Fredag 070928

Har jobbat på bra idag, tycker jag - trots att min M-tangent försvann och hela datorn segade ihop totalt...
Gjorde klart logotypen, brevpappret och visitkortet och har fixat ihop en slags mall för hur den grafiska profilen, åtminstone framsidan, ska se ut.
Nästa vecka ska jag lägga in vilka färger som ska användas och hur logotypen ska se ut på olika saker, så det ska jag nog hinna på sex timmar.

Fredag 14/9 -07

Idag har vi jobbat på rätt bra med källsorteringsarbetet. Eftersom Lollo och jag inte orkar med varandra en hel dag så beslöt vi oss för att dela upp arbetet mellan hela gruppen, och visa varandra under arbetet istället för att göra allt tillsammans. Hittade två bra sidor med massor av text som går att utnyttja till senare.

Den grafiska profilen gick det sämre med, men jag kom en bit på väg med den med. Försöker komma på hur jag ska göra den både snygg och läsbar vilket låter lättare än det är känns det som.
Fuskar idag och går hem tidigare p.g.a. huvudvärk - får jobba hemma när jag nu är ledig nästa gång :)


Fredag 7/9 2007

Sjukt lång startsträcka idag, var seg redan innan jag kom till skolan, och när resten av klassen var ungefär lika kolasega som mig så blev man väl inte direkt uppiggad av att komma hit.

Efter några koppar av kafeterians mystiska försök att göra espresso av bryggkaffe började dock hjärnan fungera någorlunda normalt, och Lollo och jag började spåna på hur vi ska få världen att inse hur dumt det är att inte källsortera.

Förslagen blev lite informationshäften gjorda på specialpapper i form av en blomstrande container (nej, jag vet inte var Lollo får det ifrån, men det var hennes idé...) som ska kännas så pass dyrt att man inte bara vill slänga dem i sopen som vilket reklamskräp som helst...
Vi pratade också om att man kunde ge ut ett häfte som bara ser ut som en gammal tidning som någon kastat i parken och sedan alla har gått och trampat på utan att bry sig ett dyft om dden går sönder, eftersom det skulle kunna vara lite symboliskt med vad som faktiskt skulle kunna hända om vi inte sorterade...

På eftermiddagen jobbade jag lite med min grafiska profil, har en logotyp färdig, men har suttit med de sista smågrejerna som skulle petas med, kom inte så långt dessvärre, slutresultatet ser misstänkt likt originalet ut...
Är faktiskt också grymt stolt över att jag helt själv lyckades hitta Pantone-inställningarna i Illustrator, jag var troligtvis Bill Gates i mitt förra liv.
Utöver det ska jag börja skissa på olika presentationsmaterial m.m. Vilket blir planen för nästa vecka.


RSS 2.0