Studiebidrag, shalala

Jag är så sjukt trött att jag bara vill lägga mig på min nya säng och inte vakna förrän det är vår och jag fått så mycket pengar att jag kan resa jorden runt! Men just det, ikeas muttrar är 13 mm, pappas nycklar är 12 eller 14, så nä. Jag kan ju inte sätta fast benen och därmed använda min säng. Suck. Ibland hatar jag det stora blå. Jag ska sova middag en kvart innan jag letar tror jag, att skruva isär loftsängen var jobbigare än jag trodde... 

Förresten, min farfar pratar inte med mig, och om jag närmar mig får han något skräckslaget i blickeen och går så fort han kan därifrån. Jag förbannar Fia för att hon berättade för honom om min förkylning, jag har ju inte ens feber längre. Suck! 

Vuxen kvinna med moral,

jag vet inte vem du är, men min systers och mitt inköp av 3,2 kg lösgodis fördelades på 18 barn och ett gäng lägerledare, så hål i tänderna och sockerchockerna fick de ta ansvaret för. (Även om en viss del av kakan gick till nämnda inköpare!) 



Lungtransplantation!

Jag är sjuk, och jag hatar det. Det känns lite som om jag hostat upp mina lungor och har en gigantisk knöl i halsen, om ni är lite nyfikna och vill veta? 

Jag är tillbaka i min lägenhet över helgen, nu är det the real deal och på måndag flyttar Veronica in, så då ska det vara tomt här! Jag kommer nog sakna min lilla etta lite grann. Eller, ja. Jag kommer sakna friheten det inneburit att bo ensam och inte ha någon som klagar över att man har diktatur över tv-dosan, att kunna vara så lat en vecka att den enda näringen förutom skolmaten varit en kanna kaffe eller lite te. Och jag kommer såklart sakna att kunna vara inne i stan på tio minuter, och att ha 3 bussar att välja på om man vill någonstans längre bort! Nu kommer jag bo på Öland hos mamma och pappa, det har hittills inte fungerat överdrivet bra om jag ska vara ärlig. Jag var 15 när jag flyttade och har bott helt själv sedan jag var 16, nästan 17 och det blir en ganska stark kontrast till at flytta hem till mamma, pappa, Maja och Matilda. Men att flytta hem till Öland på sommaren är nog rätt bra, och sedan ska jag ju såklart försöka få ett jobb någonstans så att jag kan hyra en egen lägenhet! 

Nu måste jag verkligen sätta igång, jag ska hinna träffa Erika innan jag ska till Britta på middag vid 5. Jag tänker lämna tillbaka "Lilla boken om kristendom" som jag hittade djupt begravd under mina skräphögar. Ni kommer väl ihåg när jag fick den?! 

Yogimaster.

Jag funderar på att börja med yoga igen, och kanske börja blanda in lite pilates om jag hittar någon bra video. Vi har nämligen tagit in gymbollar och yogamattor på jobbet, och jag saknar den där härliga känslan man får efter att ha stått i krigaren eller palmen och andats djupt i en kvart! Om jag nu börjar igen måste jag se till att begränsa mig till max fyra gånger per vecka. Annars blir det som vanligt sju gånger per vecka i på sin höjd en månad innan jag tröttnar och lägger av igen. 

Nu dricker jag kaffe och väntar på att mina kikärter ska bli klara, hittade ett paket i skafferiet och blev sugen på knäckebröd med hummus, så nu står de på spisen och väntar! Aldrig i mitt liv att jag blir en sån där 50-talshemmafru som gör allt från grunden och bara har miljövänligt ekologiska bioodlade gröna morötter att göra puréer och mirakelkurer för allt, men att laga mat är roligt! 

Anyway, imorgon lägenheten! Ska visserligen packa och städa, men ändå - Kalmar! Åh, vad jag saknar min lilla minilägenhet och tystnaden på natten när man bara hörde ljudet av takfläkten och en och annan bil som körde förbi. Ja, oc så såklart det fulla gänget av 13-åriga tjejer som just öppnat sin första 2.25:a eller röker sin första cigarett - nikotinfri såklart.). Och så ska jag träffa Lilla Björnen, som jag inte träffat sedan förra onsdagen och som ska ge mig en update på allt möjligt. Nice!

Jag hoppas ni såg 3-1matchen innan förresten! Ett ohyggligt fult spel av Serbien av och till, men vi vann och alla ska vara glada! Alla utom Wernbloom och Bajrami som är avstängda på fredag, that is. 

090622

Måndag och en ny vecka som ölänning. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det faktiskt, midsommar var klassiskt och nu har alla människor åkt hem igen. Men vi har i vilket fall sol, och jag ska snart åka och jobba. För första gången har det den här sommaren känts som om jag saknar stressen vi hade på konditoriet. En sportaffär ar visserligen en mycket högre kundandel bestående av snygga män i ens egen ålder, men man behöver ju aldrig hjälpa dem! Man går mest runt och känner sig förvirrad och sorterar kläder i storleksordning. 
Men, men. Jag är tacksam för att jag fick ett jobb med så kort varsel, nu kan jag jobba ihop pengar till Maltaresan, och dessutom få lite utfyllnad på mitt cv! 
Nä, enough med gnäll nu - jag ska hoppa in i duschen, packa lite och sedan kommer Jenny hit och hämtar mig och Bessy så sover jag där efter jobbet. Kommer tillbaka till mamma och pappa imorgon kväll eller onsdag morgon! 

Idag köpte min syster och jag...

lösviktsgodis för 260 kronor, lite nedåtavrundat. I viktenheter pratar vi 3,2 kg. 

The true story about my hand

Tina, jag vet faktiskt inte riktigt vad som hänt med min hand. Jag sprang omkring  så mycket i fredags att jag nog inte märkte om jag slog i något. Men det känns som om en knöl krupit in under huden och ligger där och jävlas... Nu är jag i alla fall inte svullen längre. 

____

Gosh! Jag är förbenat förbannad idag... Mest av allt skulle jag vilja lägga mig och somna om på Jennys soffa, men det har jag redan gjort hela eftermiddagen så det är ju ute. Mode dör fort nu för tiden har jag hört.
Min midsommar har i alla fall varit kanon, fick äntligen träffa Sarah, Philip och Mimmi från Spanienklassen. Petra är på Öland också, men hon bor på Ekerum, så hon ska kolla om de kör norrut någonting! Lite läskigt med killen som dog på campingen, det är ju där man har varit en del de senaste dagarna, och tydligen åkte väldigt många hem tidigare på grund av det.
I övrigt har jag mest gjort lite vad som fallit mig in, Sarah sov över i torsdags, vi såg Twilight (eller. Jag och Maja såg den, Sarah sov.), Sarah fick vara stand-in för Lovisa på familjemiddagen, eftersom min kära syster åkt till Midsommarfestivalen. Efter det var det fullt ös i Köpingsvik ett tag framöver.

Min hand gör ont också. Det glömde jag.


The never-ending story








dum di di dum di dum

Det här med studenten caused me to disappear for a while tycks det som. Sist jag skrev hade jag suttit uppe och pluggat till 4 på morgonen inför mitt allra sista prov på gymnasiet. Det kanske var en framgångssaga att jag lämnade in min dator för ghostning efter det, för jag fick mvg på provet och därmed även i slutbetyg. Kalas sa jag och sjöng lite extra på klassens studentflak!

För, just det, om någon har missat det så har jag tagit studenten nu med - tisdagen den 9 juni var det dags och det var väldigt skumt. För att vara ärlig kändes det som precis vilken dag som helst - fast med en vit klänning och ful mössa! Jag fick i alla fall hålla mitt tal, och även om en hel del kommenterade hur de hade sett mina knän skaka ihop medan ansiktet såg helt stensäkert ut så gick det väldigt bra!

Min skylt var lätt bäst på Larmtorget den dagen - det tyckte även Barometern som letade upp mig och tog foto - och vad kan jag säga, jag är född in i det - två bönder till föräldrar och plötsligt ska man synas i alla tidningar. Hmm... Det var nog inte riktgit så det gick till, men ändå! På flaket blev det skönsång och dans och lite för mycket champagne - de där flaskorna man får runt halsen är farliga! Men jag skärpte till mig till picknicken med släkten i parken i alla fall!

Resten av veckan talar jag tyst om. Det var fest i dagarna tre, jag skrek "För vi har tagit studenten" så många gånger att min hals började raspa och jag hamnade på en efterfest till halv sju på morgonen och blev avvinkad med ett fyrverkeri medan jag cyklade förbi alla som skulle till jobbet. Studenten borde man ta oftare!


Geez,

Nu är jag tröttare än tröttast - jag satt uppe och pluggade till strax efter 4 imorse, men nu kan jag i alla fall redogöra för var tryckfrihetsförordningen innebär och vad yttrandefrihetsförordningen innebär. Det är ju för sämst att man ska göra om allt idag, jag klarade det ju i ettan... Men, men. Efter lunch ska jag få hjälp av Anna att slipa på mitt avslutningstal, vi ska strukturera om det lite bara, kalas! 

Nä, nu måste jag skynda mig, det regnar ute så jag måste hinna med bussen! Vaknade med världens snyggast lockar idag nämligen, och ytlig som jag är vill jag inte förstöra dem! Säger grattis till min kusin, Eric. Killen är så vuxen nu så jag vet inte riktigt vad han fyller men det är någonstans mellan 10-13 i varje fall! Grattis Eric!
x,

Have a nice day, they said. And then I

Snart är tisdagen slut, och min dag har varit kanon! Jag fick veta att jag fått mvg i religion, antagligen vg i engelska c och, om jag skriver mvg på provet imorgon får jag mvg i samhälle! Lyckopiller, släng er i väggen! 

Förutom att min hjärna fått en rad med egokickar idag har jag även prövat min kräkreflex till bristningsgränsen. Det är snart dags att flytta, och jag har rensat kylskåp, tömt pappersåtervinningen och - vidrigast av allt - rensat avloppet. Fy. Jag gillar att vara självständig, men det är dagar som dessa man förstår varför man ska bo tillsammans med någon! 

Nu ska jag plugga massmedier, någonstans kan jag det redan - men det var ju för tre år sedan..! Mamma har just gått och det finns både kaffe och fruktsallad kvar. Kalas för det. Anouk och Band of horses håller kommunikationsmodellen och de etiska reglerna sällskap.
x,

Fler bilder från balen!

As I promised, här kommer några fler bilder från i fredags - världens bästa bal av alla de en jag varit på! Det är nästan så att jag skulle kunna söka till en högskola nu bara för att få gå på en bal till. Men jag tror inte det va? 


Fredrik, Caroline, Jonte, Alex, jag, Hassel, Simon, Karin 
(alla utom Carro och Simon går i klassen)

Fredrik och jag 
(jag undrar om han hade lyssnar på Britney Spears innan så glad som han ser ut? ;D)


Jag och Karin


Jag, Karin och Hassel! 

Jag är världens hemskaste

Jag glömde bort min egen mamma igår, på mors dag och allt. Ni får gärna slå mig, men nu har jag ringt idag i alla fall och sagt förlåt! Vi ska fika imorgon när hon kommer hem från något möte i Stockholm på kvällen. Med tanke på hur min lägenhet ser ut idag och i vilket skick den nu måste se ut imorgon är det nog straff nog att lämna mig ensam där i natt. Det är lite som om jordens alla soptippar flugits till Fatabursvägen och dumpats i det enda rum jag har... 

Well, well. Jag ska avslutningsplugga lite, slipa på mitt studenttal och så där. Jag ser inte fram emot det, men något nyttigt får jag väl göra när jag nu varit ute och slirat två av helgens tre dagar! 

Det var bal!


Fler bilder kommer kanske senare, men så här såg jag ut i alla fall! 

Jag ska ...

...hålla tal på avslutningen! Och jag klarade historiekursen med ett vg - nu ska jag bara ta tag i mitt liv också så blir det bra! 

Förresten har jag bestämt hur jag ska rösta på söndag! DN hade faktiskt ett jättebra test och utefter vilket parti man hittar där kan man ju se vad de har för kandidater. Här kan du också testa dig!

RSS 2.0