December 29, 2007

Äntligen är julen slut! Ja, inte i religiös bemärkelse alltså, men sett från min, kristet döpta och konfirmerade, ateistiska sida så är den totalt finito.  Inte en snöflinga har setts till, mat överallt och jag missade schackfärgen på Kalle Anka, så man kan nog säga att julen har varit ungefär som vanligt - med undantaget att det itne varit ett enda bråk trots att hela familjen (ja, alla åtta plus Fias Johan såklart!) var samlad på julaftonen!
Skumt.
Trots att jag avsade mig julklappar, passade mamma och pappa på att ge mig den utlovade matberedaren som jag ska ha i Kalmar - det låter kanske som en sjukt torr julklapp, men jag som älskar att baka och laga mat behövde en för min inspiration till bakning liksom dog när jag kom till Kalmar och insåg att om jag ville ha färskt frukostbröd på morgonen skulle jag bli tvungen att  göra det för hand. Värdelöst.
Fick lite pengar också, och sjukt söta döskalleplåster av Lollo - som inte skulle ge mig någon present, men tydligen tycker att jag är rätt klumpig. :P

Julafton passerade alltså väldigt lugnt förbi, och på juldagen fyllde Lollo 18, och fick enligt hennes egna önskemål, som varje äkta Bauer, en extern hårddisk på 500 Gb...
På kvällen kom släkten och firade henne, mest släkt från pappas sida, men även moster och Britta kom - det var sjukt nice!

Annandagen ägnades åt mellandagsrea i Kalmar med Ida, äntligen hittade jag drömstövlarna! Dessutom ska mamma betala dem åt mig så för mig var de gratis! Och som vanligt när jag är lös på stan gjorde jag av med minst 1000 spänn för mycket - men det var så sjukt värt det att jag nästan tappar andan!
Förutom stövlarna inhandlades nämligen ett kompinerat äpplehalsband/klocka, en partytopp, en halsduk, ett par dieseljeans (sjukt värt det 50%, så de kostade bara 700! :D) och lite andra grejer.

Efter annandagen blev det jobb, trodde att jag bara skulle jobba nio timmar, men blev plötsligt väldigt trött när jag upptäckte att det var elva timmars jobb som skulle klaras av... Rasten blev det ju sådär med - Rosita lovade att stå i kassan så att jag kunde sitta ner en halvtimme i sträck (något jag börjat kräva att få göra de där långa dagarna eftersom jag blir så trött annars) men som vanligt försvann hon med Isac, så jag fick ändå springa upp och ner varje gång det kom en kund...
Efter jobbet åkte vi till Fia och Johan och lämnade tomtar och drack kaffe och sedan var det plötsligt igår...
Igår jobbade jag bara från sju till elva, eftersom jag sa att jag kunde hoppa in så att Louis slapp jobba en elvatimmarsdag och sedan åkte jag och klippte mig!
Eftersom jag bara skulle klippa topparna försvann ju i vanlig ordning en decimeter av det, och sedan rullade vi upp det på spolar för att se hur jag ska se ut på nyår. Fick typ världens Hollywoodlockar - något jag passar sjukt bra i, hade jag kunnat agera skulle jag nog skippat skrivandet och satsat på filmen istället!

Och nu är det plötsligt idag och jag har firat min lediga dag med att övningsköra med Bettan, något som är lika kul varje gång. :) Idag gav vi oss ut och körde tre varv på Annarundan och sedan befann vi oss plötsligt på "stora vägen" med mig bakom ratten, något jag inte gjort sedan helvetesrundan med pappa då jag höll på att döda oss båda.
Den här gången var dock mycket lugnare, Bettan är på något vis mer pedagogisk. Dessutom var det kul att öva på tvärnitar, ett nödvändigt kul när man bor på landet och riskerar att få ett rådjur på vindrutan och en mosad hare under bilen varje gång man ger sig ut på vägen.

Nu ska jag dricka kaffe, har mockat stallet, lyssnar på ekot i p3 och tvättar. Imorgon är det personalfest och dagen efter det är det nyårsafton! :D härligt värre :)


Night before christmas - a christmas nightmare

Gosh,
Min jul höll på att bli förstörd, men nu är det nästan fixat igen - sista delen är nog helt oreparabel (alltså omöjlig att reparera fast i ett långt ord som jag låtsas är så mycket finare än alla andra ord) eftersom vi inte har någon möjlighet till internetuppkoppling i det andra huset där vi firar jul och närmsta granne bor alldeles för långt bort för att jag ska kunna sno lite trådlöst - om han över huvud taget använder sig av trådlöst internet?
Gubben är säkert 85 bast och om han nu vet vad internet är skulle det inte förvåna mig om han fortfarande använder sig av modemuppkoppling? 
           Anyway har jag lyckats rymma hem till mammas och pappas riktiga hus för att njuta av några timmar med internet och alla kanaler utöver baspaketet som kvällen till ära bara kunde bjuda på Bingolottos uppesittarkväll... Jag tror jag hatar den där programledaren som jag aldrig komemrihåg vad han heter just för att jag hatar honom så mycket... Medans jag är här kan jag ju åtminstone upprätthålla min stämpel som skvallerfreak och läsa lite på starlounge.com och se på E! Channel
           Bilr det fint väder imorgon bitti kan jag kanske ta mig ut att fota, i morse (min första dag som julledig!!! härligt!) var det typ grått överallt, det var knappt så man kunde skilja trädtopparna från himlen eftersom det var så tråkiga färger utomhus. Värdelöst. Men det är väl sånt som händer antar jag...
           Nu tänker jag sitta och njuta av tv:n ett tag anyway - nästa gång jag har tillgång till internet blir nog inte förrän den 27e tror jag, så god jul allihop, det hoppas jag på att få - utan julklappar också :)


onsdag, dedicated to Fredrik

Tillägnar detta andra inlägg, skrivet ca två sekunder efter att det första inlägget publicerats, till Fredrik.  
Eftersom jag skrev så sjukt mycekt alldeles nyss lägger jag in en bild istället - har dock ingen på dig, Fredrik, så det får bli en på mig istället! ;D
DET HÄR ÄR VAD DU GICK MISTE OM NÄR DU LA IN DEN ÄNNU FULARE BILDEN PÅ MIG I DIN KALENDER!!!
(något jag tänker tjura ihop totalt för!)


image12

onsdag, multimedia

Kom just på att jag inte har bloggat sedan i söndags, inte konstigt att jag har huvudvärk när jag itne skrivit någonting på typ tre dagar?! Jag kan riktigt se nätdammet som samlats i hörnorna här på bloggen... :O 
           Sitter i alla fall på multimedian och har gett upp tanken på att uträtta någonting ordentligt med min stackars julkalender. Inte nog med att det var svårt att hitta inspiration till de 4 av 12 animeringar jag skulle göra - nu har Flash börjat ta bort knappar för mig också?!
Jag hoppas att det inte gör för mycekt om jag snart slänger min dator i golvet... 
           Veckan har i övrigt varit helt okej, i måndags hade Hassel och jag studiofotografering, hon skulle fota mina ögon till sitt mediaprojekt, men det slutade med att vi fortsatte med hela studiofotograferingen, något som gick ganska vilt till när jag stod framför kameran.
Mina tre timmars sömn den natten kombinerat med en kopp läskigt starkt kaffe hade en rätt intressant inverkan på modellen, haha! Vi lyckades nog ändå få till något hyfsat fint foto tror jag :) 
           Skoldagen i måndags var annars bara ett engelskaprov på alla glosor vi haft i år, och en book review där vi pratade om våra engelska böcker vi läst i höst. Och ja, jag fuskade - Lipstick jungle läste jag på väg hem från usa för ett år sedan och runt min födelsedag, inte nyligen, men jag kan den utantill ändå så det spelade egentligen ingen större roll... :)
           Efter skolan åkte jag först hem och åt - min oerhört goda rätt bestod av: 4 broccoligrenar, lite ärter, majs och paprika-blandning och en burk tonfisk, det var första gången jag på riktigt kände mig som en student ensam i Kalmar! Näringsrikt måste det ju i alla fall varit!
           Vid femtiden åkte jag ner till Baronen för att träffa mamma som skulle leta julklappar och skriva under lite papper åt mig. Ett tag där blev jag rätt så sur på henne, hon som ska vara en sådan miljöaktivist (miljömedveten i alla fall!) försökte bara tjata in mig på att jag skulle önska mig en massa saker i julklapp hela tiden, något som jag inte förstod meningen med eftersom jag sagt att om jag får åka med till Paris i vår så tar jag det som en julklapp, annars önskar jag mig bara pengar - eftersom jag redan har alldeles för mycket prylar osm det är, skiten bidrar ju ändå bara till ännu mer miljöförstöring. 
           Stämningen lättades dock upp rätt snart, mamma är rätt kul att shoppa med. Träffade Fia på Baronen också :) Hon var där med en kompis, bruden har fått sin kamera stulen på en fest, någon idiotisk brud ade tagit den, tyckte riktigt synd om Fia, den där kameran var väl hennes livs stora kärlek tror jag...
           I alla fall slutade mamma och jag dagen som vänner, och jag åkte hem och krockade nästan med Jess i dörren, hon hälsade på Lollo - hade varit och köpt mina julklappar (som jag ska få i dag förresten!), Lollo hade fått veta vad det var och utlovade en glädjeattack från mig, sounds nice!
           Igår var det bara matteprov och svenskaprov - måste skryta med att jag var den enda av de i klassen som gjorde provet som klarade de två uppgifterna, sjukt fint kändes det - börjar äntligen få grepp om de där räta linjerna och koordinationssystemen. :) 
           Efter matteprovet tog Fredrik mod till sig och frågade Camilla om inte han kunde få göra svenskaprovet innan lektionen eftersom han inte ville sitta och vänta flera timmar på bussen, och när Camilla hörde att vi var fyra stycken som vilel göra så gick hon med på det. Provet innehöll bara essäfrågor, sånt är så himla kul när man gillar ämnet, och renässans och upplysning råkar vara himla kul enligt mig!
Anyway, jag skrev provet på en timme och en kvart, därefter slöt jag upp med Lollo för en runda på stan där jag köpte en julklapp till Matilda från mamma och pappa, en sjukt fin stickad kofta med stora grå knappar från Lindex! '
           Jess och Fia kom över till lägenheten på kvällen, skulle låna tv:n för att se på Bones - ganska segt avsnitt igår, vi vill ju att Brennan och Booth ska bli tillsammans någon gång! Det verkade dock som om det är på gång nu - kanske nästa avsnitt?! :)
Idag blir det kyrkavslutning nu efter lunch, sedan shopping med Lollo, Jess och Louis. Därefter ska jag sticka till Britta och önska God Jul. Imorgon, fredag och lördag blir det jobb, fast imorgon börjar jag inte förrän tre på eftermiddagen så det blir nästan bara till att städa och sedan stänga.
           Förhoppningsvis ska jag väl blogga lite innan jul, så jag tänker inte önska god jul till någon än. Nu ska jag gå och käka lunch faktiskt.


Söndag, mitt i dammet

Någon som någonsin använt en slipmaskin innan? Jag hatar verkligen de där verktygen - har kanske slipat i max tio minuter och nu sitter hela jag på en madrass utanför rummet och vibrerar med domnade händer och damm överallt. Det värsta av allt är nog ändå att jag fortfarande har tre fjärdeldelar kvar av rummet, och sen jag slipa mina garderobsdörrar för att måla om dem med griffeltavlefärg.
Jag borde låtit de gröna tapeterna med Emil i Lönneberga-bården sitta kvar...

Helgen har annars varit soft, jag har ju fått trasha hela mitt rum liksom!
Dessutom har jag jobbat, och fått veta att vi ska ha en personalfest till, fast denna gång med bara de som jobbat under hösten - nice! Kanske blir lite mer städat den här personalfesten, förra gången kan ju, milt sagt, kallas intressant!

Men nu antar jag att jag måste fortsätta med Parkinsonmaskinen - rummet ska ju förhoppningsvis vara färdigt innan jag lämnar det om ett och ett halvt år...


Fredag, media

Jag är i stort behov av en sisådär 50 000 kronor just nu, och det känns väl sådär om jag ska var ärlig. Men om jag någonsin lyckas spara så mycket tänker jag lägga allting på en resa till Bamako, enkel resa för en ungdom kostar ju bara 21 000...

Det har ju i och för sig inte med lektionen att göra, så jag kanske ska skriva något som finns användning för också!
Testade studiofoto med Lollo idag i alla fall - inte förrän efter lunch, var sjukt inaktiv på förmiddagen idag, typ, kollade foton på national geographic för att få inspiration och letade resor till Mali mest.

Uppdraget att fixa en ordentlig planering känns ju lite jobbigt - jag brukar fota när jag ser något jag vill fota och redigera när jag kommer hem nämligen! Men, men det är sånt som inte går att göra något åt, så - här är min planering :

Foto vid lämpligt tillfälle,
Redigering mulna dagar.
Lokalsökning varje lektion från och med nu.

Fotograferingen måste vara klar senast två veckor innan deadline,
lokalen ska vara bokad cirka fyra veckor innan.

Onsdag, öland

Peuwh, jag klarade mig helskinnad ur utvecklingssamtalet - sjukt skönt!
Det mest chockartade var nog att mamma - efter viss övertalning/tillrättatalning - inte alls blev särskilt förbannad över mitt ig i webdesign.
Mest väntat var nog att jag hade frånvaro i överkant, inte så det egentligen störde mitt plugg, men tillräckligt för att mamma och pappa skulle gnöla om att jag ska gå upp tio minuter tidigare än jag redan gör... SOM OM JAG HAR LUST MED DET?!
Men helt ärligt ska jag göra ett försök, och kanske lära mig att sminka mig på fem minuter, och lägga fram kläder dagen innan och packa väskan och sånt? Som det är nu går jag nämligen upp runt kvart i sju, duschar, klär på mig och sminkar mig, och tanken är att vid fem i åtta ska jag gå ut. Sanningen ligger dock närmre den att vid fem över åtta brukar jag stå och borsta håret.
Frukost brukar bli en kopp kaffe och, om jag är på riktigt lyxhumör, en fralla. Nice.

Imorgon ska jag upp äckligt tidigt i vilket fall som helst, Matilda har nämligen sitt dagisluciatåg vid sju på morgonen - vilket betyder att vi måste åka senast halv sju, och att jag måste gå upp vid fem... MARDRÖMMEN! Fast egentligen är det inte värre än när jag jobbar, men man kan ju låtsas?

Sist men inte minst, Mando Diao spelar i p3:s Live session också, älskar musiken men får lite smått panikkänslor så fort jag tänker på dem live, särskilt i Borlänge >< jag har aldrig haft sån dödsångest som under deras spelning på peace&love. :O


Onsdag, mediabyrån

Aktiv person AB.
Sitter för fullt och funderar på vad jag ska skriva på Ingelas hemsida, det är rätt svårt eftersom hennes målgrupp är 40-60 år, och jag vanligtvis skriver på mitt sextonochlitetill-språk - men lite utmaningar är nog bara bra för hjärna...

Om tjugo minuter är det dags för mitt utvecklingssamtal, och jag är sjukt spänd över att få se hur mycket frånvaro jag har... Alla mina försovningar den här hösten lär inte se bra ut på pappret alls, och frågan är om jag överstiger förra årets 32 % eller inte..?

Amy Winehouse är dagens drog, hon har, motsägelsefullt nog, en lugnande inverkan som får en att vilja göra en massa bra saker :)

Och det var allt för mig, ganska torrt - men jag kan ju alltid skylla på att klockan är kvart i fyra och det enda jag fått i mig idag är tre koppar kaffe.


Fredag 7/12 2007

Jaha ja.
Nu är det meningen att jag ska skriva en massa grejer om hur mycekt jag känner att jag uppnått på den här lektionen, och hur stolt jag är över mig själv för det.
Den idén känns dock inte som om den funkar för mig idag, men Hassel och jag har åtminstone bestämt oss för att vi ska dela på oss och fota sånt vi känner berör oss för att sedan återförenas vid en fotoutställning - om bilderna nu passar ihop.
Eventuellt delar även Lollo utställningslokal med oss.

Tidsplanen ser därför ut som denna med nio veckor kvar - jullov inkluderat.
v. 1 Fota
2. Fota
3. Leta efter utställningslokal,Fota
4. Fota
5. Fota
6. Fota
7. Redigera
8. Redigera
9. Fixa med utställning

För skolans bästa hoppas jag verkligen inte att vi är lediga några fler fredagar...

Men nu känner jag att jag knappt orkar hålla ögonen öppna, och ännu mindre sitta och knattra på dessa små svarta fyrkanter med bokstäver på som brukar kallas tangenter, så jag täntke ta mig en kaffe och piggna till inför mitt otroligt långa tvåtimmars arbetspass efter skolan.
Möjligtvis ska jag läsa lite Digitalfoto också så kanske jag till och med kan klura ut den stora hemligheten med bländare, slutare, iso och allt det där som låter så enkelt i teorin men är helt omöjligt att på ett snabbt sätt fixa när man sedan står med den satans svarta lådan i handen.

Innan jag går måste jag dock tillägga att även om inte jag varit speciellt  kreativ idag har jag varit en enorm kreativ källa åt alla som på något sätt haft en kamera i handen under dagen. Det finns nog inte många av skolans kameror som inte innehåller minst en bild på mig, men det är en helt annan historia - nu ska jag snart till jobbet och städa lite grann för att sedan sticka tillbaka till Kalmar och käka julmat för första gången i år.

Lägger upp två av alla de bilder som blev tagna idag för att bevisa att jag inte ljuger - just de här bilderna är tagna av Lollo.


Onsdag, multimedia

Som Snook så träffsäkert beskriver det;
"Jag blir galen snart för varje dag av mitt liv är galenskap
Nu när jag har det bra
För du jag växte upp som barn i Afrika
Så jag har sett baksidorna i Afrika
Så nu idag borde jag va riktigt lycklig
Men känner mig nog mera som en vingklippt pingvin
Samvetet säger en sak, lust något annat
Det lär väl även dom va överens om"
-
Inga Problem

Nu har jag då inte växt upp i Afrika, men jag tycker ändå om låten. Och enligt Lollo och Hassel får jag lägga upp såna här texter eftersom jag tydligen är von Sydow-emo. Vad är det liksom?
Tydligen är jag en sån som kommer ena dagen med modegrejer och bara pratar om mode, och andra dagen är jag jätteemo - inte för att jag får ihop det där, men de verkar tro att jag sitter hemma i badrummet med ett rosa, glitterluddigt rakblad och skär mig i armarna samtidigt som jag sminkar mig efter senaste trend och läser Cosmopolitan med en drink i handen.
That's sooo far away from the truth. Jag brukar faktiskt inte ha en drink i handen.

Julkalendern blir bara skit, men jag bryr mig inte för idag kommer Jess till Fatabursvägen. Hon var sjukt pepp på depp-onsdag för att hon blivit snuvad på ett boende i Kalmar, men istället ska vi hänga på Lollo och se American Gangster. Jag har hört att den ska vara bra, och så får jag användning för presentkorten jag fick från Arla.

 Anyway, jag har en sak att bekänna. Mitt namn är Kajsa Persson-Berg och jag är en glöggolist. Jag skämtar faktiskt inte, igår fick jag en sådan lyckokick av att dricka den röda drycken med den söta smaken att jag på allvar övervägde att skippa julklappar helt och bara köpa glögg istället.
Jag skulle ju kunna bli årgångssamlare?
Måste dock tillägga att den starka varianten smakar riktigt vidrigt, så no need to worry for my alcoholic vanor.

I övrigt ska jag ägna min dag åt att städa och plugga (var det verkligen jag som skrev det där sista?!), ska skriva färdigt mina anteckningar om renässansen - det blir nog mer som en uppsats om jag ska vara ärlig, mina anteckningar om upplysningen blev en 4½ sidor lång roman i Word. Behöver jag säga att jag tycker att litteraturhistoria är sjukt intressant?!

Nu har jag 40 minuter på mig att lista ut hur jag ska få en lucka att öppna sig i Flash, det blir säkert fina grejer det - sedan blir det till att åka hem till mitt rosaluddiga rakblad igen.

Måndag, foto

Okej, det är måndag, jag har foto och en sjuhelvetes huvudvärk. Dessutom har jag glömt mina nycklar. Sitter dessutom och tänker på medialektionen på fredag istället för att åstadkomma något bra.
Jag känner mig så nyttig.
Eftersom jag inte lyckades ta en enda bra bild i helgen och det tydligen är deadline idag borde jag vara sjukt stressad och typ ha ont i magen och allt det där eftersom jag inte har en enda uppgift klar - men har jag det?
Nej.
Istället reagerar jag som vanligt på allting genom att koppla bort helt och bara intala mig att allt kommer att ordna sig på något magiskt sätt. Great.
Helgen har jag spenderat med att mer och mer överväga att verkligen hoppa av skolan och jobba. Klart jag inser att det inte är en hållbar lösning, men om man kunde göra det i något år kanske man kan få tillbaka lite känsla för pluggandet igen?
Jag kommer troligtvis inte att göra det, väntar väl ut det istället, jullovet kommer ju snart med en chans att vila, är ledig minst fem dagar utöver själva julhelgen :) . Får jag några IG:n innan dess kan jag ju alltid jobba upp dem efterhand.

Söndag

Känner mig så extremt onyttig idag - har haft en kamera hemma hela helgen för att verkligen lära mig inställningarna, och hur många foton har jag tagit? 0. Just det: N O L L.
Hela helgen har jag bara latat mig trots att jag haft en massa extremt bra tillfällen att faktiskt fota, jag menar, i fredags var det Fias födelsedagsmiddag och igår var det innabandymatchen dit jag faktiskt tog med mig kameran men aldrig tog upp den och idag kunde jag åtminstone tagit en promenad eller något med kameran, men satt istället vid datorn för att sedan långt om länge börja röja upp på mitt rum.
Snacka om att verkligen inte kunna göra det man satt sig för...

Men, men dagen har inte varit helt bortkastad ändå. Fick stipendiet idag, 1000 kronor och allt man behövde göra var att gå till kyrkan och därefter kyrkkaffet för att få det. :)

The Island

Som en del kanske förstår av rubriken befinner jag mig för ögonblicket hemma hos mamma och pappa på Öland. Det är faktiskt så att jag ska vara här ända tills imorgon eftermiddag.
Åkte hit redan igår, med en början på nattbussen från Ågestavägen klockan halv sex på morgonen med riktning mot T-centralen, Store&Coffee (heter det över huvud taget så?!) och Arlanda Express.
Dumt nog sov jag inte på vare sig bussen eller Arlanda Express, utan satt och läste en bok och med fyra timmars sömn är man inte alltför pigg - men, men jag sover väl på flyget då tänkte jag. Dumt nog tar bara flyget 50 minuter och jag tycker om känslan av att vara 8000 meter över marken alldeles för mycket för att kunna somna under den tiden.


RSS 2.0