Rouge,

Vi hamnade på Rouge ikväll igen, Carbonerío som vi skulle gå till visade sig vara en liten, liten bar nämligen. Det som var bra var att Sara och jag pratade lite med vakterna - vi ville inte betala €12 i inträde, och klubbchefen kom springandes efter oss och sa att vi gick in gratis - bara för att vi var svenskar! Inte nog med det (12 personer med gratis inträde är nog inte billigt) men sedan kom chefen och pratade med mig och frågade om jag gick med på ett villkor för gratisentrén. Visst, sa jag och fick följa med upp till hans kontor (det slog mig först när vi var där att han kanske skulle kräva sex eller något, jag är rätt så naiv som ni kanske vet...). Inget sådant var dock i antågande, för så fort vi kom upp började han prata svenska! Jag trodde jag skulle smälla av där och då, vi befinner oss nämligen i en stad där vi hittills träffat TVÅ personer utanför skolan som inte pratar engelska ens en gång. det visade sig att killen hade en dotter i Båstad och att han ville fixa VIP-kort till hela skolan, så jag fyller i ett formulär, får kortet och HUNDRA formulär till som jag ska dela ut här på skolan. Behöver jag säga att jag blev kvällens favorit?!

Inte nog med VIP-korten, tror ni att min, min, min! bartender var snygg eller? Åhh, jag blev kär! Pratade även med några norrmän som hängde i loungen, de ska vara här till i december, så vi har redan lovat att vi ska träffas nästa helg! Åhh, vad jag är glad! Från och med nu har vi hundra stamgäster på Rouge, eftersom VIP-korten ger oss fritt inträde, vi har sex veckor kvar så jag antar att minst sex besök är bokade!

Kom nyss hem, klockan är fem, och vi ska spela lite kort, det är rätt skönt att vi pluggar hårt i veckorna och sedan vänder på dygnet totalt på helgerna! Men mamma, bli inte för orolig, jag sköter mig - om du inte tror mig kan du ringa Richard eller Wiggo och fråga! Annars har du mitt mobilnummer! (:

Lördagar...

Hej!
Lördag idag, den har hittills mest gått åt till att sova, eftersom vi inte gick och la oss förrän sex i morse. Alla drog till Berabera, jag satt hemma och tyckte synd om mig själv och såg på film. Nä, riktigt så illa var det inte, Nina var hemma och så spelade vi kort med kockarna, Jonas och Christoffer. Börjar dock undra vad spanjorerna har i sina Ibuprofen eftersom jag efter att ha tagit en av tabletterna skolsköterskan gett mig var fullständigt på topp! Eller också var jag bara på gott humör ändå...
    Ikväll ska jag hänga med ut och dansa! Vi ska kolla in ett nytt ställe, Cabonería, det verkade rätt soft, och för folk i vår ålder dessutom! Inte så långt härifrån heller, 1,4 km stod det på google.
    Nu blir det mat! Tobi och jag råkade försova oss till brunchen så vi vill vara först till matsalen! Slänger upp bilder här! (:




Nästan hela klassen när vi var i Rota i onsdags!


Nina och jag, osminkade men snart bruna!

Mobbing?!

Hmm - finns det något som kallas sjukdomsmobbing? Jag menar, okej att man kan bli utskickad ur ett klassrum för att man inte sköter sig, men strider det inte mot någon regel att ens lärare kommer fram med samma blick som man kan tänka sig att läkarna på pesttiden hade och frågar om man verkligen är frisk "annars är det nog bäst att du går" Fine. Han vill inte smitta de andra, men när jag svarar att jag tror att jag är frisk och han bara fortsätter se på en med tvivel i blicken..? Jag fattade piken och gick till sällskapsrummet istället, Tobi och jag måste ändå se på Babel till en engelskauppgift. Synd bara att vi nu sett en halvtimme eller något av filmen och att Miguel (byggeriansvarig) och en snickare då kommer och ber oss stänga av filmen för att de ska flytta något. Och att när vi gör det går de iväg, och de har fortfarande inte kommit tillbaka. Spanjorer är bäst! <3
    Igårkväll tillbringades med Nina, Dessi, Jonas och Christoffer - asgött! Spelade kort och lyssnade på musik, sånt man gör här i Spanien!
     Nu satsar jag på att starta filmen igen, I'll be back later

Sickness,

Bläää, jag är sjuk idag. Skolsystern tror att det är för att jag brände mig i solen igår, så kroppen pallar inte riktigt trycket. Har fått lite tabletter att ta var åttonde timme, men jag känner mig redan bättre! Eftersom det går halsinfektioner bland tjejerna i klassen är jag dock inte på lektionerna, var väl egentligen tur eftersom jag däckade i fyra timmar eller något efter frukosten... Ser just nu på Girl next door med Michelle och Katte - sjukt kul!
    Förhoppningsvis kommer tvättmaskinerna igång idag med - har inga kläder kvar typ! Väntar bara på att tvättpoletterna ska komma in, känns lite surt att man måste betala 35 spänn per maskin när vi redan betalat för boendet, men bara jag får mina kläder så!
    Om någon försökt ringa mig sedan igår eftermiddag - gör det igen! Jag kan nämligen råkat slarva med att skruva på korken på en vattenflaska som sedan låg bredvid min mobil i väskan... Inte bra. Men nu har den torkat, och funkar igen!
xoxo,

Aaaaaaaj!

Idag har vi varit lediga eftersom det är en spansk helgdag - detta firade vi igår med att gå till Berabera och dansa till halv fem på morgonen innan vi såg på lite tv-serier. I morse var det sedan uppstigning efter två timmars sömn för bussfärd mot Rota, en strand ca 25 minuter bort - hur mysigt som helst! Tills vi kom hem vill säga... Har bränt upp ansikte, rygg, mage och ben - den enda gången det varit värre var väl dagen innan skolavslutningen i nian när jag hade brännblåsor på axlarna... Något som inte heller gör humöret bättre är väl då att en del idioter går in på ens rum där man faktiskt trodde att man skulle få ha något privat och rotar igenom en massa saker. Id

Surprise!

Wow, tro det eller ej, men er kära spanienkompis sitter faktiskt på lektion och pluggar just nu - om än till fågelkvitter och strålande sol på en inglasad altan på Sherry golf. Läser just nu projektarbetet och håller på att göra en tidsplan. Allt sånt här förarbete suger! Förhoppningsvis blir det roligare när vi väl börjar komma ut och göra reseaerch på restaurangerna och bodegan vi ska till!
    Men nog om jobb, igår kväll hade vi hur kul som helst! Petra, jag och Mimmi regraderade till tvååringar och gick ut och hoppade i vattenpölarna på den översvämmade innergården, vakten bara tittade på oss och kallade oss idioter innan han ropade in oss för att vi störde för mycket. Haha! Jag älskar att vara barnslig - egentligen borde jag nog gå barn och fritid och bli dagisfröken!
   Imorgon är vi lediga - om det är fint väder sticker skolan till stranden, annars åker vi in till stan där det är något slags festival för att hedra något Mercedeshelgon. Kul va? (: Skriver mer senare - eventuellt kommer det lite bilder med!
xoxo,

Måndag...

Uscha - idag har varit en jättelång dag, har suttit och varit helt borta hela dagen. På spanskan kom jag knappt ihåg någonting av det jag läste på igår och på projektarbetet var det som att varenda bokstav bara flöt ut framför ögonen på mig när jag skulle läsa projektplanen... Att vi sedan hade möte inom gruppen, och att jag blev fly förbannad på en annan medlem som, enligt mig, hade verkligt underliga åsikter om saker och ting, gjorde väl inte saken bättre. Efter mötet blev jag tvungen att gå ut, och enligt Tobbe såg jag läskigt skrämmande ut där jag stampade fram och tillbaka utanför fönstret!
    Blev dock lite piggare när jag och Dessi åkte in till stan med Ivan och Mona (skolans kockar) för att kolla runt lite där. La väl 200 spänn på munsårsmedicin (jävligt fräscht det där, det ser verkligen ut som herpes - fast det är det inte...) sedan tröstade jag mig med att köpa en tubtopp för 79 kronor på rea och en pyjamas med Little miss sunshine. Väldigt trevligt det där!
    Har inte fotat en enda bild idag, har mest bara slappat, men det har i vilket fall regnat som om molnen ville starta tredje världskriget mot minsta lilla dammkorn här i lilla Jerez. Typiskt filmväder, så jag funderar på att se på Babel som jag ändå måste göra till engelskan där hemma i landet falukorv (: Eller också blir det spanskaläxan som fångar min uppmärksamhet, vi har den i och för sig till på torsdag, men jag gillar lektionerna och känslan av att lära sig, åtminstone grunderna till, ett helt nytt språk på bara sex veckor, precis som jag vill ha det - fort&fel! Dessutom går den fortare att göra och jag är så sjukt trött att jag redan funderar på att gå och lägga mig, trots att klockan bara är tjugo i tio.
    Vad som händer imorgon får ni läsa då - stay tuned! (:
xoxo,

Cupen.

VÄLDIGT  FULA ORD VÄLDIGT MÅNGA GÅNGER!
Kalmar förlorade - henke och co kan man ju inte lita på för fem öre!
Jag ska dränka mina sorger i solkräm och gå ut och lägga mig vid poolen... Som förresten är avstängd eftersom några råkade översvämma den vid sex i morse när det var en kul grej att ta ett morgondopp. Jag är lite grinig, men jag hade i alla fall kul igår. Och Manchester spelade bara lika mot Chelsea - är det här kul eller? Nä.
Fotboll suger!
    Men nästa helg ska vi till ett coolt ställe med ett spanskt namn dit tydligen alla i vår ålder går på helgerna. Vi var där igår när vi väntade på att Rouge skulle öppna, och det verkade helfestligt - fast vi var tvungna att träffa de andra i vårt lilla gäng på 20 personer på klubben igen, så vi kunde inte stanna.
    Igår kväll förresten..! Vi var ett gäng på åtta personer som åkte in till stan väldigt tidigt för att vi inte ville somna på skolan, jag tror vi var inne i stan vid elva, och eftersom Rouge inte öppnade förrän tolv gick vi in på en bar i närheten, Sparrows hette den, och gud vad jag hade velat bo där! Jenny, jag hoppas du läser det här, det var en helskön hårdrocksbar med livemusik när vi kom dit och hårdrockare som började asgarva åt Ottilia som kom dit i vit klänning.! haha, så sköna typer! Mimmi som hade oroat sig för att inte komma in på klubbarna i sina döskallemjuiksbyxor var plötsligt den som passade in bäst av alla!
   På Rouge hade vi the time of our life, eller jag i alla fall, tills några slemmiga spanjorer började hålla fast en och tafsa. Synd för dem att jag hade 20 kompisar bredvid mig, varav minst två skulle kunna ta jobb som securitasvakter direkt..!
   Nu ska jag sova en stund - gick och la mig vid sju i morse, sov visserligen till två, men ändå..! Spanien är för övrigt kallt idag. 39 grader i förrgår, nu fryser vi när det är 23 och halvmulet... Fredrik piggade dock upp mig med att det bara är 3 grader i Påryd - hahahaha, som jag säger!


Jag och Sussi snyggar oss med mina glasögon


Sussi, Sara och Mikki med snygga pirater som sedan visade sig vara skumma porrdansare...

Rouge!

godmorgon, godmiddag, godkväll!
Klockan är nu tjugo över fem på morgonen och jag har just kommit hem från Rouge, en sjukt härlig klubb! Vi åkte nog från skolan vid elvatiden och upptäckte att Rouge var stängt så vi satte oss i en bar bredivd - hårdrocksbar med livemusik, hur nice var inte det?!
    Nu är jag så trött att jag skulle kunna somna över datorn - ska lägga upp bilder så ni själva får göra er en uppfattning (och ja mamma, jag körde på alkoholfritt!)
nice!

!Hola!

Nu är jag här, folks! Kom visserligen hit vid sju, men ändå. Har varit ute och druckit ett glas cava med tobbe, nina, michelle, jesper och robin - nya bekantskaper allihop, utom tobbe då. Rummen verkar helt okej, förutom att det inte kom något vatten när jag skulle duscha, men det löste sig tydligen tills det var tobbes tur... Vårt efterlängtade gym har dessutom blivit utsatt för Andalusiens omtalade mañanakultur, och anländer inte förrän om två veckor, men det här verkar bli kul ändå!Imorgon är det första samlingen, och på onsdag kickar vi igång med spanskan - ska ha infödda lärare som tydligen bara pratade lite engelska förutom sitt modersmål - det här ska bli väldigt intressant!
    Nu ryktas det om ett poolparty i trädgården - ska dit och kolla vilka som är här, träffade ett gäng norskor innan som pluggar business management, de var riktigt trevliga!

BYE, BYE SVERIGE - Hej Spanien!

Bye, bye kalmar i alla fall - vi flyger inte från sthlm förrän på måndag, men det är idag jag packar och drar! Sitter just nu och funderar på hur man vägde saker innan vågen uppfanns - jag får nämligen bara ha 20 kilo packning med mig, och det känns väldigt lite jämfört med hur mycekt jag vill ha med mig..? Ja, ja, glömmer jag något så gör jag - jag kan ta det som en anledning till att shoppa!
Hejdåveckan har varit mysig i alla fall. Filmkväll med Jess, Hanna, Ida och Fia i onsdags, fest i förrgår med delar av klassen, frukost med Jenny på Holmgrens (åhh, te - vad sugen jag blev! Faast, utan mjölk går det inte och kylen består numera av två potatisar och lite coca-cola som blev kvar i torsdags...), kladdkakefika med klassen efter lunch igår (Frödinges frysta - sjukt goda och TACK för att de finns, kind of glömde baka de utlovade kakorna..!) och allt avrundades sedan med middag hos Britta som, inte nog med att hon gav mig helt sjukt goda svampcrêpes, även bidrog tll finansiering med en skön röd sedel. Dessutm fick jag en badrock, nattlinne och en necessär - jag hoppas inte planet kraschar innan jag hinner använda allt, det skulle kännas så onödigt!
Nä, nu ska jag packa klart, har sovit 5 timmar i natt, och har fortfarande massor kvar att fixa - bussen går vid 9, och helst ska jag väl hinna ta ut lite pengar innan dess!
xoxo,

Nyheter,

Hej folks!
      Om ni undrar över den nya designen hoppas jag på att den bara är tillfällig (precis som den förra som firade halvårsdag nu i dagarna...). I alla fall hoppas jag att de nya färgerna ska få mig att börja tänka lite kreativt och kanske pyssla lite nytt och fräscht. Och Fredrik, det är röd sidomeny och orangea rubrikbakgrunder med svarta linjer runtom - bara ifall att du inte ser det!
     Råkade hamna på Öland idag igen - när jag kom hem till lägenheten låg nämligen mammas telefon där, och hon klarar sig uppenbarligen inte utan den, så det var bara för Kajsa P-B express (-snabb leverans) att sätta sig på 101:an mot Köpingsvik, och sedan sitta utanför sitt gamla förskoleklassrum medan mamam var på föräldramöte innan vi kom hem. Tur att nya Gossip girl kom ut idag!
    Men nu blir det sängen - imorgon har jag samhälle (jaa, politik är intressant, men säg inte att jag sa det - folk tycker att jag är så lik min mamma då...) och efter det blir det Sex and the citykväll med kalmargängen + ida. Mysigt! Dresscode kör vi på med, hur härligt blir inte det?!
xoxo,

Tisdag!

Packningsångest, någon? Jag insåg idag att jag inte har en aning om vad jag ska göra med min packning medan Sofia och jag åker runt i Andalusien och filmar..? Men, men - sånt löser sig, ett större problem är väl egentligen VAD jag ska ta med mig, typ, vilka skor, väskor, kläder etc. Och ja, jag vet redan att jag är ytlig, men shit happens som vi säger på Öland. Jag hade inte direkt åka ner för att lösa Israel/Palestinakonflikten i vilket fall som. (Även om min nya rutiga scarf skulle passa sjukt bra till de mötena!)
    Är i skolan just nu, läser engelska c - hur kul som helst! Eller, allting är ju relativt, men eftersom jag var på mördarhumör i morse och bara ville slå alla jag mötte var det kul att komma hit och märka hur mycket roligare det blev. Just nu skriver vi om en massa basord med hjälp av prefixer och suffixar och sånt, jag visste inte ens att ordet unavoidably existerade - men något lär man sig varje dag!
    Dags att gå, Camilla kollar lite underligt på mig - jag kanske borde börja blogga på engelska för att göra henne glad - även om det blir ltie jobbigt när jag läser svenska c i vår...
   xoxo,

YEEEEEEEEEES!

ÄNTLIGEN har jag fått hem nya Gossip Girl-avsnittet! Det hände samtidigt som jag lyckades med baket av ostfrallor, päronkaka och plommonkräm - det här har varit en helt sjukt bra dag! Jag har till och med hunnit med att lyssna in mig lite extra på Neil Young. Jag tror jag skulle passa utmärkt som rik hemmafru, så länge någon annan städar!
xoxo,

ma vie, c'est la musique!

Wow. Klockan är tio över två på morgonen, mamma går upp om tjugo minuter, och jag har just gjort mig själv grymt stolt genom att sortera upp hela mitt mediebibliotek och se till att det finns albumbilder för varenda album i hela iTunes! Kolla själva! 
(fast jag vet inte riktigt hur kvaliteten håller?)
     I vilket fall, jag har också skaffat mig ett last.fm-konto, hur smart som helst är det, man skriver bara in vilken artist eller vilken genre man är sugen på att lyssna på, och sedan väljer sidan ut låtar i samma stil fast med olika artister! Fixade även tilläggsprogrammet som man kör ihop med sitt vanliga musikprogram - helt lysande!
     Nä, nu blir det tandborstning, och kanske att jag ska se på en film - det gick tydligen en nu vid halv tre med Meryl Streep och Robert de Niro..?
     xoxo,

Min blivande man....



Okej, jag vet att jag sagt mig vara helt emot att gifta mig, men om den här mannen skulle fråga... Så vet ni nog att jag skulle ändra min åsikt snabbare än pressen spred ryktet om Lady Di:s död!

FCUK

GAAAAAAH! Åh vad jag är förbannad på mig själv! I torsdags tog jag mig äntligen iväg och köpte en vattenfast mascara inför Spanien, och vad gör jag?! Jo, köper en mörkbrun! Fine, tänkte jag - det blir säkert snyggt med en diskretare färg mot solbrännan. Mmm, visst om jag varit blond och haft ljusa ögonfransar - men brun mascara på svarta fransar? Fult som fan blev det.
    Nu måste jag hitta någon bra musik att lyssna på för att lugna nerverna - någon som har ett tips till en sjuttonåring som mest lyssnar på musik skriven av brittiska knarkare med lite hes röst och mycket gitarrspel?

Sista helgen!

Nu är jag tillbaka på ön igen, har hittills kört mitt vanliga schema med för mycket sömn och kladdiga sminkrester under ögonen, men det känns skönt! I och med att det här är sista helgen jag är här innan jag sticker iväg känns det som om mamma och pappa är extra snälla. Eller så har jag börjat gå i Fredriks fotspår och blivit blödig (no offence Fredrik, men lejonfilmen..? :P). I vilket fall skulle jag berätta att vi åkte till Köpingsvik igår, åt middag på Klinta bykrog och pratade om vad som hänt i veckan - helt enkelt sånt vi borde göra varje vecka!
    Hjälpte pappa lite i
natt med, min fot är det dock något fel på - varje gång jag ska gå känns det som om jag trampar på spikar typ(?) så jag gick in efter en timme, men ändå. Jag gick ut i alla fall!
    Nu ska j
ag pyssla lite med min musik, min absoluta favoritägodel! xoxo,

web......

Åh, webdesign - var glada att ni inte har det. Om ni nu inte läser media, du kan ni ju känna medkänsla för er medsyster. Inte nog med att vi var tvungna att läsa 100 poäng webdesign i ettan - nu måste vi ta om kursen för att vi lärde oss fel program?! Visst, det är kul att lärarna vill att vi ska vara uppdaterade på senaste tekniken och allt, men inom webdesign? Jag hatar ämnet! Ingenting fungerar som det ska, och om det gör det brukar väl ett virus leta sig in i datorn och äta upp alla backupfiler bara för att jävlas...
Nä, det blir bättre när vi slutar om en kvart, då ska jag hem och städa och göra mig i ordning inför kvällen - nya jackan får hänga med!

Hej!

Vaknade upp jätteglad idag, även om jag var så trött att jag troligtvis slagit en köttklubba i huvudet på vem som helst i närheten - så det är ju tur att jag bor själv! Köpte en ny snygg jacka igår på Gina Tricot, älskar den redan, och sedan gick jag hem och slog på TV:n och jag insåg då hur ironisk världen är ibland. Kanal 5 visade nämligen Trinny&Susannah: stilakuten. Självklart var det just det avsnittet där de försöker få bukt med shoppingberoenden, så ja, jag kände mig väl lite träffad.
    Ikväll ska jag dra ut på insparken med Karin, Sofia och några till, hoppas att det blir kul! Imorgon åker jag hem till mamma och pappa igen, avskedshelgen om man nu kan kalla den det, jag åker nämligen till Stockholm nästa lördag. Men först måste jag hitta någon slags kreativ/aggressiv marknadsföring inför gymnasiemässan. Det här känns tufft.
    Skriver mer imorgon. Eller senare. Jag vet inte riktigt.

Projektprojektprojekt

NU JOBBAR JAG MED PROJEKTARBETET FÖR FULLA MUGGAR! Följ med på vår utflykt till Cádiz på project: Spain!
P.s. jag åker på lördag om en vecka - vi ses när jag kommer hem den 6/11. (Om jag inte bloggar innan dess, Fredrik går nog under utan mig, så lite välgörenhetsinlägg kanske kommer upp! :)) D.S.

RSS 2.0