Nöjd Kajsa,


Så här nöjd är jag idag, för nu har jag ansökt om stipendium inför Spanien! Jag vill nästan klappa mig själv på huvudet och säga "duktig Kajsa"! Belönar mig själv med att se gamla avsnitt av Sex and the city, men nu ska jag nog sova. Godnatt!

This song,

God morgon! För en gångs skull matchar mitt humör vädret helt okej bra, och eftersom det är strålande soligt utanför fönstret är det inte på ett dåligt sätt! Om det var hårt jobb igår, tar jag det betydligt lugnare idag. Klev nämligen inte upp förrän efter tio, och har hittills inte gjort en enda snabb rörelse, utom att vända blad i boken jag läser eller att skriva det här! Om fyra timmar ska jag visserligen åka till konditoriet och jobba, men eftersom jag bara ska jobba de sista timmarna så kommer det nog inte vara någon större ansträngning!

Innan dess måste jag nog ändå cykla till Löt och lämna ett brev till Tomas, för att se om jag har någon möjlighet att söka ett stipendium till Spanienplugget. Skulle ju vara otroligt skönt om det blev så, eftersom det skulle betyda att jag till och med har tid att ha sommarlov i år! Fast jag ska ju till Hultsfred och sedan har Kerstin sin fest i Uppsala när hon fyller år, så jag har nog ändå ganska mycket semester!

Nu ska jag gå, men jag bjuder på en läskigt bra låt från vårt älskade Youtube (The enemy - This song)



Half the kids who you grew up with,
Were pushin prams by the time that they were just sixteen,
If love is a drug then where is the cure,
For the girl who used to talk to you about her dream.
And all the boys with all their toys,
Couldnt see the signs as we scortched out eyes with nicotine,
And the grown ups said, listen to your head,
But our hearts were crying out for heroes on TV screens.

Now this song is about you,
Now this song is about...

Changes in your mind,
Changes in your life,
Changes in the times,
And the reason you can't sleep at night,
Changes in your mind,
Changes in your life,
Changes in the times,
And the reason you gave up the fight.

Half the kids that arnt pushing prams,
Are pushing pills to boys and girls who are half their age

And the pubs and clubs are full of drunks,
They dont remember the day the were born or even their mum or the names.

An old man sings a tune but hes drowned out by a fight next to a fruit machine.

And all of this, our hearts, our nation,
A total lack of civilization,
Will it ever be the same?

Now this song is about you,
Now this song is about...

Changes in your mind,
Changes in our lives,
Changes in the times,
And the reason you we cant sleep at night,
Changes in our mind,
Changes in our lives,
Changes in the times,
And the reason we gave up the fight.

Now this song....is about, is about, is about you,
Now this song....is about, is about, is about you,
Now this song....is about, is about, is about you,
Now this song....is about, is about, is about you
,


Breaking the rules,

Äh, vad fan. Jag bloggar på ändå! Sitter på Öland och är tröttare än en nersövd babian, det är kanske inte så konstigt när man tänker efter, i och med att jag låg upp till midnatt och sedan gick upp vid halv sexför att åka över bron. Peppar ändå på att jobba ihop lite festivalpengar, nu är det nämligen bara två ynkliga veckor kvar innan årets fest börjar!

Folk som vill hjälpa till får gärna svara på mina frågor i det här inlägget. Går självklart inte ut med namn eller liknande. Nu är det dags att följa den öländska seden och dricka min tredje kopp kaffe för dagen, jag som trodde att jag detoxat mig ner till bara en om dagen?!

Glassiiiigt!

Onsdag eftermiddag, mitt i maj. Klockan är 15.40 och jag sitter och solar med en bra bok och min dator med trådlöst internet. Glassar är väl vad som närmast kan beskriva vad jag gör. Om ungefär 20 minuter kommer Jess hem, och då blir det väl lite röjning av lägenheten innan jag sticker iväg till Margaretaloppet. Imorgon flyttar Jess, så ikväll blir det avskedsmiddag med räkor och grejer. Jag gillar det här livet, i alla fall idag. Jag vet på ett ungefär vad jag har att göra och jag tror att jag klarar av det.

Annat blir det imorgon. Då blir det tidig morgonbuss till Öland för att åka till mamma och pappa och jobba. Egentligen vill jag bara ta tag i dem båda och skaka om dem hårt för att de ska fatta att de borde anställa någon mer. Helst för en månad sedan. När föräldrar ringer och säger att de måste ha hjälp innan de jobbar ihjäl sig får man den känslan nämligen...

Jag tror att jag kanske
stannar på Öland på fredag med, mitt idrottsbteyg är redan satt, och Chrille är nog inte helt främmande för idén att jag byter friluftsdagen mot loppet ikväll. Då kan jag nämligen jobba fram till lunch hos mamma och pappa, och sedan sticka till kondiset och jobba, innan jag tar bussen till Kalmar igen och chillar vid Springbreak på lördag. We'll see what happens helt enkelt.

Vad jag egentligen vill säga är att jag nu tänker glassa upp mot min stökiga studentlya och dricka lite te och äta lite macka innan kaoset bryter ut. Jag kanske inte bloggar på några dagar ifall att jag måste jobba, men läsare som finns kan ju alltid få roa sig med att fylla alla kommentarsfält som finns. Det blir så roligt att logga in igen då.

sagt av Kajsa,

Akuthjälp sökes!



Finns det någon som kan svara på lite frågor om antidepressiva läkemedel?! Håller nämligen på med en artikel i psykologi, och hela mitt betyg hänger på detta! Mina frågor är bland annat:

- Hur gammal var du när du tog dem?
- Hur länge tog du dem?
- Vilket/Vilka läkemedel tog du?
- Tyckte du att de funkade?
- Vad var effekten av dina läkemedel?
- Vad tycker du om namnet "lyckopiller", skapar de verkligen en lyckokänsla, eller är det bara en falsk lycka?
- Har du varit beroende av dina läkemedel?
- Tycker du att det är meningen att man ska fortsätta ta antidepressiva läkemedel för alltid, eller är det en grund för att klara av att ta tag i sina problem via en terapeut?

Om ni har lust att svara skulle jag bli en glad människa, skicka ett mail med svaren till [email protected]!

Begär?

!Hola! Sedan igår har jag hunnit med precis ingenting, men det är inget jag går runt och deppar för, tvättdagar brukar sluta så... Träffade The baker och fick en snygg teckning, blev  bjuden på mat av Lovisa och Jess hemma hos mig (är det bara jag, eller är det bara så sjukt skönt när folk kommer hem till en och lagar mat - man får allt det bästa, utan att behöva gå utanför dörren!) och avslutade sedan första säsongen av Sex and the city.

På tal om Sex and the city, gick jag in på seenon.com, en sida där man kan leta reda på kläder som synts i olika filmer och tv-serier. Egentligen letade jag efter en grymt snygg klänning som Serena hade på sig i tredje avsnittet av Gossip girl, men istället hittade jag den här. Är den inte sjukt fin?! Det är tur för mig att jag inte kan betala över internet med mitt Visa (är för ung fortfarande eller något sånt där) och att jag inte har typ tusen spänn att köpa den för! Dessutom har jag väl cirkus 20 väskor hemma hos mig, så jag behöver den inte, men habegäret finns där !

Jag tror jag blir tvungen att träna bort mitt shoppingberoende, så det passar ju fint med Drottning Margaretaloppet ikväll! Förra året gick Lovisa och jag halvmilen på 50 minuter precis, vilket enligt mig är en helt okej tid för en hill promenad i härligt vårväder. Ikväll kanske vi går lite fortare, den här gången är inte Lovisa med, så hon ska väl inte bli överkörd av en tjock tant på permobil som förra året.

Nu tjötar Andreas igen, jag fick just veta att jag får godkänt i multimedia, kändes som en lättnad faktiskt! Men då måste jag lämna in sista uppgiften också. Suck. Någon som vill göra en portfolio i Flash åt mig?

Shopaholic,

http://www.glamour.se/noje/test/2008/ekonomi/index.xml

Åh. Herre. Gud. Mamma har fel, det är inte bara dåligt att läsa tjejtidningar - den här artikeln hade hon nog gillat, däremot inte jag eftersom jag inser vilket gravt shoppingberoende jag har... Måste nog köpa en tisha på det.
Är du en spara eller slösa? Våga göra testet!

random fun,



Haha, bjuder på en sjukt fin flumbild från Hassels och min ganska oseriösa studiofotografering! Finns det något yrke där man tjänar en hygglig lön på att bara flumma sig fram? För i så fall är det vad jag vill bli!

Kajsas lexikon för smarta,

Lycka (enligt nationalencyklopedin)
lycka, inhägnad mindre åker eller äng, enskilt ägd och nyttjad.

Lycka (enligt mig och Natur och Kulturs svenska ordbok)
subst. en mycket stark glädje.

Nationalencyklopedin är egentligen ett gäng idioter, de hade inte ens min version av lycka i registret? Men jag är lycklig på riktigt, för jag har klarat engelskan! Fick faktiskt VG på alla delar av nationella, även writing och speaking som, enligt mig, gick käpprätt ner i helvetet och vidare. Men jag ska inte tjata om hru dåligt det gick, VG är okej, och ibland mer än det!

Funderar lite över Hultsfred
idag med, Sofia har pratat med en Julia som också vill ha någon att bo med på funktionärscampet, så jag ska prata med henne över msn senare. Hittade även några på rockpartyforumet som letade efter festivalkompisar, så jag kanske hamnar i festivalens största staffcamp?! Kollade in spelschemat nyss också, och förutsatt att jag inte får de sämsta tiderna ever att jobba på, så är det inga krockar eller liknande där mina favoriters spelar.

På tal om festivaler, imorgon åker Lovisa och company ner till Hässleholm för att checka Sveriges troligtvis skönaste festival, Siesta. Jag menar, bara namnet skriker ju sol, värme och mysigt häng. Eller? Nästa år kanske jag chansar och åker. Om jag nu inte gör slag i saken och försöker få ett fint jobb i Norge - 150 norska kronor i timmen är ju inte fy skam, eller var säger omvärlden?

Men dags att sluta tjöta och börja läsa, håller på med Atlantic shift till engelskan, verkar vara en riktigt feel-good chick-litt, men det är ju min genre precis! Pappa kan behålla sina deckare, det enda som går att läsa är väl Wallander?

Kajsas lexikon för smarta,

Tröttpigg - Ett tillstånd som infaller när berörd person är så trött att han/hon blir för pigg för att sova. Kan efterliknas vid en extrem koffeinkick, eller som författaren tror att en tripp med Ecstasybiljetten kan kännas.
   
    Seg dag idag, vaknade med världens huvudvärk, och insåg hur ensam jag var. Jess hade på något sätt lyckats vakna, göra sig i ordning och gå härifrån utan att jag vaknat. Undrar om det inte börjar bli dags att tänka om i mina åsikter om hur lättväckt jag är på mornarna..? Blev i alla fall en svenskalektion idag, där vi gick guidad tur på Kalmar konstmuseum. Ska jag vara riktigt ärlig fattar jag inte varför folk gnäller, lådan syns knappt, och det man ser utifrån är fint i vilket fall - men jag antar att när pensionärerna inte längre kan gnälla över att behöva åka till Älmhult för att handla på ikea (hallå postorder?), ja då måste de hitta en färdigbyggd träkloss i skogen att tjata över? Nä, bra gjort röda partiet säger jag. En av de få sakerna jag gillar med röda rosen...

    Lekte även duktig idag och vek ihop den gigantiska klädhögen jag råkat fixa ihop i fåtöljen under någon vecka. Måste ju visa mig från bästa sidan när jag nu ska vara tredagarssambo med Jess och allt. I och för sig har jag tvättid imorgon, så högen kommer nog tillbaka. Men i alla fall.

Barntjut?

Aaaj? Mina öron är utsprängda av 40 högljudda dagisbarn som just lämnat mammas och pappas gård. Var med och hjälpte till på kalvstationen, vilket mest innebar att jag stod och gjorde ingenting medan alla små kids klappade småkalvar. Väldigt ansträngande jobb. Inte.
    Ikväll blir det fest, eller ja. Grillning hos Ida i alla fall, något som jag tror kan bli riktigt härligt! Och imorgon blir det tårtrace på jobbet, typ 100 tårtor ska säljas, och en lycklig en vinner ett smycke värt 2800 kronor. Tummen upp.

Petiga människa,

Oj, min petiga före detta spanskaelev till syster blev visst lite uppretad på min dåliga spanska, så för att Lovisa ska bli nöjd får jag väl ta om det hela: Hablas español? Fast jag har en svag känsla av att det ska vara ett uppochnedvänt frågetecken framför frågan med? Men, jag läste faktiskt franska och spanskaplugget börjar inte förrän i augusti!
    Släkten, med Tina i spetsen, besök i Spanien blir finemang, jag är där i två månader så ni kan ju sprida ut besöken över den tiden! Ska dock gå i skolan sex dagar i veckan, men jag har inget emot om ni pluggar åt mig!
    Fick veta att jag med 99% säkerhet kommer få VG i svenska och engelska b igår förresten. Och MVG i psykologi a om jag lämnar in en uppsats om lyckopillrens fördelar och nackdelar. Tänker skriva den som en artikel, Björn hade inga krav på hur den skulle se ut, och kanske intervjua någon, jag vill ha MVG!
    Imorgon är det nationellt prov i engelskan för oss som var sjuka, ja gska skriva en uppsats, men folket pratade om att man skulle skriva en uppsats om vad som definierar en vuxen, något jag inte tror blir så svårt, även om det är väldigt många grejer som behöver räknas in, som det faktum att en del är låtsasvuxna i ett helt liv, och att andra är supervuxna när de är 15. Jag brukar räkna in mig själv i den första kategorin med vissa slänga av den andra. Jag brukar nämligen ge mig själv lite credd för att jag har ett jobb. Och att jag kan stava till nationalencyklopedin.

Habla español?


I GOT IT FOLKS!
Praktiken i Jerez alltså, halva höstterminen kommer nu ägnas åt att lära sig spanska och syssla med något projekt där nere! Dagen var bra förut, men nu är den bättre än en burk med Ben&Jerry's!

9+5=GODKÄND!

Åhhh, vad det här kommer bli en bra dag! Jag har åkt tåg (ja, jag är lättroad!), varit på baristakurs (visserligen igår, men ändå), köpt DN, känt mig vuxen OCH BLIVIT GODKÄND PÅ NATIONELLA MATTEPROVET!!! Jag var en av fem, så nu är jag otroligt stolt över mig själv, särskilt som jag inte ens gjort mer än halva boken! Att jag dessutom träffat Henny och Erik och köpt nya skor och örhängen gör att den här dagen känns läskigt bra! Förvisso kan mitt härliga humör bero på fem timmars sömn kombinerat med otroligt mycket kaffe, men glad som glad säger jag!

Happiness a la mode,

Min tidsplan nu gör mig glad :
Om
- Två veckor har jag fortfarande inte läst ut The thin red line (den var inte så jävla tunn ändå...)
- Tre veckor är jag går jag in på mitt sista sommarlov. Någonsin?
- 1 månad har jag varit på Hultsfredsfestivalen och jobbat
- 1½ månad har jag varit och jobbat på Hovefestivalen, och ev. sett Babyshambles en andra gång!
- Om 44 veckor är jag en vuxen människa. Lagligt sett i alla fall.

Vad gör er glada?

Summerbreeze,

Sommar på G? :) Vädret suger ju, mulet med precis lagom solsken för att man ska hoppas på ett finare väder som inte kommer. Det låter ju som en riktig svensk sommar i alla fall.
    Igår blev det aldrig någon fest, Sveriges tonåringar behöver ett rejält lyft i plånböckerna är min åsikt! Istället kom Erika till mig på filmkväll som förvandlades till spelkväll innan vi ens hunnit sätta på TV:n! Hollywood, Yatzy och Skitgubbe, det var ett tag sedan - jag fick plötsliga återblickar till många, långa matraster i köket på Badhusgatan 25 när jag gick i sjuan, åttan och nian! Erika och jag satt och spelade i flera timmar innan det blev ett nattligt cykeläventyr till McDonald's vid halv tolv. Mmm, nyttigt. Eller kanske inte, men who cares?!
    Jag tror klockan var halv två när Erika cyklade hem, och jag blev kvar och hade inte så särskilt mycket att hitta på annat än att se lite på Scrubs, en av de bättre sjukhusserierna.
    Imorse blev det Ölandsbussen vid kvart över elva där jag träffade Eliana, så vi satt och pratade hela timmen det tar att åka till Köpingsvik, och efter det gick jag till konditoriet för att vänta på mamma som inte kunde hämta mig på två timmar (mmm, alla älskar KLT:s bussförbindelser?). Jess jobbade, så det blev frukost med henne, och efter ett tag kom Ida, Robert, Sofia och Hanna och skulle fika. Vinkade lite tyst till dem och fortsatte sedan läsa den oerhört djupa tidningen Barometern.
    Resten av dagen har gått åt till att jobba hos mamma och pappa, och att köra Puch Maxi till Löt för att se hur det går med frisörsalongen. Bjöds på fika gjorde det med! Nice!

Favoriten! <3


Sjungande unge 2



Åhh, askungen!

Sjungande unge <3

det är något med sjungande småbarn, så här kommer videon, ett tips från Erika! mitten / slutet blir bäst!


Kalmarkvällar,

Mina planer för helgen försvann i ett kick. Tonårslivet är en värdelös manick. Fast mamma blir väl glad antar jag...

Young and lovestruck,

!!!!!
Idag är en grymt härlig dag! Jag har namnsdag, och min syster fyller år (Grattis Fia!) och jag tror att jag kanske lyckats skriva till mig ett vg eller till och med ett mvg på reading/listening-delen av engelska nationella! Har dessutom pratat med bossen (Rosita) som sa att jobbet betalar resan till Växjö - tummen upp för det!
    Mailpratade också med Marius, min norska festivalhandledare, och han sa att det finns en medarbeidercamp på Hove som är mycket lugnare än de vanliga campingarna, så jag ska nog kunna bo där själv.
    Nu ska jag dricka kaffe och kolla lite på första säsongen av SATC, någon gång i framtiden hoppas jag på att kunna leva som Carrie Bradshaw med en möjlighet att faktiskt köpa alla fina skor och väskor som bara är så snygga. Som Chanels 2.55 - mitt livs hittills enda sanna kärlek (okej, mamma och pappa jag gillar familjen med!)
    Snart kommer Jess med, då blir det Växjöplanering och namnsdagsfika!

Dagens låt blir The Enemys You're not alone

The land of the free, the home of the brave?

http://www.janeelliott.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=CTGY&Store_Code=J&Category_Code=VV

Köp Blue eyed eller Eye of the storm, vi såg den första på psykologin idag och det var nog både det bästa och det värsta jag gjort i mitt liv. Visst har man insett att rasism och nasism existerar och är utbrett, men tack vare Jane Elliots experiment blev det hela mycket mer lättförståeligt. Och då var det inte bara rasism hon visade på, utan även kvinnoförtryck, hat mot homosexuella, handikappade och alla andra minoriteter. Sättet hon jobbar på, att ta den "normala" majoriteten, vita, blåögda män och kvinnor och behandlar dem under ett 2,5-timme långt seminarium precis som om de var en minoritet, medan de som verkligen är minoriteter i verkligheten får spela majoritet... Det går inte att beskriva hur det känns, och då är filmen bara ungefär en timme, medan de flesta som ingår i de förtryckta minoriteterna får leva hela sina liv i vetskap om att de kan skatta sig lyckliga om de kan ta sig genom skolan utan alltför många elaka tillmälen (heter det så?) och om de kan få ett hyfsat jobb.
Som vit tjej kommer jag säkert få känna på någon form av könsdiskriminering, men jag befinner mig fortfarande i en majoritet. En alldaglig, smart vit kvinna har fortfarande svårare att få ett toppjobb än en snygg, ganska korkad vit man. Om man ska börja dra in snygga, svarta kvinnor med ett IQ över Einstein, så är deras chans troligtvis fortfarande lägre än den vita mannens.
Vi vet alla om att det här finns, men fortfarande finns det människor som känner sig tryggare med att säga att "det finns inte så mycket i Sverige, mer i USA" än att inse att det finns här, och nu och försöka göra något åt det.
Du gamla fria Nord? Screw that.
"Det enda som behövs för att ondska ska fortsätta är att de goda står bredvid och är tysta."
Nu sitter väl ni medelö-Svenssons ute i stugorna och tror att jag är jätteintresserad av politik, men nej det är jag inte! Det enda jag är intresserad av är frågor gällande hur människor tänker? För jag är också en av alla dessa förtryckare, det är jag säker på. Men vetskapen om problemet kan också få en att tänka innan man handlar nästa gång.
Godnatt!

Speaking out loud,

Alltså, på den halvtimmen som gått sedan mitt förra inlägg har jag funderat rätt mycket på det här med scenskräck. Hur kommer det sig att det är hur lätt som helst att prata inför klassen när man sitter ner på sin plats under lektionen, men att det känns som en dödsdom när läraren ber en komma fram till tavlan och säga samma saker? Jag menar, det finns nog ingen som pratar så mycket och ställer så många frågor som jag gör under en psykologilektion, men om jag skulle bli ombedd att stå upp och fråga samma sak skulle jag genast börja darra på rösten, tappa det jag håller i och bli rödare än en flaska ketchup på tre sekunder.
    Självklart är det alla de här muntliga nationella proven vi haft de senaste veckorna som spökar och jag har knappast gjort bra ifrån mig på något av dem. Kan det vara så att vissa av oss desperat söker uppmärksamhet - så länge vi inte syns när vi blir uppmärksammade?
    Om någon har något tips på vad som kan göras för att bota scenskräcken - skriv en kommentar! (Men säg inte att övning ger färdighet, det vet jag redan, och jag är uppskriven på Svenska C, som bara handlar om att tala redan!)

Good morning, herr Horst

Godmorgon people,
Förutom min vanliga onsdagsförsovning ser det här ut att bli en bra dag - mitt humör är inte på botten och solen skiner. Att det blåser lite grann får man väl ta som ett öländskt farmerkid - har ni varit på östra öland är en orkan i Kalmar ingenting! I eftermiddag har jag psykologi, en av de sista lektionerna på den kursen. Det känns lite synd, för psykologi har på en termin lyckats kravla sig upp till toppen av mina favoritlektioner - det är något speciellt med att kunna gräva i en människa och veta att hur annorlunda hon än vill vara så är vi ganska lika ändå! Att en del av de psykologiska idéerna låter helt sjuka är väl en annan femma!
    Nu ska jag börja skriva på mitt CV, vi ska göra en flashsida med cv, personligt brev och portfolio. Hade det inte varit ett snygghetskrav hade det känts som en bit kaka, men nu är det ju det då va, så jag får väl ge mig ut på nätet och leta inspiration!
    Jag kommer blogga mer under dagen tror jag, men tills dess tänker jag dela med mig av min festivalpepp! Mina damer och herrar, låt mig presentera Black Kids - I'm not gonna teach your boyfriend.


Audreyflicka,

Yes, jag ska hålla ett 5 minuters-tal om Audrey Hepburn om två timmar, och jag har skrivit 100 ord. Sounds good, huh? Men whatever, Audrey hittar man saker om överallt så om jag bara kan få min mattelärare att låtsas som om jag visst räknar matte, fast i word, då är allt en bit kaka. Men, jag ahr en känsla att han inte är så glad åt att jag sitter här med JB-datorn istället för att räkna skalor och grejer...

Hove,

Okey, serious problem folks.
Jag behöver verkligen någon att åka till Hove med?! Alla vill väl på festival i Norge ändå, så varför inte åka nu?

Amateur,



Yes, jag och foto är bästa vänner. Inte! Borde egentligen vara ute och fota nu, men jag orkar inte... Sitter och funderar över mitt tal till i eftermiddag istället. Men mest vill jag shoppa. Ibland önskar man att man var som Blondinbella och tjänade miljoner bara på att skriva sånt här, men gör man det? Nej. Däremot tjänade jag nästan 1500 kronor på att jobba stenhårt i 20 timmar. Världen är en orättvis plats. Men det kommer tillbaka, om 20 år går jag med en Chanel 2.55 på armen och Blondinbella ligger nog på gatan.
    I min drömvärld i alla fall.

How to save a life,

På 36 timmar har jag jobbat 20 timmar, cyklat 6 mil och börjat hata min svenska/engelskalärare ännu mer än innan, något jag faktiskt var övertygad om var totalt omöjligt. Att öka på hatkänslan alltså, de andra två var ju en bit kaka.
    Imorgon ska jag hålla tal två gånger - kan bli rätt intressant med tanke på att Lille Skutt i Bamse-serierna framstår som tuffast i världen i jämförelse med mig framför klassen. Jag brukar nämligen köra hela paketet - skakande knän, stamningar, upphakningar, rodnader, pappersprassel och, som avslutning, tårar i ögonen. Om jag bara spyr någon gång så har jag klarat av alla de jobbigaste stegen för oss med scenskräck.
    Men, men. Nu har jag några timmar på mig att skriva två tal, ett på svenska och ett på engelska. Det här känns ju toppen kanon. Inte!

Svunna tider,

Persson-Berg.
Kajsa Persson-Berg.

Låter sjukt va? Filmcitat är helt enket döden för oss med dubbelnamn. I och för sig vet jag inte om jag är i min fulla rätt att citera en Bondfilm då jag endast sett en som inte imponerade nämnvärt på mig. Vill man se en bra film, slå på Lejonkungen, Robin Hood - Karlar i trikåer, Tre musketörer eller vilken Monthy Python-film som helst istället.

- - -

Jag vet att jag sa att jag inte skulle skriva mer, men jag var inne på vintervila och upptäckte svunna tiders genialitet som uppenbarligen runnit ur mina 15-åriga fingrar, ut på tangentbordet och rakt in på min vintervila-presentation. Jag vet att jag är en väldigt skum människa i vanliga fall - men kan jag vara så konstig att min intelligens och mognad istället för att öka med tiden istället sjunker drastiskt varje dag?
    Tyvärr måste jag nog erkänna att jag börjar tro på min teori, särskilt efter det ganska misslyckade nationella provet i matte b jag skrev på morgonen. Vem, annan än Kajsa Persson-Berg, är så dum att hon faktiskt skriver meningen "rätt svar" när hon inte vet hur hon ska göra uträkningen?
    Jag tröstade mig själv med att sysselsätta mig fullt ut resten av dagen; in till stan med Karin och Sofia, lämna Karin vid bussen, träffa Calle, hälsa på gammelfaster Britta, dricka kaffe och gå på promenad, cykla till Erika, iskaffe på Corner, träffa kusin Bettan ("en skön typ," som Erika sa), cykla mot Skälby, ta en runda i Kalmar mot CG med Bettan, för att sedan vara hemma igen kvart i åtta, och nu blir det Dirty Sexy Money!
        Ciao folks!

BBL,

Min syster verkar lite irriterad över min dåliga uppdatering på sistone, och people you don't want to make Jenny angry! haha! Men på riktigt allvar har jag faktiskt ingen inspiration till att skriva längre, mitt huvud är lika tomt som ett joggingspår i snöstorm - så till dess att jag orkar skriva om vad jag gör i mitt liv (super, knarkar, slåss - inte) blir det nog rätt tyst här. Kanske borde fokusera på skolan, särskilt eftersom nationella i matte är i morgon och jag har halva boken kvar att göra... Smart.

RSS 2.0