Gott nytt!

Godmorgon!
Nu åker jag hem till mig över nyår, så jag får säga gott nytt år redan nu! Kommer dock tillbaka till Öland redan i övermorgon tror jag, så jag kan nog uppdatera då igen!
x,

>__<'

Något läskigt håller på att hända, och det är inte att min fot håller på att trilla av - jag är på väg att lägga  mig innan 1, för andra gången den här veckan! Vad händer med mig egentligen?! Ja, ja. Jag får väl inse att mitt artonde levnadsår närmar sig med stormsteg (bara tre månader, yay!) och som pappa så snällt sa (översatt till riktigt svenska, öländskan var lite svår..!) "Hö,hö,hö - och vem är det nu som är en gammal kossa?" Där fick man för att man följde med ut och jobbade av lite skulder... Men jag tycker som så att det finns ju åtminstone några djur som överlever 18 år, när man som pappa når 52 borde man väl egentligen hålla tyst va? Hö, hö, hö.
     Hela eftermiddagen/kvällen har jag ägnat åt att plocka med nyårsmusiken - och det är så svårt! Egentligen vill man ju ha allt, men just nu känns det som om TTA, Justice, Digitalism och The knife har ganska säkra platser på listan... The little ones och Manu Chao med, men sedan blir det svårare. Hela datorn följer nog med mig in till Kalmar på onsdag så kan alla bläddra lite som de vill i mitt allrakäraste iTunes!
    Nä, sömn eller bokläsande blir det nu, orkar inte med datorljuset för närvarande!
x,

ÖB-roadtrip 2008

Hej! Nu är jag tillbaka från vår lilla roadtripå ner till södra ön! Hanna övergav oss, eftersom hon blivit sjuk, men Jess, Fia och jag fick i alla fall ha det kungligt i några timmar på ÖB och senare på Köpstaden. Hittade lite smink och grejer, väldigt bra, men mina foton blev väl lite sämre. Slänger upp de som faktiskt går att urskilja något motiv!



Utanför "världens fyndigaste varuhus" haha!


I väntan på klädprovande Jess!

Jag får väl hålla tummarna för att Fias bilder är något bättre, men i vilket fall hade jag kul och dagens slutsats får nog bli  att Jess förtjänar sitt nya fina körkort!

x,

things to happen

På grund av att jag råkade nämna för Jess att jag bara varit på ÖB i Skogsby en gång, finner jag mig nu ivägdragen på roadtrip med Jess, Fia och Hanna. Det här kommer blir grymt kul! Vi hörs i kväll!
x

Nostalgi,

Läste nyss på en blogg om en människa som var förkyld och därför inte kunde andas genom näsan. Problemet var bara att hon ibland glömde bort att öppna munnen så hon halvt om halvt kände sig svimfärdig innan hon kom på vad problemet var. Till en början fann jag detta oerhört underhållande innan jag plötsligt insåg att jag är precis likadan. Inte just nu förvisso, men när man är sjuk finns det nog tamigfan inget jobbigare än att komma ihåg att andas. Det är som att ligga i ett hett bad och känna hur det trycker över bröstet men man fattar inte att det är ångan som gör det förrän man går upp halvdöd en halvtimme senare.
     Egentligen borde jag nog vara inspärrad på ett hem för efterblivna, men jag trivs rätt bra ändå.
x

Gårdagen,

Åh, mitt huvud gör ont och jag är trött som en gnu, trots att jag sovit cirkus 13 timmar i natt. Det här med att göra något ordentligt på lovet är inte riktigt min grej, men det kommer väl inte som någon större chock för de som känner mig..! Gårdagen var i vilket fall mycket trevlig, först skogen på mitt på dagen då vi röjde undan buskar och grejer och sedan grillade korv - vegetarianerna Calle och jag frälste även faster K med vår sojakorv, Tomas lät inte överlycklig när hon sa att han inte får något annat i fortsättningen... Haha! Skogen låter kanske inte överdrivet kul, men det blir vad man gör det till, och när man tröttnar på att bära grenar kan man alltid leka med kusinbarnen (jag), lägga sig och sova på ett liggunderlag (kusin E + O) eller ha kul åt alla bleka och trötta ansikten så där dagen efter juldagen! (hela släkten)
     Efter några timmar åkte vi dock hem till oss, jag passade barnen och visade dem alla djuren medans släkten som passerat 18 spanade in Lollos nya hus. Mysigt, men bäst var ändå kvällen hos Karin då vi gjorde tacos och sprang runt och grejade. Däremot somnade jag väldigt snabbt när jag kom in, gick faktiskt och la mig redan vid tio-tiden, något jag inte gjort på hur länge som helst..!
     x

fosho!

Awh, screw it! Jag somnade med boken på näsan efter fem minuter - jag får väl ta upp dert ordentliga bokläsandet i kväll igen antar jag!
     Nu ska jag ut i skogen och grilla korv (sojakorv for sure!) och fira annandag jul med släkten, en blivande tradition för oss - även våra avlägsna släktingar (låtsaskusiner med barn) har kört hit från Läckeby och Skåne, så det ska bli mucho agradable!
x,

Ett beslutstagande,

Då min, för dagen nyfyllda, 19 år gamla syster är ute och dricker annat än Bob:s hallonsaft ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra här hos mamma och pappa. Har hittills fördrivit tiden med att se Bröllopsfixaren, måhända en av 1900-talets sämsta filmer, slösurfat, och lyssna på musik. Plötsligt har dock ett uppenbarelsens ljus fallit över mig, kanske för att det är jul och snön hade fallit när jag vaknade i morse, men jag bara vet att i natt är natten då jag för första gången ska läsa ut en bok skriven av en Nobelpristagare! För er outbildade nötter därute som nöjer er med att se filmatiseringen av Sagan om ringen för att förklara att ni minsann vet allt om J. R. R. Tolkien kanske detta inte är speciellt imponerande, men jag har haft andra planer sedan jag försökte läsa en Rushdie-bok för många herrans år sedan (två i alla fall, och jag gör aldrig om det). Det här blir min revansch, Clownen Shalimar släng dig i väggen, En god grannes dagbok ska bli utläst i natt om jag så ska ligga uppe till 5.
    Godnatt,
x



P.S. Nu råkar det kanske hända som så att jag faktiskt bara har sett filmerna ur Sagan om ringen-trilogin, det var bara ett dåligt exempel... Men till mitt försvar har jag öppnat första boken och läst de första 30 sidorna innan jag klassade det som högklassig skitlitteratur, en framgångssaga då jag oftast dömer en bok efter endast tio sidor, men tyckte att en klassiker som Härskarringen förtjänade lite extra - 30 minuter totalt bortkastade. Illa... D.S.

Det är synd att han är bög



Hetare än en bil i Afrika

Bloggggggg

Följ min blogg med bloglovin!

Kändiscrushes

Jag har en liten crush på franska sångerskor just nu - särskilt Charlotte Gainsborg! Kvinnan kan sjunga, är en badass skådespelerska, har skapat rubriker med sin pappa Serge Gainsbourg (gud, han låter som om han var pedofil, men det var bara någon musikvideo eller film. Tror jag.). Att sedan hennes mamma är förebilden till Hérmes Birkin är inte heller fy skam! För er med Spotifykonton, här är hennes musik. Ni andra; se I'm not there (filmen om Dylan) och se på bilderna!









x

GOD JUL!

Idag är det julafton - behöver jag säga mer?! Som mellanbarn i en gigantisk familj kan jag bara säga att det gått förvånansvärt smidigt - inget bråk och massor med fina paket, jag ska t.ex. läsa mina nya böcker hela julhelgen nu! Missade Kalle Anka dock, alla utom Maja och Matilda var ute och jobbade, men när jag tänkte på att jag jobbar för att betala av Spanienresan insåg jag att det var värt att missa de delar av Kalle Anka som man ändå kan utantill, även om det stack lite i hjärtat när jag missade nyhetsdelen. Fast... Nästa år kanske jag inte ens är i Sverige så det här kan ju vara en bra avvänjning!
      By the way, familjen är med i Östran i år, känns som om vi är med varje julafton nu för tiden, men det är nog inte så... Här kan ni hitta artikeln. Bäst av allt tycker jag nog är att familjen först får heta Berg-Andersson, sedan Berg-Persson, och det faktum att mamma gick på angrepp mot min morgontrötthet (en väldigt fin vana jag har, sitta uppe till 2-halv 3 och vakna runt 12). Read and enjoy.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR.
x

dagen före dagen med stora D:et och dagen efter dagarna innan jul

Yikes, vilken dag det har varit. Sjukt  värd tänker jag säga och sno Sofias älsklingsuttryck. Julen i år kommer bli så mycket bättre än vanligt, bara för att ingen orkar bry sig särskilt hårt. Inget storbak, ingen storköksmatlagning och städningen fick de inhyrda städerskorna ta hand om. Nu ska jag bara slå in några paket så är jag klar för morgondagen! Annars sammanfattade väl Maja dagen väldigt bra - ungen skriver ju bättre än mig för sjutton! Vet inte riktigt vad hon menar med rubriken dock, förslag lämnas lämpligen i kommentarsfältet!
     God jul
x

maja 8 år kajsa17år.

Hej, Maja å Kajsa här. Vi gör intemyket.Idag har jag å kajsa cyklat fram å tilbaka från sälleberg å palmelund.Å fikat hos faster Karin (faster K) viåt lussekatter å pepparkakor å drak must å kaffe. Sedan doppade hon sill (Maja kallar det att dränka sill, faster K gjorde egentligen bara inlagd sill, kajsas anm.) I natt pyntade vi lagorden.Det blev fint med gran å grejer och korna blev glada.










Nu blev maja trött, slänger upp bilder senare - vi ska värma oss med varm choklad och Mysteriet på Greveholm!

Fördomar,

Idag såg jag min gamla lärare. Vad fet hon har blivit, tänkte jag och funderade lite på hur det gått till. Fast sedan vände hon sig om, och då var hon gravid.

x

Holy, unholy christmas.

Mitt rum är inte helt olikt hur min bild av Hiroshima efter bomben ser ut... Egentligen borde jag väl ta tag i det hela och packa upp min 3 månaderspackning som ska räcka över det 2 veckor långa lovet, och egentligen borde jag ta tag i tvätten som ligger i den andra väskan och egentligen borde jag packa ihop strykbrädan som stått uppe i säkert tre veckor nu. Men nä, jag googlar på vegetariska julbord i tron och förhoppningen att detta ska bringa lite julstämning. Hittills har det inte fungerat alls, jag börjar tro att mitt samvete har hunnit ikapp och att mitt hedonistiska anti-krist-liv helt enkelt inte kvalificerar sig för julfirande. Synd att jag har köpt julklappar och allt. Fast, jag får ju vara hemma och jobba av skulden och bråka med min familj. Hittills har det varit rätt trevligt.
     Nästa år blir det nog sista minuten till Sydafrika dock, jag har hört att om man åker dit i december så kan man fira midsommar där istället? Det finns säkert någon som vill lära sig Små grodorna där med.

Christmas-ee

Varför skulle julen bli så överdrivet kommersiell och irriterande för? Idag har jag och Lollo ägnat dagen åt att leta julklappar, vi gick efter avslutningsfikat i skolan halv tolv, och jag kom hem hit runt halv sju... Nu är jag så trött att jag kan slå ner någon, så jag tror jag slutar skriva här och slänger upp lite bilder istället!


Okej, jag ska aldrig köpa en sån här mössa...


... men den här var grym! Ge mig fuskpäls!


Vem kan gissa vad som gömmer sig i paketet? (Mamma får inte gissa, hon hörde det i telefon..!)


Ikväll skulle jag egentligen åkt till Emelie på julfest med klassen, men eftersom de drar ut senare känns det onödigt och jag har en grym bok, ett par varma innetofflor och massor av kaffe att njuta av! G'night!

x

[ rubrik ]

Jag slutar aldrig att förundras över vilken oerhörd timing mitt huvud har. Idag, sista dagen på höstterminen, vaknade jag självklart med dunderhuvudvärk - igen. Åh, suck. Tänkte ändå göra något nyttigt, d.v.s. städa, diska, packa, shoppa julklappar, men näe. Jag fastnade i en av mina favoritböcker istället. Självklart. Varför, varför, varför ska jag vara begåvad med lika mycket beslutsamhet som Nasse i Nalle Puh?
    Ja, ja. Jag har druckit en massa glögg och ätit apelsiner idag. Julstämning?
x

The real celeb-family!

Min mamma är i TV idag. Ragnar och Lollo gjorde också korta inhopp - som Therese sa; "Snart är hela din familj känd, Kajsa!" Haha!
Här kan man se klippet!

För mig räckte det väl i och för sig med uppmärksamhet när någon kallade pappa för "Ölands största feminist", men ska det vara så ska det vara!
x

Tomte-ehn?

Hmm.. Jag glömde lägga till ett tiokort till Silverlinjen på min önskelista... Skulle vara skönt att bara kunna sticka iväg över en helg eller så där... Tomte-ehn? :D

En jul i ytlighetens tecken/sending my love to santa

Plattång, joniserande
Värmeskyddande stylingspray
Prenumeration, Vogue
Prenumeration, Elle
Serum
Anti-shinepuder
Foundation
Mascara

Min ytlighet är ett uppenbart faktum, och jag blir glad om ni uppmärksammar detta till jul, julklappsköpare!
x

Looking back on all the things I could've changed/This time I'm gone

Idag är jag ledig, vilket är väldigt skönt eftersom jag då kan sitta hemma med innetofflor, mysklänning och bra musik och bara njuta av att inte behöva sätta mig på en dyngsur cykel i regnet utan istället sitta inne i lägenheten med en kopp kaffe och The verves klassiska Uran hymns samt leta efter mina drömulklappar! Om vädret blir bättre kanske jag sticker till stan och ser mig om efter lite fina klappar till mamma och pappa. Har åtminstone fixat Lovisas födelsedagspresent i år, och om hon inte gillar den så blir jag glad eftersom jag då kan överta denna GRYMT BRA SAK!
      Funderar på om man ska skriva ett julbrev i år, eller bara låta tanken förfalla... Tills jag har kommit underfund med detta svåra, svåra beslut slänger jag upp en kort lista på vad som skulle göra mig glad i år!
x

(och Fia, tack för julkortet - jag fick faktiskt lite julstämning och drack lite glögg när jag såg det!)

[ rubrik ]

Sha-la-la-laaaaa. Efter en väldigt oproduktiv och väldigt lång dag i skolan (åkte inte därifrån förrän halv 6) har kvällen varit trevlig! Cyklade bort till Jess en sväng för att hämta lite grejer hon lånat och fick träffa hennes nya kille (låter som det där programmet i p3..?!). På något lustigt vänster hade de fått för sig att vi skulle fika chokladbollar och kaffe, så jag tog med mig havregryn, men the bright brunett Jess insåg när smeten var klar att hon varken hade pärlsocker eller kokos att rulla dem i så hennes nyfunna man berättade att han brukade rulla dem i vanligt socker. Självklart värt att testa, och se på fan, det var inte så tokigt - även om man nådde sockerkoma efter några tuggor - haha!
     Vid nio var jag dock tvungen att ta mig hem, de skulle se Titanic - och jag kunde bara inte missa The Bodyguard! The Bodyguard är för mitt liv vad bilarna är för oljeshejkerna, jag hade helt enkelt inte varit samma människa utan den! Eller ja, soundtracket till den, jag kommer fortfarande ihåg hur man drog igång Bodyguardvinylen med Costner och Houston på framsidan på högsta volym medan mamma dammsugade vardagsrummet. Inte helt otroligt är det att anta att I will always love you är den enda anledningen till att jag faktiskt kan hantera en LP-spelare.
x

Karriärsval,


Som min faster skrev 07.15 i morse: "Ser att du börjat din journalistiska bana genom Ölandsbladet(...)". Haha, känns bra att ha skrivit något nyttigt för en gångs skull - nu vet alla Ölandsbladet-läsare att Löts Röda korsförening minsann hållit luciafest i Lötgården på Öland. Härligt!
      På tal om Röda Korset skulle jag ju dit på möte i eftermiddag, men det blev inställt för att hon som hade hand om det skulle iväg någonstans med sin son. Känns lite tråkigt, men hon skulle höra av sig igen efter nyår, så det blir nog bra ändå hoppas jag. Har ändå hunnit med ett möte på Reaktor Sydost med Pelle. Jag och Sofia skulle dit för att prata om filmen, och nu känns det faktiskt riktigt bra! Fick även ett filmtips, Kids, så nu måste jag se den med (ännu en till måste ses-högen, tillsammans med A clockwork orange och Shindler's list bl.a. Jag har en del att göra nu!)
      Nu är det skola med lite samhälls- och engelskaplugg, har ingen större lust, but you've got to do what you've got to do I guess!
x

Hej

Jag heter Kajsa och jag vill ha en plattång och en massa pengar i jul.
x

Peuwh,

Datorn lyckades hålla sig vaken så pass länge att jag hann göra klart julbrevet och även skriva ihop en kort artikel/notis om luciafesten i fredags, så nu firar jag med att spela lite Tracy Chapman och läsa lite bloggar medans alla andra är ute och jobbar/spelar fotboll/skjutsar barn/köper pizza/ser på bolibompa. Det är ett rätt skönt tempo, men om ungefär fem minuter ska jag börja röja på mitt rum och packa för att sedan hoppa in i duschen innan jag åker hem till Kalmar igen!

Probs,

Min dator har visat sju blue-screens bara den här morgonen, och det bådar inte gott för julbrevet jag skulle skriva från svenska släkten till amerikanska släkten. Som om det inte är jobbigt nog att hålla reda på vad som hänt under året ändå, nu måste jag dessutom komma ihåg allting medan min dator startar om för 7000:e gången. Jag tror att det blir ett nytt besök hos Anders efter jul, fattar ingenting just nu eftersom jag just fått ny hårddisk och allt annat är nytt på min lilla JB-data?
     Ja, ja. Back to the writing. Imorgon är första dagen på sista veckan på min sista hösttermin! Ja, gymnasiehösttermin i alla fall. Feels nice, like a cup of tea in December.
x

LCD Soundsystem - New York, I love you

Här kommer en tidig tredje adventspresent, den ger mig lite New York-nostalgi och gör mig oerhört glad.
God Jul!



x

Julklapp!


Ja, just det, någon som kommer ihåg att jag berättade att jag fått världens bästa julklapp (som inte är en julklapp o.s.v. o.s.v.)? Kolla in videon nedan och tänk er läktaren den 24 februari. Oh yes, it's a very merry christmas from Jess and the white heeest! Haha!




Buenas noches!

Äntligen har min granne flyttat sin router närmre mitt fönster eller någonting, efter några dagars frånvarande kom mitt finfina trådlösa igång igen! Det har varit lite ensamt utan nattliga besök på aftonbladet, men kanske att det kan stanna så här ett tag?
          Jess har just stuckit hem, hon kom med lite pengar åt mig, så jag bjöd på äppelkakete - det är grymt gott! (Ja, efter ett ryck från oss båda bakade jag till och med chokladbollar, när hände det sist egentligen?!) Vi pratade lite om julpynt, mest om den fula varianten, ni vet - flaggstänger med röda ljusslingor och en blomma på toppen och epilepsianfallframmkallande blinkande saker..? Tro det eller ej, men åker man buss 107 på Öland får man se många hemska varianter, Jess sa dock att favoriten var till salu? Så, alla med hemsk julpyntssmak, det finns ett hus mellan Borgholm och Föra med en tradition av så hemsk julpyntning att folk åker ett extra varv runt det för att få se det, som är tll salu. Snälla, sitter ni inne på lysande trädgårdstomtar, blinkande kulörta ljusslingor, och allt annat amerikanskättat glim-glam, KÖP DETTA HUS! Att Nordpolen smälter och att 7000 isbjörnar dör per år bara för elförbukningen till detta julhus, det gör väl inget? Vandrande människor behöver åtminstone inte oroa sig för varken reflex eller ficklampa förrän de kommer till Kalmar, och tro det eller ej, men här i staden finns det ljuslyktor, så ficklampan kan skrotas. Så, ni vet det nu. Ni gör mig och Jess och alla andra en stor tjänst om ni har en husköparplånbok och taskig smak!
                 

Nä, nu ska jag plugga lite aggressiv marknadsföring, gerilla-, relations- och viral marknadsföring närmare bestämt - har nämligen ett seminarie/muntligt prov på det imorgon, och glömde självklart papperen om viral marknadsföring i skolan. Suck.
x

Dagens ordspråk:

Fråga: Vad gör halta löss? Hoppar, vilar eller dansar de?
Svar: Här hoppar inga halta löss är ett bedyrande med innebörden att här finns driv och dådkraft.

(.....)

Haha, alltså, min gud. Varför använda sig av löss när man ska berömma någons drivkraft?! Och varför skriva ett 21 rader långt svar om det i DN:s kulturdel?! Jag skrattade i alla fall.
Livet blir vad man gör det till helt enkelt!

[ rubrik ]

Nu flyger döda grisar och nordpolen har slutat smälta. Igår ringde min egen pappa mig bara för att höra hur jag mådde! Och det var utan att prata om att jag skulle komma hem och jobba, som han brukar försöka täcka över sina ömhetsbetygande telefonsamtal med! Haha! Dessutom är jag inkallad på intervju till Röda korset nu på tisdag för att se om jag ska bli volontär, och jag har fått tips på var jag kan söka praktikplats! Det känns som om jorden snurrar lite mer åt mitt håll just nu, hoppas bara att det håller i sig.
     Jag längtar till februari just nu.
x

RGB: "#cccccc"

Trist dag i Sverige idag, jag har lite svårt att andas och igår var det omöjligt att somna, trots att jag slutade dricka kaffe minst två timmar tidigare än vanligt. Jag var så trött att jag till och med nekade min egen mamma ett besök i lägenheten, fick lite skuldkänslor av det, men jag kommer ju i vilket fall hem i helgen...
     Trots det här har dagen börjat hyfsat bra, jag vaknade i tid (fyra timmars sömn, jag var halvpigg), kom iväg till skolan i tid (trots punktering på cykeln) och har en kort dag i skolan. Nice. Bäst av allt är nog dock Jess julklapp (som inte är en julklapp för att vi inte skulle ge sånt i år) som med 90 % säkerhet kommer att inträffa i februari nästa år. När allt är klappat och klart kan jag säga vad det är, jag vet redan nu att Lovisa, om hon inte slagit huvudet mot en skottkärra, kommer att bli så grymt avundsjuk att det jämnar ut sig att hon blir bjuden på en Oasis-konsert. Hehehe, lycka!
      Snart borde jag ta tag i julklappshandeln med, har fortfarande ingen julstämning, trots att jag både varit på julbord, julmarknad och har bakat lussekatter två, tre gånger. Men det kommer väl.
     Nu blir det plugg, sedan tänker jag åka hem och sova.
G'night!
x

[ rubrik ]

Godmorgon!
     Det är fredag, jag är glad och jag kom i tid till skolan - det här är en mycket lovande dag! Sitter på mediakommunikationslektionen nu, men har inte så mycket att göra då jag svarade på frågorna vi håller på med redan igårkväll när jag , tro det eller ej, pluggade. Det enda som är kvar att göra är att fundera ut en viral marknadsföringskampanj för mitt företag, men jag har 20 minuter på mig, så jag tyckte att jag kunde klämma in ett blogginlägg här!
     Ikväll kommer Hassel hem till mig efter sin utekväll, det där med nattåg till Nybro tycks inte vara uppfunnet än, men min plan är att när Hassel är ute och firar en kompis 18-årsdag ska jag hänga med Jess medan hon väntar på sin pojkvän som är på någon annan fest. Kommer bli kul, Jess och jag har itne haft någon av våra deppkvällar på länge, haha!
    Men nu är det dags för viral marknadsföring, Hassel pitchade en idé om att jag ska lägga upp en Youtubefilm med en kille som kommer in på mitt café, köper tre-fyra bullar och sedan ställer sig utanför och jonglerar eller trixar med dem. Tänker använda den som svar på frågan!

P.S. Diana, är det Kotlerboken Principles of marketing låter jag dig gärna behålla den..! Men jag tackar för omtanken! ;D

x

Konkurser

Nu har Campus el Sabio gått i konkurs och alla John Bauereleverna har blivit flyttade till ett hotell 3 mil utanför skolan, det var väl inte direkt oväntat, i Norge är det jättestort i medierna, men här är det dumt nog väldigt nedtonat. Så fort allt började gå snett togs länken om JB Abroad bort från John Bauers hemsida, men allt skulle ändå vara så himla bra. Vi som var där tvekar och de som är där nu tvekar ännu mer. Men som sagt, det var inte direkt oväntat, när vi var där var det väldigt mycket som fungerade väldigt dåligt och delägarna har innan projektet i Spanien varit rätt omtalade för sina affärer i Norge. Nu verkar det som om framtiden för JB Abroad därför är väldigt mörk eller obefintlig, även om John Bauergymnasierna står under John Bauer Organisation (JBO) och det är John Bauer International (JBI) som dör ut så är det ju samma byggnader och samma varumärke... Det här kommer bli kul!


Nu har jag fått klassfotot från Spanien, fint va?

x

Träningsdags?

Dagens länk: yogatoday.com
Ni vet ju att jag för evigheter sedan höll på lite med Friskis&Svettisversionen av yoga? På den här sidan kan man se entimmes yogapass anpassade efter vilken nivå man ligger på, utan att behöva tänka på att passa några tider, bara starta eller pausa som du vill! Anmäler man sig till nyhetsbrevet dimper det ner en ny träningsvideo varje måndag så man slipper tråka ut sig med samma övningar hela tiden!
      Vill man bara ha enskilda övningar finns det jättebra podsändningar i iTunesstore, man kan prenumerera gratis och kan efter det välja själv vilken övning man är sugen på!
      Nu ska jag sova, för en gångs skull ska jag försöka somna i tid, och nu är klockan bara 20 i 11 - riktigt bra kämpat eftersom jag inte brukar lägga mig förrän ett någon gång..!
x

Julklappar?!



Jag må vara ytlig, men jag vill verkligen ha de här snygga asos.com-grejerna: paljettjacka och ett rosetthårspänne!
Dessutom skulle en plattång sitta fint!

Sickness,

Shoo bre,
Idag är jag sjuk, igen, och det är inte speciellt kul, jag såg faktiskt fram emot samhällskunskapen idag... Det skumma är att jag vaknade vid fem i natt och var pigg - skönt, tänkte jag, gårdagens huvudvärk är borta, så jag somnade om och vaknade igen klockan sju när jag skulle gå upp, och kunde knappt öppna ögonen för att huvudet sprängde. Varför, varför, varför fungerar mitt huvud så här? Jag tänker köpa ett par glasögon och börja gå på en diet som bara innehåller vitamintabletter, då borde man väl aldrig bli sjuk?
     Anyway, jag tvingade mig själv att gå upp och duscha, kunde lika gärna försöka göra mig i ordning för skolan, men efter duschen fungerade inte mitt huvud alls så jag la mig med tanken att "om jag sover en halvtimme till kanske huvudet mår bra igen så kan jag komma lite sent till skolan hellre än inte alls." Jo men tjena, jag tog mig inte till skolan, vaknade av att mamma ringde vid 12 och sa att hon och pappa var klara på sjukhuset och hade tagit med sig Ipren till mig, och ville jag att de skulle komma förbi? Det ville jag, så jag fick dem att handla åt mig (YAY! Jag har mat igen!) och sedan kom de hit och var jättesnälla och hade köpt frukt och Ipren och choklad till mig, allt man behöver när man är sjuk med andra ord!
      De stack just hem till Öland och jag ska plugga lite, börjar må bättre nu efter en Ipren och två koppar kaffe. Mitt hvud spränger inte längre, jag känner det faktiskt inte alls, det känns lite som en heliumballong till och med... Kind of nice.
x

Multitasking,

Nu är jag hemma, och jag utövar multitasking på riktigt, Dirty sexy money, Kungen och blaggande på samma gång. Oerhört intelligensstimulerande. Haha!



Dagen i Växjö var grym förresten! Hade det jättetrevligt, och blev avundsjuk på skolans utrustning!
x

En lyckad människas guide till en lyckad barnvaktskväll

Hej!
Efter en mycket seg dag då jag slutade för dagen vid elva och sedan fick vänta till tio i fyra på bussen har kvällen varit mycket trevlig! Först och främst kom Fia och Johan och hälsade på, Fia blir större och större hela tiden, och det är inte för att hon tjuvstartat julen och ätit för många lussebullar utan för att jag ska bli moster! Ja, hon ska väl bli mamma med antar jag.
     Efter det stack den delen av familjen som är över 18 till Borgholm för någon middag, och jag blev barnvakt åt Maja och Matilda. Mutor och överenskommelser fungerar mycket fint i de här lägena! ("Ja, ni får se färdigt på det här programmet, men bara om ni tömmer diskmaskinen samtidigt så jag kan fylla den sedan") Lagade en middag som skulle få det att vattnas i munnen på avkomman till Gordon Ramsey och Jamie Oliver, ICA:s köttbullar, pressad potatis, brunsås och lite majs och gurka eller morot. Haha, stackars barn vad de får lära sig äta fel!
     Nästa framgångssaga var väl troligtvis att jag lyckades få de båda i säng på mindre än en halvtimme, och då hade de också röjt undan på sina rum! (WOHO, nytt världsrekord!!!) Jag tror helt allvarligt att om jag inte redan bestämt mig för att adoptera och ha en barnflicka hade jag mellan mina utbrott kunnat bli en kanonmamma. Hehehe, vadå självgod?!
     Sist men inte minst, nu är det tyst i huset och jag har precis slutat prata med Sarah i telefon, ska ju hälsa på henne i Växjö imorgon, sååå kul!
      Nu kommer det bli blogguppehåll tills jag har internet igen, tidigast imorgon kväll alternativt onsdag morgon!
x

[ rubrik ]


Ser om I'm not there, tänkte skriva en filmrecension om den senare i mitt liv. Todd Haynes känns som ett regissörgeni, eller om det är Cate och de andra som bara är sådana enastående skådespelare? I vilket fall är det här en film man bara ska se!

Later!
x

Dagens tips:

Om du vid midnatt inser att du har glömt bort att skriva ett arbete om romarrikets förfall och ska ha redovisning första lektionen morgonen efter: Ta en pekbok för barn, den innehåller all viktig info som Romarrikets nedgång och fall av Edward Gibbon någonsin kan ta upp, fast nedkortat från 820 till 64 sidor.
        Och redovisningen? Den blev inte av, min grupp hanns inte med. Men artikeln är skriven!
x

RSS 2.0