Hur man handlar på IKEA,

NU kommer det bilder! På min nya soffa för er som inte fatatde dte alltså... Efter det helvete vi hade med att få hem den känns det skönt att den nu bara är till för att slappa på! Egentligen ser den nog lite bättre ut i originalstorlek o.s.v, men jag antar att det inte är så många out there som sitter på en datorskärm som är 70 cm bred?!


Shopping,

Statuscheck.: är tillbaka i Kalmar. Skolan har börjat och jag var där hela timmen vi gick första dagen, för att sedan vakna med feber och krupphosta igår morse. I tisdags däremot - ja då var det livat! Alla utom Jb-eleverna började skolan, så jag hängde lite i lägenheten, innan jag stack till Erika och kollade OS.
        Blev även spaning på Jess nya lägenhet (nästangranne), innan vi på grund av uttråkning bestämde oss för att ta vår vanliga runda till Ikea så hon kunde visa vad hon ska köpa sedan när hon målat klart. Vi började precis känna oss lite dumma som skulle gå tomhänta ut genom kassan (jag menar, man gör bara inte så  i Sverige - det är som att skjuta en ko i Indien) när vi hittade fyndhörnan. Hittade ett litet fynd i form av en ihopskruvad soffa (..) för 400 spänn. Sagt och gjort, jag slog till. Sedan blev det bara till att bära över parkeringen (låt mig säga så här: Ikeas parkering är stoooor..!) Innan vi kom på att vi kunde "låna" en stor kärra och dra soffan på. Med några mellanrum för foton (jao, köpte en rosa casio pocketkamera till slut) släpade vi sedan kärran/soffan över en åker, genom en skog, nerför ett stup (nåja, en brant backe var det i alla fall) uppför samma stupbacke och över Skälby gård. Folk skrattade lite när jag fick köra vagnen genom rondellen för att inte krocka med mötande trafik, och Jess skämdes mest - men vi fick hem den! BIlder kommer någon gång i framtiden. Kanske.
      Nu är det helg igen - gött mos. Det firas med en runda i tvättstugan imorgon och kanske lite soffliggande med en slemhostahink bredvid.
      overandout.

Barnkalas - aj!

I've got some big news for you, folks! Jag har ÄNTLIGEN 5 dagar ledigt - i sträck!Så nu tänker jag ha sommarlov med shopping inför hösten och slappdagar. Egentligen skulle jag haft det idag med, men Maja och Matilda gillar att dra hem 23 kompisar och ha sommarkalas, d.v.s. så pass mycket jobb att jag gick upp 07.30 och hjälpte till att pyssla ihop allt. Endast enkla saker i och för sig, såsom att dammsuga en gigantisk maskinhall (stor är den i alla fall), bära trädgårdsmöbler, och att bli upplyft i skopan på en lastmaskin för att det ser så fint ut med en girlang i taket. That's right. Taket på en maskinhall. Även ni som inte är ultranördiga fordonsfantaster kanske kan räkna ut att maskiner som drar tuuuunga lass, inte direkt har höjden av ett rivet kaninhinder... Fast jag är inte direkt höjdrädd, så det gick fint, även om jag just för stunden inte uppskattade pappas plötsliga infall av "humor", nämligen att "råka" kom emot lite spakar och skaka skopan lite fram och tillbaka och upp och ner... Eh, nej tack. Trots allting överlevde jag, även om det tog en och en halv timmes utslgen komasömn på soffan framför VH1's top 100 greatest songs from the 90's.

Hejdå,

Huset skakar, och jag kryper ihop i hörnet under skrivbordet. Nu dröjer det nog inte länge tills taket ramlar in och alla mina drömmar krossas - jag blev aldrig färdig journalist, jag sa aldrig upp mig från jobbet (det har blivit roligare igen, förresten, schön där), och jag hann aldrig gå tillbaka till att bli köttätare igen. Är det det här som är livet? Ska jag dö som vegetarian?
    Nä, skämt åsido, det är bara Maja och Matilda som bråkar om vem som ska få ha den glittriga legobiten - d.v.s. Matildas "diamant" och Majas "mördarknapp". Jag fattar inte var de får all luft ifrån, de är inte mer än två tvärhänder långa men kan skrika så det hörs till Kalmar? Det är tur att jag är född som en lugn, fredsbevarande ängel i familjen Skrik... Och att Motorhomes gjorde den där Into the night, musikens motsvarighet till utopia, försök vara arg efter den!
    Kollar in The Kooks på YT nu, Marcus tipsade om deras version på Crazy - Görbra är den. Är det något killen kan så är det musik, att han sedan försöker göra kaffe utan att ha en kanna under filtret som står där utan kaffebönor - ja, det försvinner kanske lite i mängden..!




-

Gaah,
äntligen en ledig dag efter att ha jobbat elva dagar i sträck! Idag blir det därför en slappdag, ska bara hjälpa Maja och Matilda att fixa inbjudningskort till deras sommarkalas. Synd bara att mammas och pappas dator bara har Paint att jobba i, men ja, ja. Jag överlevde när jag fick ett GameBoy anno -85 när alla andra gick med GameBoy Color också.. 

pardey

mhm, två dagar avklarade - nine days to go. Mitt schema känns lite jobbigt just nu, men jag har åtminstone fixat två dagar som ickeköttätare. Och då kanske jag ska nämna att Gun inte gjorde det lätt för mig igår när hon bjöd in mig på att äta kroppkakor... För de som inte fattat det så är det en av Ölands 3000 dödssynder att tacka nej till kroppkakor (att inte skvallra om grannen "te höger" med den till vänster är en annan...).
    Men nu blir det jobb, efter idag är det bara åtta dagar kvar och sedan är jag ledig i minst en dag! Då blir det nog bad, om vädret håller i sig - cyklade ner till Valsnäs med Maja igår, och det var minst 25 grader i vattnet, behöver jag säga att ingen av oss ville gå upp?! Dessvärre blev vi tvungna när skuggorna började bli långa och jag insåg att åttaåringar egentligen borde vara hemm och äta middag och gå och lägga sig vid nio. Fast vi kollade på film istället, jag menar, jag är inte hennes mamma och som en av fem systrar får man ta till alla knep för att sätta sig i favoritposition. Inkluderat att man tittar på Bombay dreams med småbarnen..!
    Någon som har någon fest i beredskap för mig, alla dagar utom nu på måndag skulle jga bli glad för! Hör av er, mobilen funkar nog!

RSS 2.0