt osannolikt bra! Jag tror jag suttit och förälskat mig lite i kläderna från den med, jag undrar vem som stylat?
Nu blir det filmsortering och sedan eventuellt lite sömn, klockan är ju trots allt ett... Vad är det egentligen med mig och att vända på dygnet, jag har sagt i två veckors tid att jag ska lära mig sova åtta timmar per natt, men ändå fortsätter jag att sitta uppe hela nätterna som en blind som går in i en vägg om och om igen. Jag är dummare än en koala i en igloo ibland.
x

|

På något sätt är jag tillbaka på Öland igen, är så trött att jag funderar på att gå och lägga mig redan nu - trots att klockan bara är tjugo över nio! Mest troligt gör jag väl inte det utan tar en kanna kaffe och sätter mig med en film på mitt rum, det är ju jag menar jag! Imorgon har jag bestämt mig för att baka bröd och lussebullar med Maja och Matilda, hoppas de går med på det också, annars blir det bara jag och P3 hela dagen! (:
     Nä, nu blir det film, Roman Holiday lockar, eller så blir det fler avsnitt av Pushing Daisies!
x

F-f-f-friday!

Min hjärna känns som sån där äcklig havregrynsgröt som stått och stelnat i dagar för att ingen orkar bemöda sig om att diska den eftersom havregrynsgröt faktiskt ser ut som spya. Jag ser ändå fram emot min Projekt&Företagande-lektion som börjar om tio minuter, ska se om jag får någon rätsida på mitt företag, idag är det dags att hitta på ett namn - har ni ett förslag? 

så här kul hade jag igår kväll, jag kände mig som 13 på nytt, men hjärnan lossnar i alla fall lite grann om man bakåtutvecklas till en ålder då man fortfarande var hästtjej (inte för att jag var det på riktigt, men så länge man kan prata för sin sak kan man hålla skenet uppe) och det kändes som om jorden skulle gå under om man såg en ful bild på sig själv på Lunarstorm!

Nightlife,

Ja, Lovisa, Angeles D'Erytheia är precis samma sak som Sten&Stanley - fast på spanska.

Det blev ingenting av kvällen idag, jag är trött och ingen annan var särskilt på heller så jag har ägnat min kväll åt läsande, diskande och ett avsnitt av Pushing Daisies istället. Det är kvällar som denna man saknar Spanien och dess möjligheter att om man för ett ögonblick hade lite tråkigt bara gå in till en granne i korridoren eftersom vi levde efter regeln "alla dörrar skall stå öppna varje dag". I slutet av vistelsen kunde ju den regeln också bero på att någon sparkade in sin dörr så att den faktiskt inte gick att stänga alls, men det är petitesser som jag brukar säga!
     Nu är klockan tio över tolv, alldeles för sent, men jag ska faktiskt gå och lägga mig - imorgon blir det projekt&företagande då jag ska spinna vidare på caféidén, ni får nog veta mer då!
x

Några timmar senare,

Jag ska starta företag - shalalala! Sofias och mina mål kändes inte längre som om de gick åt samma håll så vi tog ett gemensamt beslut att dela på oss, och nu ska jag alltså starta ett café. I alla fall ska jag starta ett café på papperet, men det är nervöst ändå att vara själv med det - att utforma grafiska profiler och affärsplaner är inte min starka sida! Om jag klarar det här ska jag nog spara mina idéer och fundera på att sätta dem i verket någon gång om 20-30 år när jag förhoppningsvis vet lite vart jag vill att mitt liv ska ta vägen!
      Yeah, well om jag inte dör av att äta en räka och drabbas av plötslig skaldjursallergi innan eller något. You never know what's going to happen liksom...
      Ikväll är det gymnasieskolornas rugby, jag vet inte riktigt vad jag ska göra men tills jag vet vad det blir av kvällen ska jag slipa lite på min affärsidé i sällskap av en kopp te!
x

|

Hej!
Nu är jag i skolan, ska ha medialektion med Mathias då vi ska börja göra grafiska profiler. Tyvärr verkar det som om mitt företag inte har någon grund alls att bygga en grafisk profil på då de delar som skulle bli klara under min tid i Spanien inte ens har påbörjats... Well, det är ungefär sex lektioner kvar på kursen, nu får jag väl rycka upp det här, kanske komma på en ny affärsidé och börja om från början på egen hand... Just nu känns det som ni kanske förstår inte särskilt high life i Kalmar, men det löser saaj, som Timbuktu säger!
        Uppdaterar senare, förhoppningsvis på bättre humör!
x

Superstar,

Kommer ni ihåg att jag berättade om hur Sarah och jag en helt vanlig kväll i Jerez upptäckte att vi befann oss mitt i en musikvideoinspelning? I vilket fall ligger den uppe på youtube nu, Edu är verkligen huvudpersonen, haha, han ser lika förvirrad ut som alltid! Kolla in 3.00 till 3.03, det är där jag syns, haha! ;)


|

Hej!
Nu har jag kommit hem från Sofia igen, hade det jättetrevligt, med god mat och trevliga människor. De andra stack in till stan, de skulle till KM, men tänker inte ens försöka komma in, det känns som om det skulle förstöra hela grejen med att fylla 18 lite grann att gå ut innan... Dessutom håller mitt huvud på att döda mig, så jag ska ta en kopp te och sedan gå och lägga mig tror jag.
Godnatt!

,

Godmorgon!
Idag är jag sjuk, så jag ska ägna dagen åt tedrickande, bokläsning (Bergdorfblondiner, igen - den är så iq-befriad och störtskön att man måste läsa den!) och röjning av lägenheten. Ikväll ska jag också på middag hos Sofia, hon fyllde ju 18 i söndags, ska bli mycket trevligt!
Och Tina, jag kommer hem i helgen, säg bara till när du är ledig så kommer jag över för 70-talsprat och allsångstävling till Mamma mia!

Layoutförändring,

Yay! Jag lyckades byta banner! Hoppas jag kan fixa en websida också så blir allt jättefint!

x

Glasögonorm!

Dålig uppdatering här nu, förlåt! De senaste dagarna har jag inte gjort så mycket, men jag har åtminstone skaffat mig ett nytt projekt - att skaffa glasögon! Lollo och jag skulle egentligen bara gått och kollat på en snygg modell när vi hade lite tid efter skolan igår, och så slutade det med att jag fick med mig fem par hem istället! Nu står valet mellan två par, igår var det de svarta (översta bilden) men idag de bruna (andra bilden)! Ja, ja. Det löser sig säkert! :)
    Och, just det. Jag har kanske fått au pairjobb i England till nästa sommar, men eftersom ingenting är säkert än måste alla som läser det här nu hålla tummarna för mig i sju månader framöver, d.v.s. tills jag har tagit studenten och kan åka och jobba!


Vilket par blir det? De här...


...eller de här?!

Sunday,

Godkväll!
Klockan är snart tio, och för att vänja min kropp vid ordentliga tider ska jag gå och lägga mig alldeles strax, tänkte bara skriva av mig lite - det är så mycket bättre än att bita ner naglarna. Helgen har ägnats åt att sova mestadels, min kropp och jag är ungefär lika synkade som en stenåldersman och en Apple-butik. Igår tror jag att jag sov 13 timmar, och i natt 10 - det är helt sinnsykt! Jag hoppas tröttheten går över snart, annars lär jag väl inte ha så mycket till liv efter skolan om dagarna!
Har i alla fall kompenserat den överdrivna sömnen lite grann idag med att tvätta. Synd bara att det hade gått en propp så att ingenting blev torrt och att en maskin inte blev tvättad. Höjden av lycka... Ja, ja - jag hängde upp allt ändå, även om inte fläkten funkar kanske det hinner torka någorlunda till imorgon bitti! (:

bittert,

Monday you can fall apart
Tuesday, Wednesday break my heart
Oh, Thursday doesn't even start
It's Friday I'm in love

Jag hatar Johan Palm och hela Idolkonceptet just nu... I två månaders tid har jag vaknat till The Cures godinglåt (eller ja, Tobi vaknade till den och stod sedan och ropade på mig tills jag vaknade..!) och nu har en kille som med utseende som en åttaåring med för mycket av mammas kajal förstört den?! Jag gillade inte Idol innan, och jag gör det sannerligen inte nu, tur att det går att stänga av. Svensk television är på väg waaaay down.

Fredag hela veckan,

Yeees, det är fredag! Sista fredagen på min klass praktik, så på måndag är det back to basics igen. Ska nog bli ganska trevligt, även om det ligger snö på marken och jag inte har fixat mina vinterstövlar än! Idag har det varit häng i stan med Jess och Hanna. Vi kändisspottade Patrik Ingelsten och tjejen på Åhléns, Kalmar har inte så mycket att skryta med men hänget var härligt! Ett extra plus också för att jag lämnade in min dator med en hårddisk på 40 GB och fick tillbaka den med en hårddisk på 120! JB:s it-tekniker Anders är en underbar människa, han lyckades även rädda alla mina bilder och videoklipp!
    Nu sitter jag i skolan, klockan är 4 och jag måste ladda hem alla nödvändiga program som inte ingår i baspaketet från skolan, rätt segt, men jag är snart klar! I helgen ska jag chilla i min lägenhet, kanske städa lite om jag orkar, får kolla upp det imorgon! ;D
    xoxo,

Dagens kändisspotting



Today's blog

Min dator är med nöd och näppe vid liv igen - thank god! Vet inte riktigt vad pappa menade med sin kommentar om den stora förändringen..? Pappa, förtydliga dig! 
      Hittills har det varit en skön dag, vaknade vid 8 efter en timmes snoozande, gick upp och duschade och försökte sedan få lite klarhet i vad Lissabonfördraget står för och om jag är för eller emot det över en tallrik havregrynsgröt. Min politiska åsikt förblir ganska oklar, men gröten var i alla fall god! Precis när jag började fundera på att masa mig iväg från Godmorgon Sverige och göra mig i ordning för skolan ringde mamma och undrade vad jag gjorde eftersom hon var i Kalmar för dagen. Eftersom jag inte hade några egentliga planer på vad jag skulle göra i skolan slängde jag på mig lite kläder och smink och åkte med henne på en Kalmartour. Jula, Bauhaus och IKEA avverkades bland annat, väldigt trevligt, det är så sällan man får umgås ensam med mamma på hemmaplan! 
      Nu är det skola och ett försök till att förstå Dreamweaver, tillsammans med Adobe Illustrator mitt hatprogram. Har Mathias till hjälp dock, så kanske att jag kan börja bygga grunden till portfolion idag. Nä, dags att jobba lite! 
xoxo,

Dude,

Min dator är sjuk. Någon nisse från msnlistan gav mig en länk, och självklart var den smittad. Det är en mörk kväll i byn, jag tror jag måste dricka lite kaffe och göra något roligt för att inte alldeles sjunka ner i sorgen. Jag tror att det här är datorns sätt att hämnas för att jag lämnade den några timmar idag för att gå ut och hjälpa mamma och efter det för att jag gick ut och red. Sist den gjorde något liknande var när den pajade hela trådlöstfunktionen på sig själv i Spanien, då hade jag inte använt den på en eller två dagar... Det är helt enkelt inte meningen att vi ska vara åtskilda, jag och min dator är som kanelbullar och mjölk, vi hör ihop. 
       Jag uppdaterar om jag lyckas plåstra om svarta lådan. Annars är det over and out för ett tag. 

Sunday morning call,

Varför känns det som om söndagar aldrig tar slut? 
Idag har jag i alla fall lyckats pyssla ihop min fotovägg, äta lussebullar, hänga i Borgholm, planera lite inför 18-årsdagen och resten av livet och pysslat ihop grunden till min önskelista. Jag gillar att vara minderårig, man behöver inte anstränga sig så mycket då. Bäst att njuta av de sista fyra barnmånaderna i mitt liv! 


snygg garderobsdörr jag fick va? 

-.-

Yes, nu är det kroppkaksfest. Undrar vad jag ska äta? Kaffe och bulle blir min gissning - sedan blir det den stenhårda byakampen - alla byar i den öländska socknen ska tävla om den åtråvärda STENVASEN! Håll tummarna! 
(Ni uppfattade inte min ironi va?) 
     Nåja, det blir trevligt, jag orkar inte bry mig så hårt efter min halvtimme i bubbelbadet!


Freeeeedag,

Shiet. Spökfest för 6-8-åringar. Det var högljutt, det var stimmigt, det var som att vara 7 igen! På något sätt envisas min hjärna nu med att spela Wannabe om och om igen, trots att inte en enda Spice girlslåt spelades inne i gympasalen. Det känns rätt hemskt att jag fortfarande kan Spice girls texter bättre än t.ex. Tracy Chapmans...
     Nu blir det popcorn och film! Fredagar på Öland kan faktiskt vara något annat än en dunk hb och epatraktorn - tro det eller ej!

Plugg,

Är det bara jag som tycker att det är tre miljoner gånger svårare att designa en portfolio med en snorfylld hjärna och krupphosta? Det går inte så bra idag, ska nog bara ta och lägga mig tidigt, och sedan jobba vidare imorgon, min kropp och mina leder skulle nog tacka mig. Imorgon ska jag dessutom packa upp! Är riktigt tidig med det för en gångs skull, har bara varit hemma en vecka, men jag tycker att alla skumma giftiga djur som kan ha hoppat ner i väskan när jag packade någon gång förra måndagen bord ha avlidit nu så jag ger det ett försök! ;D
         Oasis är bra förresten, Stop crying your heart out, hade glömt hur mycket man lyssnade på den när man var liten, min hjärna vill tydligen bara dra fram dåliga musikminnen som Nordman, BSB och såna där nu för tiden - ILLA! Haha!

Tisdagskvällar,

Back to basics igen, har varit i skolan två dagar nu, fick äntligen tag på Mathias och fick veta att jag ska göra en portfoliio och en teoretisk uppgift, sedan hade jag engelska på eftermiddagen, men i övrigt kan jag bestämma själv hur jag vill komma och gå på skolan de närmaste veckorna - så länge jobbet blir gjort!
       Kvällen har varit julbord med jobbet (fanns inte överdrivet mycket vegetariskt, men det var trevligt att träffa alla!) och nu sitter jag, Jess och Fia hemma hos den sistnämnda och ser på Systrar i jeans och äter Toblerone - nice!

Historia nu,



KALMAR VANN ALLSVENSKAN! 
En historisk dag, även om det var smått panikartat att hitta en TV med Canal+ sport1, men Bettan fixade in oss och Karin hos Johan och Diana så allt fixade sig, en kvart efter avspark eller vad det var, men hey, radiosporten är vår bästa vän här på Öland! Förresten tycker jag att Ingelsten är ganska snygg. Det var något man inte tänkt på förut!
Nu ska jag nog sova, klockan är halv ett och jag ska upp om fem timmar. Ska nog hänga i skolan fram till lunch så jag slipper tänka på vad jag ska laga själv och sedan blir det siesta (det kommer ta ett tag innan jag blir pigg även mellan 1 och 3 på eftermiddagen...) innan mamma, jag, Maja och Matilda sticker till torget och firar FF! 
over and out
xoxo,

Helg,

Man blir glad när man kommer hem till ön och det visar sig att halva släkten kommer och säger välkommen hem på kvällen! Lite tacos och presenter på det och min gårdag var klockrent görbra! Idag har jag dock haft en hel del resfeber, så förutom när jag hade besök av Jess, Fia, Johan och Meia har jag letat au pairjobb hela dagen, hittade några intressanta familjer några på Irland och några i Frankrike. Hoppas jag kommer iväg! 
         Sitter nu och ser på någon random barnfilm, Camp Rock, som visas på 5an. Jonas brothers och Demi Lovato, hmm... Inte riktigt min filmsmak men fine, det funkar en trött helgdag som denna! 

Travelling,

Okej då, jag är hemma igen... Saknar redan alla i Jerez (eller ja, eftersom alla lämnar skolan kanske jag ska säga att jag saknar alla i Preston/Norge..?) men måste åka hem och säga hej till familjen i alla fall innan jag börjar söka efter skolan-jobb till en ny resa i maj! De här tre dagarna har varit sjuka, vi lämnade Jerez tågstation vid 5 i tisdags eftermiddag, hoppade av på fel tågstation i Sevilla, panikåkte taxi till stora stationen (sant-juste är den stora, sant-bernard är extremt liten..!) och höll på att missa det tåget. Vi lyckades dock komma med och anlände till Malaga tågstation vid 23-tiden. Tågstation i bemärkelsen tågstationen mitt i staden med noll flygbussar ut till Malaga flygplats... Det blev taxi, igen - jag har inte råd med denna livsstil egentligen!, innan vi tryggt och säkert kunde somna på vårt älskade stengolv framför incheckningen. 
    6.45 gick flyget till London/Gatwick, vid halv nio var vi framme och skulle bara lite lätt och ledigt åka till Heathrow för byte av flyg. Det lilla lätta bytet tog cirkus två timmar med bagagehämtning och allt (till på köpet gick min ena resväska sönder - lycka!) men efter det var det bara 4 timmars väntande, 2 på att vi skulle få checka in och 2 på att faktiskt få åka. Gick och drömde i Mulberrybutiken och drack en mocha frappuccino från starbucks, myyyysigt! Självklart tog vi också chansen att äta english breakfast när vi nu var i London, vi är väl inte dumma heller?!
     Anlände till Sverige runt 6 och sedan väntade vi på T-centralen till klockan 23 då vårt nattåg gick mot hässleholm. Byte där med två timmars väntande innan vi - finally - fick åka mot Kalmar dit vi anlände, nu med emmabodahängaren John i vårt sällskap vid 20 i 9. Har nog aldrig längtat så mycket efter en dusch och en tandborste som jag gjorde i morse, så det var första stopp, sedan var det bara till att åka tillbaka till skolan för att se om jag kan hitta en lärare med uppgifter åt mig. Min spanientripp kan ju liksom ha gett mig två månaders försening på svenskt pluggande va?!

The real me


Min riktiga hudfærg!

Ni behøver inte oroa er, jag ær inte så brun som det ser ut på førra bilden - det var bara smink! Om ni undrar øver hur jag skriver så har jag snott Matthias norska dator som ær helskum... Ikvæll børjar vi åka hem, tar tåget till Sevilla vid tjugo i sju, byter dær till Malaga dit vi anlænder vid 22.45 och sedan går flyget kvart i sju imorgon bitti. Stressigt, men vi ska fixa det! Bara vi kommer ihåg att hoppa av på rætt station i Sevilla och inte missar bytet mellan Gatwick och Heathrow i London. Eller missar tåget hem till Kalmar. Men vad fan, jag ær bondunge och Sofia kalmarbo! Hoppas bara att jag får med mig lite presenter hem till Maja och Matilda! (Och Lovisa, jag kunde inte fixa medicinen, man var tvungen att åka till ett speciellt apotek och jag hinner inte - førlåt, førlåt, førlåt!)
Hasta luego, folks!
xoxo,

RSS 2.0