Wednesday morning at the multimedia class

Onsdag morgon, 08.48 och jag lever.
Multimedian idag är rätt lugn, och jag kan glädja er med att jag bara var två minuter sen, och då hade jag faktiskt stått och pratat med Mathias i korridoren i minst tjugo sekunder.
Trots vissa smärre incidenter på F&S i måndags kväll (ja, det inkluderade graviditetsfrågor från en tant, pinsamt - men sant.) som ledde till att jag inte tränade alls igår mår, är detta på väg att bli En Mycket Bra Dag. Jonas gav mig nämligen HippHipp-boxen alldeles nyss! :D
Därmed har han förtjänat titeln Dagens man.
Ikväll blir det träning, känns härligt, eftersom jag var lat igår blir det ingen yoga, utan idag blir det Ki-Box, något jag inte varit på sedan jag gick i åttan, men då var det i alla fall helt sjukt kul! Man springe rliksom och boxas med luften, kan det bli bättre?! :D

Opeppad students random blogg

Fyra timmars sömn speglar sig i mitt humör och musiklyssnande. Jag fattar verkligen inte vad som tagit åt mig, kan inte somna alls längre. Eller, jo. Det är ju inte som om jag lider av insomnia eller något, det är bara det att när man går upp vid halv sex är det rätt jobbigt att fortfarande ligga vaken när klockan är ett...

Fast egentligen är det inte sömnbristen som bekymrar mig, den går alltid att kickstarta med några koppar kaffe i timmen, utan att det blir inspirationen som försvinner totalt. Den lilla jag hade innan vill säga.
Fotografisk bild är inte riktigt min grej, allra minst kvart över åtta varje måndagsmorgon - det är väl det enda jag avundas alla kaggnister att de har möjlighet att välja Text utöver foto och rörlig bild.
Men, sånt händer, min skola är bättre än deras, och imorgon blir det film med, suck on that Kagg.

För att återgå till mitt musiklyssnande jag nämnde innan, så beror det nog inte så mycket på sömnbristen som på Jonas. Han berättade nämligen om en sjutk bra singer/songwriter, Jaymay, så då var jag ju tvungen att kolla upp denna kvinna lite grann, och ja, hon var sjukt bra. Det var bara det att det fanns en massa klicka-vidarelänkar, så nu sitter jag och letar efter en massa mer musik jag kan lyssna på. Hittade Feist också, har bara hört två låtar än, men de två var bra ändå :)

Cold, cold heart

Det är så sjukt kallt på denna kalkövervuxna ö idag att jag sitter och funderar på att tända en brasa i spisen. Har dock insett att jag inte kan det eftersom jag borde gå in och måla mitt rum - sista lagret på väggen nu! - gick bara in i det här huset eftersom jag skulle lägga över lite foton på datorn. För, ja. Jag var för en gångs skull nyttig och satte mig inte vid tvn när färgen på väggarna skulle torka, utan drog tag i min favoritcykel (den är från 20-talet minst och jag har lagat den med balsnören - såna där blå som håller ihop höbalar om ni vet?) och gav mig ut på en runda.
Gamlingen var dock trött i motvinden så jag la ifrån mig den vid ett träd och tog en promenad.
Fotona blev urdåliga, men jag blev härligt uppiggad! Hade de inte varit så dyra hade jag nog önskat mig en digital systemkamera, typ Canon EOS 400D, i födelsedagspresent, mamma. Men jag är ju inte så dum att jag säger det högt... Haha!
Imorgon är jag hundvakt åt Lovisa, eller ja. Det är väl åt Felix jag är det, men ni fattar? Tar träningen vid sju så blir det lugnt med tiden, skönt att ta en lite längre promenad efteråt också så att man inte vaknar på tisdagmorgonen stel som en 90-åring med frostskador.
Men nu är det dags att ta löpet och fixa ett öländskt White Room. Jamie T landade just i min dator, så om jaghar kommit ihåg min mobilsladd blir målningen extra rolig.


"Det går ett hjärtligt litet tag, sen tillhör jag ett slag för sig;
ett slag till intet dömt.
Ja, snart är allt i tystnad bortglömt."


Medialektion 25/1

Gud, vad härligt att få såna här redovisningsidéer uppoppandes i huvudet bara så där! I och för sig var vernissagen Lovisas idé, men jag tänker ändå ta åt mig äran åt att fråga konstmuseet om lokal - även om det itne är säkert att det är där vi kommer vara...
Efter en snabb rundfrågning är vi sex, eventuellt sju "fotografer" som vill ha en vernissage. Lovisa sa något om att vi kanske skulle fixa visitkort också, och någon lapp om att vi allihop vill ha praktik och sånt. Om nu fotona håller..?
Vi håller tummarna!
Gosh, jag måste säga att Lovisas idé att ta en kaffe på Holmgrens var ett genialiskt drag - finns det någonstans man tänker lika bra som på ett café?! Dessutom kändes det väldigt media att fika, haha!
Tänkte sticka hem nu, sno med mig en kamera och lite så där. Jag fattar verkligen inte varför alla artister knarkar, jag känner mig hög på all denan kreativa energi som flödat genom mig den här eftermiddagen! Jag har nog inte varit så här kreativ sedan jag sydde barbiekläder som nioåring...
Det är nice.


Januari 25, 2008

Gosh, jag är trött idag! Och då försov jag mig ändå, vaknade inte förrän tjugo i åtta...
Men, men. Mitt nya liv går sådär, tränade i och för sig igår med, men mina nya matvanor går åt pipsvängen, som Ronja Rövardotter skulle säga.
Var på mitt livs första yogapass i onsdags, trodde att det skulle vara tortyrliknande övningar man skulle utsättas för, men i själva verket var det nog det bästa jag någonsin gjort. Lugn musik, en ledare som pratade så pass långsamt att hon hann yogaandas tre gånger mellan varje bokstav, och så en lång paus efter varje övning "för att man skulle hinna K...ä...n...n...a....E...f...t...e...r....H...u...r....D...e...t....K...ä...n...d...e...s"
En timme kändes som tjugo minuter, så jag blir nog stamkund på de där passen.

I övrigt har det nog inte hänt något speciellt kul, jag har faktiskt inte shoppat på flera veckor, men ändå rinner pengarna iväg, det där med att ha matkassan på samma konto som jag har min fickpengar funkar inte så vidare värst bra måste jag säga...
Avslutar med ett foto för att känna mig lite media:


Januari 20, 2008

Jag kallar mig ateist, men när det inte finns någon annan utväg så...
GUD, HJÄLP MIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Min kära lillasyster som jag umgåtts med större delen av dagen ligger nämligen inne i andra huset och spyr. Härligt. Skulle inte förvåna mig ett dugg om hon smittar mig nu när jag lagom har påbörjat mitt nya, nyttiga liv med träning, pluggande, fruktätande och lagom mycket sömn. Gosh. Att det ska vara så svårt att leva som en asket visste jag inte... Eller, ja. Asket och asket, men alltså. Jag får ju inte längre äta så mycket godis som jag brukar - och det är ju rätt självplågande.

Anyway, innebandyn idag var härlig att gå och se på, fotade större delen av matchen - tyckte inte att jag fotade någonting, men när jag tog bort de absolut sämsta bilderna var det ändå 68 stycken kvar.. Synd då bara att mitt lag förlorade med 9-1, men möter man Västervik så gör man... Blev lite sad feelings där ett tag när jag märkte att jag med ville ut och springa, nu är det nog ganska precis sju månader sedan jag fick känna kicken av att gå in och kriga framför mål, eller att tackla någon sådär lagom så att spelet fortsätter, men man själv vinner bollen. Gosh. När knäna blir normala då blir det jag och det gröna golvet igen! Zoneklubban väntar med bladet intakt!

I övrigt blev det inte mkt fotande i helgen, datorn var ju cp så när jag fyllt kameran med bilder så stannade de där tills ikväll. Dessutom har Lovisa och jag levt på skilda håll över helgen så jag fick aldrig en chans att ladda batterierna (kamerans menar jag, mina är överladdade efter helgens festligheter!)

Och ja Mathias, jag tror jag fattade i det stora hela vad du menade... Tack så mycket!


Media : Januari 18, 2008

Jodå, den här dagen har varit nyttig, letat fotoramar och bestämt mig för att använda de bilder jag vill ha i arbetet.
Försökte skriva ihop någonting, men måste troligtvis lägga samman bilder först så jag kan se ett samband mellan dem så jag verkligen kan skapa en berättelse.

Letar just nu en lokal, men det känns lite onödigt att ha en kontorslokal på 130 kvadrat om jag bara har typ fem bilder..? Annars hänger jag upp dem i någon sal på skolan och pysslar i ordning lite där istället..
Lite ljus och schysst musik lättar upp även det tråkigaste rum.

För att prata i skoltermer och betygsätta mig själv på arbetsinstatsen idag sätter jag dock bara ett G. Men det är sak samma, för nu känns det som om jag har koll på läget i alla fall! :)


Januari 18, 2008

Nu är jag tillbaka på internet igen, efter någon dags sjukdom och en förmiddag av datorfri gympalektion.
Sitter på medialektionen och har redigerat mina bilder, ute regnar det så jag har ingen lust att fota just nu, därav ett random blogginlägg.

Veckan som har gått har varit rätt torr, men ändå helt okej kul... I onsdags vaknade jag med världens huvudvärk, feberkänslor och risig hela jag. Stannade hemma, och somnade om igen. Vaknade inte förrän tjugo över tolv, så jag antar att jag kanske behövde sova. Efter det blev jag lite rastlös (okej, mer än lite.. jag stod och skrek på tvn...) så jag började plocka undan eftersom Jess skulle komma och käka soppa på kvällen.
Mitt patetiska försök till att bringa lite ordning när jag skulle hänga in mina kläder i garderoben blev så katastrrofalt att jag fick ett nervryck. Tog därför alla mina trettio galgar , och alla kläder på hyllan och i skåpet och bara kastade ut det på golvet i rummet för att börja sortera i takt med att Rachel Ray gjorde "nyttig" kycklingsoppa på tv.
Därefter tömde jag hela garderoben på småsaker och kastade ut dem på förrådet.
Hela jag förvandlades till rena rama Feng Shui på några timmar. Sedan kom Jess vid fyratiden och då skulle vi äta svampsoppa och fylla bröd med tomat och fetaost (Lollo var kocken, jag var bagaren!) och så vaniljglass med varm hallonsås till efterrätt. Det vara bara det att när vi ätit soppan kom Jess på hur sugen hon var på semlor och fick den strålande (inte) idén om att hon och jag skulle baka. Visst gillar jag att baka, men när degen var färdig låg Jess och Lovisa och knölsov i sängen medans jag, i väntan på att bullarna skulle svalna, diskade och gick och handlade på Netto. De märkte inte ens att jag gick utanför dörren...
Tyvärr hade Netto ingen mandelmassa, men då fick Jess ytterligare en strålande idé - vi kunde väl de ynka två kilometrarna till Maxi för att få tag på mandelmassa? Så det gjorde vi, tog med oss Felix också, och hamnade slutligen på Maxi.
När vi kom hem fixade jag mandelmassa enligt receptet - det var ju bara synd att vi var tre och jag gjorde fyllning till  tio semlor...
Därefter kollade vi på Scrubs och vid klockan tolv var jag sjukt trött - så vad gör vi då? Jo, vi slår på världens bästa fillm som jag aldrig sett innan - The Notebook!
Ryan Gosling är så sjukt snygg, och Rachel McAdams spelar för en gångs skull något annat än en totalt blåst blondin med uppumpade gummibröst och ett räkskal til hjärna.
Filmslutet ska vi nog bara inte tala om, för - herregud! så fint det var! till och med jag grät :D

Igår hade vi som tur var bara gympa, så när Christian pratat i två timmar om ergonomi gick vi ner i källaren och alla gav varandra massage. Hur härligt som helst var det! Lovisa tyckte tydligen att det var så härligt att hon somnade när jag gav henne hennes massage. Synd att hon har så dåligt morgonhumör bara att hon slog till mig och skrek en rad fula ord åt mig när jag väckte henne - men det är väl hennes lidande.
På eftermiddagen stack vi till Britta som bjöd på lunch, kyckling och potatis och grejer - gott som sjutton! Stannade där till fyratiden och sedan stack jag till Friskis och skaffade mig medlemskort. När jag ändå var där passade jag på att träna och när jag sedan kom hem var Alex där för att hjälpa Lollo med multimedian.
Och, på tal om det... ÄNTLIGEN har Lollo skaffat en kompis som fattar att man ska käfta med henne till max! Hon kan ju inte bara omge sig med jasägare jämt och ständigt - hur kul blir det för mig liksom? ehehhe.

Pratade med moster igår med, sjukt kul att prata med henne - tyvärr blir det ju inte så ofta. Skulle vara härligt om hon kunde flytta hit igen och jobba på konstmuseet, hon kan ju typ, allt, om konst. Dessutom skulle man kunna träffa henne oftare. Annars börjar jag väl högskolan om två, tre år och då kanske det blir Stockholm för mig - vem vet?

Ikväll är det fest hos Eric, och imorgon fyller mamma år. Dessutom blir mitt rum klart den här helgen eller nästa, så efter det kan jag säga att jag har ett eget White room! :)

Media / Foto : Januari 14, 2008

Började dagen med att stanna på Öland för att fota. Var lite segt att gå upp dock, trots att jag varit sjukt noggrann och till och med kollat när solen går upp för att maximera fototiden (eller, ja... för att se hur länge jag kunde sova, men det ena ger väl det andra?!). Hade mindre tid än jag trodde på mig så idag fick Matilda vara modell, och sedan bestämde jag mig för att istället använda de bilder jag hann ta igår medans takfärgen torkade på rummet.
Trodde inte att det skulle bli så många, men fyllde ett helt kort så 340 foton har jag väl, och något borde väl gå att använda, hoppas jag, :)

Vad gäller alla fotouppgifter känner jag mig just nu som en elefant på nordpolen - helt lost. Optimistisk som jag är hoppas jag dock på att denna lilla tankeblockad ska försvinna snart, och då får jag sätta en ryslig fart med fotograferandet. Mönster borde väl finnas överallt, så det blir förhoppningsvis det jag fotar först.

Funderar även på att döpa om mitt mediatema från "platser" till "vykort" eller något, för hur jag än gör kommer det troligtvis se ut som om det är vad det är ändå.


Januari 12, 2008

Tjohoo!
Idag börjar Maja spela innebandy i Borgholms IBK:s P7-lag! Är, som stolt storasyster, sjukt nervös, och har proppat henne full med havregrynsgröt (Sportgrynen - vad annars?!) och sandpapprat klubban för att få bästa passform till bladet.
Träningen börjar 14.00, så Jenny ska skjutsa Maja och mig till sporthallen och efter träningen ska vi åka till världens sötaste kusinbarn Casper, som fyller ett år idag!

Sitter nu och kollar på skidåkningen, alpint tror jag det heter? Jag tror att en svensk, typ Myhrer - om nte det är en tysk hoppryttare? :S - gick upp som tvåa, och att den andra svensken efter honom körde ur.

Mamma tjatar om att jag ska fixa mitt rum också, är dock lite sur på henne eftersom hon nu bestämt att jag måste måla taket också... Lätt för henne att säga som bara sticker ut och jobbar och lämnar mig ovetandes om vad som ska göras. Men, men - hon får väl skylla sig själv den dagen hon kommer in och ser att jag har förstört hela rummet. :D


Mediafredag : Produktionsfasen!

Okej, jag ska erkänna att jag helt har snöat in på att fota svanar. Men det är ju åtminstone någonting jag fotat! Även om det inte är platser eller whatever jag sagt att jag ska fota...
Dagen kändes seg i början, men efter en kopp te och genomgång av DigitalFoto, blev man något så när mer pepp.
Visade sig vara bra att böra med tidningen också, kunde utnyttja lite av tipsen i tidningen i fotandet, tror jag ska göra lite så där lite oftare nu :)

Lägger upp två av mina oredigerade svanbilder - annars har jag inte en aning om vad jag ska använda dem till :P



Snart är det deadline, ska fixa ett ställe att sätta mina verk på. Men sånt löser sig.

Januari 8, 2008

Äntligen har Lovisa kommit hem från sin veckolånga, väldigt dåligt förtäckta artonårsfest, skidresa till Norge! Självklart firade vi detta med shopping, eftersom Norge ju är ett så billigt land att man inte gör av med några pengar alls där. Hmm...

I vilket fall som helst köpte jag två t-shirts, en väst och en massa ansiktsgrejer. Tror jag ska försöka ta till mig lite rocker-goes-bohem-stil, lite Sienna Miller och Kate Moss, för de som vet hur dessa två stilikoner ser ut...?  

När vi kom hem hade jag funderat ut att vi skulle äta kycklingsallad, jag hade till och med handlat alla ingredienser och, ifall vi skulle behöva det, köpt frysta jordgubbar som vi kunde mixa ifall vi ville ha en somrig efterrätt mitt i allt vinterregn. Så självklart var det Lovisa som lagade all mat... Jag kände mig rätt lat där jag låg och kollade på Grey's Anatomy, men jag fick åtminstone lite tid till att allvarligt fundera på mitt liv, och hur jag ska göra med min framtid, men det ska jag återkomma till snart!

Efter maten la sig Lovisa och sov, något som inte direkt är ovanligt här - men ändå, medans jag diskade, och därefter blev det till att försöka hänga på grannens trådlösa, något som gick sådär - det blev mer Harpan än Bilddagboken om man säger så... Nu är klockan 00.07, Torsten är här, han och Lovisa har sett the Condemned medan jag försökte skriva en bokrecension till svenskan. Insåg dock rätt fort att en bra sak kanske vore att läsa en bok först, någon annan än Jane Fondas Träningsbok från 1973. Det hela slutade med att jag nu har fem öppnade böcker, där var och en är läst cirka tre sidor på, och att jag nu sitter och skriver det här samtidigt som jag ser på I manegen med Glenn Killing. Men åter till mina så kallade problem...

Mitt främsta problem är väl, föga förvånande, att jag shoppar alldeles för mycket samtidigt som jag flyger på mina moln bland alla mina planer utan att ha en aning om vad som behövs för att riktigt nå dit jag vill. Summan av den kardemumman blir att jag, trots ett schysst extrajobb, är totalpank runt den andra eller möjligtvis den tredje varje månad...

Mitt andra problem är, faktiskt förvånande, att jag är sjukt bortskämd. Och då menar jag inte i den bemärkelsen att jag blivit översållad med märkeskläder sedan jag föddes, åh nej - även jag hade ärvda kläder, utan i den bemärkelsen att jag alltid har sådan tur med vad jag vill göra. Se bara på hur jag fick min praktikplats - jag sökte inte aktivt förrän en vecka innan jag skulle åka ut och vara borta i fem veckor i sträck, och vilken normal människa skulle väl antagligen ha lärt sig vid sexton års ålder att är man så lat att man inte söker, ja då får man ta vilken skitpraktik som helst, men gjorde jag det? Självklart lyckas min tur vända sig till mig och ge mig två praktikplatser, vilket i och för sig är väldigt bra, men vad gör jag när turen vänder?

Ska jag bara acceptera att jag glidit genom livet på en räkmacka, men att majonnäsen tog slut så, tyvärr nu får jag bo på gatan? Eller, ja... I Kalmar eller något i alla fall?


Januari 2, 2008

Nytt år, nya vanor?
Njae.
Idag blir det ett riktigt kort inlägg, klockan är ett, så egentligen antar jag att jag borde ändra datumet i rubriken men det är väl sak samma?
Min årsresumé är på gång, eftersom alla andra gör en vill ju inte jag vara sämre utan faller som en fura inför det starka grupptrycket som inte existerar här ute i i den karga bushen Arbelunda.

Anyway, min resumé blir en svart tragedi om året tjugonollsju,
med massor av deprimerade tonårshormoner att vänta.

Och nu ska jag antingen kolla på tv, dricka ett glas vatten eller gå och lägga mig.
overandout.

RSS 2.0