Pank, döv och olycklig

Jag har lite svårt att ta in att jag är arbetslös på riktigt, jag har bara gått och väntat på att sommarlovet ska lida mot sitt slut - men idag var det svårt med den mulna himlen och de isande höstvindarna. Jag kan knappt förstå att det är ett år kvar tills jag kan sitta i fönstret i min lägenhet och lyssna på tystnaden som inte är tyst utan är bilar, vinden i buskarna, grannens fest och allt annat som är rogivande och skönt när man är trött men ändå pigg.
Tänk att man lyckades. Jag har godkända gymnasiebetyg och massor av bra, om än lite svåra att urskilja från min sida, kvaliteter. Om 20 år har nog jag också en rosa pelargon i en kruka i fönstret. Ve och fasa. Jag hoppas åtminstone jag är fyrspråkig då.

När jag har tråkigt...


... lyssnar jag på Björk och ser på "Här är ditt liv" med Jan Eliasson samtidigt som jag drömmer om att själv få sitta någonstans om 40 år och kunna se tillbaka på hur jag bidragit till en fredligare värld.

Ni skulle vara förvånade om ni visste hur ofta det händer att jag tänker på en sådan framtid. Sedan tar jag fram min mentala version av att bada i is genom att se mig själv rynkig och läderhudsartad i kassan på Ica - gammal och bitter över att livet inte blev som jag önskat. Bra va? Det ökar viljan att få ett bättre jobb - på Hemköp kanske? - samtidigt som det avdramatiserar hela framtidsplanerna. Den där psykologikursen jag läste kan ha varit det nyttigaste i mitt liv!

FYI, typ.
x,

Skördefest...

Nu har skördefesten dragit igång igen - tuffaste jobbhelgen och trevligaste folket på året för oss som bor ön med en bro. Den här helgen jobbar jag på Reebok igen, idag blev det bara 10-18, imorgon är det från 11 fram till, med lite otur, 22. För butiken är det här den största dagen på året, vilket är rätt skumt, för vem köper joggingskor och träningskläder när det är pumpor och marschaller som firas?
Jag har i alla fall åkt på en äcklig förkylning igen, det raspar i halsen och jag är jättetrött, jag tror Valle smittade mig - den lilla skiten! 6 månader och livsfarlig... Nu sitter jag hos Bettan, hon gick till jobbet, jag bloggar och en massa människor har förfest. Så fort de har gått ska jag göra te och sätta mig och se P.S. I love you. Enligt vissa en film i världsklass, enligt andra bara sämst.

Orkar inte skriva så mycket nu, min hjärna arbetar verkligen inte bra till Creedence Clearwater Revival. Country för en landsortshatande 18-åring? Idioti och galenskap. Nämnde jag att festfoket här är ~23, inte 56 som man kan tro...

Underliga drömmar

Inatt drömde jag att jag var tillsammans med Nils Grundberg (mer känd som Storstadspojken, mest känd som Blondinbellas pojkvän) och att vi åkte tåg. Mitt i ingenstans hoppade vi av tåget och var med i någon sorts filminspelning där vi blev förföljda av någon och skulle klara oss undan - som kull, fast på film helt enkelt. Efter ett tag försvann dock kamerorna men inte den som jagade oss, utan en tjej kom fram bakom ett träd och sköt oss. Nils blev först skjuten med ett pannskott, och sedan två skott till i pannan medan jag först fick skott i benen, armarna och till slut tre stycken i bröstkorgen. Nils, som av någon anledning inte dött av att få sin hjärna urblåst tre gånger sa något i stil med "Kajsa, det här är mitt ex" och efter det blev allt svart tills jag vaknade av att Nils och jag satt på ett tåg med tanken att vi skulle till sjukhuset för att se om det var farligt att bli skjuten i huvudet och i bröstkorgen.
Drömmen fortsatte faktiskt ett ganska bra tag till, men det jag ville komma fram till var alltså att jag i natt var tillsammans med Nils Grundberg som, missförstå mig rätt nu han verkar ha roligt stora delar av sitt liv, absolut inte är min typ då jag inte är besatt av varken tår eller djur. Hur ska jag tolka detta tycker ni? Hyser mitt omedvetna jag en sådan stark avsky för haj-fanatism att det nu vill skjuta haj-fanatikernas talesman och därför uppmärksammar detta i mina drömmar?
x,

För er "frälsta"

Jehovas vittnen - för en gångs skull behöver ni inte ta åt er, jag antar att 2 mil är lite väl långt att åka för att få en dörr i huvudet mer än en gång!
Nej den här gången menar jag med min rubrik er "spikmattefrälsta". Hur kan ni tycka att man blir lugnare av att ligga på den?! Och ja, jag vet att jag igår sa att den är skön - men då har jag haft en tjock tröja på mig när jag legat på min matta innan. Jag tar tillbaka allt bra jag sagt om spikmattor efter i natt... Där låg jag vid 3 i morse och kunde inte sova, ja - jag tycker också att det börjar bli lite tjatigt - och kom på att ett av skälen till att så många köper helvetesuppfinningen är ju att man ska sova bättre! Sagt och gjort, jag la mig på mattan, och tänkte att om jag tar av mig tröjan kanske det ger mer effekt! Ja, men tjena... Inte nog med att det brände som en eld (tydligen är det det som av så många kallas den där smällande varma känslan som är så myyyysig) dessutom domnade hela armen bort!
Av det här kan jag alltså dra de olika slutsatserna att
  1. Jag är för dum för att ha spikmatta
  2. Spikmattor bör komma med varningsskyltar alternativt sluta säljas
  3. Mina nerver i ryggen måste vara felkopplade eftersom höger arm domnar när vänster sida av ryggen ligger mot spikarna.
Och ni andra, om ni är normalbegåvade (>90 i IQ), bör kunna dra slutsatsen att jag inte är ett stort fan av spikattor.
Så, nu är frågan - Hur ska jag svara när mina kunder vill ha en ärlig åsikt om mattorna jag säljer?
x,

Oväntat guld

Hej!
Hoppas alla mår bra, för det gör inte jag! Jag börjar undra om Feng shui är arg på mig för att mitt rum är stökigt eller för att jag har min papperskorg i ett hörn eller något, för jag har sovit helt värdelöst dåligt inatt igen! Jag svär vid den gud jag inte tror på att det därför värmde extra gott i hjärtat när jag fick veta att jag inte ska börja jobba förrän cirka två timmar senare än vanligt. GULD!


Så nu lyssnar jag på världens bästa Tracy Chapman (obscen rap funkade inte lika bra att vila till!) och ska sova en stund på spikmattan. Jag är väl en av de som inte riktigt förstår miraklet med den, men den är skön att ligga på i alla fall. Dessutom hade jag en härlig personalrabatt att utnyttja när jag köpte den. Fest!

Nä, sömn var det! Godnatt.

x,


P.S. Om någon har en Feng Shui for dummies eller Lättläst Feng shui får ni gärna höra av er i kommentarsfältet (Jag orkar inte plöja igenom en hel inredningsbok nämligen!)

Rubriksättning 101

Ha! Jag gav mitt rum en sån genomröjning att det ligger på knä och vrider sig i Ajax"Fresh Spring/Smelly autumn"-plågor! Eller inte... Det enda jag gjort på mitt rum idag är att halvhjärtat bädda sängen och sedan flytta min dator. Från golvet till min mage flög den - en underbar förflyttning, Feng Shui hade varit stolt. Fast det kanske inte räknas som en person?
Ja, ja. Jag ska inte skrämma er med att jag haft ännu ett bortkastat 10-timmars datormaraton med slösurfande och tv-serietittande. Jag gick faktiskt ut! Jag fick för mig att jag var sugen på svamp, och eftersom det är 1,5 mil till närmaste mataffär men bara 2 kilometer till champinjonmarker var det klart att jag vandrade mot de fria svamparna! Los champiñónes var dock inte så lätta att hitta, men efter ett meddelande från pappa om att jag skulle leta på marken gick det, oh, så mycket bättre!
Nu blir det jobb igen, jag är sinnessjukt trött, men det är åtminstone ett par hundralappar extra - skönt!
x,

Natalie Portman och politik


"mikrolån (mikrokredit, smålån, små lån) som lämnas till fattiga människor utan krav på formell säkerhet. Mikrolånet ger låntagaren möjlighet att utveckla sin kreativitet genom att exempelvis starta företag. Lånet utvecklades av bl.a. Muhammad Yunus."  (källa NE)



Godmorgon! Jag sitter och läser en väldigt intressant intervju från förra sommaren med Natalie Portman, som förutom de vanliga självklara (Dalai Lama, Nelson Mandela, Oprah) är en av mina förebilder/idoler. Just den här artikeln handlar om hennes arbete med att stödja The Foundation for International Community Assistance, eller kort och gott FINCA. FINCA arbetar med mikrolån i tredje världen, en metod som inte bara ger hjälp för stunden utan som låter (mestadels) kvinnor låna kanske $50 för att starta ett företag som sedan utvecklas och de kan betala tillbaka allt eftersom verksamheten växer.
Läs hela intervjun här!


Nu ska jag läsa klart, sedan funderar jag på att kicka igång lite obscen rap och röja ur en hemsk förvaringsmöbel som ska ut ur mitt rum!
x,

På tal om obskyr hip-hop...

Jag gick över till obscen rap istället, och Natalie Portman kan man lita på. Hela kvällen har jag lyssnat på Three 6 Mafia, något som inte verkar ha gått hem hos min mamma. Med ett väldigt spänt tonfall sa hon "Ska Inte Du Gå Och Lägga Dig, KAJSA?".
Och det var innan jag började spela låtar som "Gettin' f**ked up" och "Put cha D. in her mouth".

För er nyfikna, här är Poppin' my collar med Three 6 Mafia:


Etikettsfrågor

Vad tycker ni? Gjorde jag fel som surnade till när en av mammas kollegor ringde in till oss 22.05 för att se vad hon undrat när hon ringde till honom innan idag? Eller är jag egentligen en karikatyriserad klimakteriehäxa i övre medelåldern som fastnat i en 18-årings kropp?

Själv är jag nu bara lycklig för att äntligen ha något att som Språk-hitler och besserwisser (jag får klanka ner på alla, ingen får göra det på mig!) fråga min stora idol och överordnade Magdalena Ribbing på DN:s etikettsblogg om! Hallelujah!





update: Fan. Nu gick jag in för att läsa dagens inlägg - och vad tror ni frågan är? Jo, självklart. "Måste man svara?" Hörru "Hoppas att det finns något svar att ge!" För att varamed i DN:s etikettsspalt är du jävligt oartig. Det där var MIN fråga!

Cravings!

Ååååh, 18årig-tjej-har-stora-problem-och-behöver-hjälp-just-nu-punkt-se!
Här ligger jag i min sanslöst sköna säng med en lös lite white trash-aktig fläta i luggen, en stor hood-tröja och en enorm craving efter obskyr hiphop. Men jag känner ju inte till några obskyra hiphopband! Det hårdaste i mitt musikbibliotek är nog Olyckan från Trazan&Banarnes barnprogram. Hjälp?

Tänk att det bara är ett år sedan vi åkte...

Ja, faktiskt. Den 15 september lämnade jag Sverige för Spanien och vad som senare skulle visa sig bli de bästa sju veckorna i mitt liv (festligaste också, för er som minns..!) Kollade på vad jag skrivit på bilddagboken när jag kom fram, vårt firande började redan första kvällen, haha!


"YESYESYES, babes,
eran älskade Kajsa är i Spanien, firade ankomsten med att gå direkt till ett supermarket och köpte lite cava - tre tvåglasflaskor för 39 spänn - sjukt värt! Imorgon börjar vi med samling och sånt där - sangria ska också inhandlas, känns skönt att sitta och dricka det i shorts och t-shirt vid fem i tolv på natten - tror det är typ 20 grader, när vi kom vid sju ikväll var det 27 grader varmt, hur har ni det? ;D"





Och hon lyckades igen

"Äh, jag behöver inte sätta alarmet, klockan är 03.00, så jag lär ju vakna till 10-11 av mig själv." Okej folket - Lyssna aldrig på era inre röster! Jag har lyckats med konsverket att, fullt frisk, sova 11,5 timme inatt. Tjugo över två var klockan när mitt huvud till sist behagade vakna till. Verkligen jätteduktigt av mig, arbetslöshet klär mig som inget annat!
På de fyra timmarna jag varit vaken har jag i alla fall varit duktig nog att boka klipptid (fredag klockan 8.00, ibland är det tufft att ha en så duktig faster till frisör!) och varit med mamma till "sommarstugan" och plockat lite äpplen och päron. Ska se om min kulinariska genialitet kan ta sig samman och lyckas koka ihop päron- eller äppelkräm kanske. Bäst av besöket i Västergården var nog ändå mitt fynd, från ingenstans fick jag för mig att kika lite i garderoberna (i och med att det är mammas släktgård finns det allt möjligt!) och fick syn på en stor, svart kavaj (väldigt lik den jag redan har ifrån Monki), den fick inte hänga kvar!

I övrigt har jag verkligen inte gjort någonting, skönt! Imorgon ska jag jobba lite då mamma ska iväg på möte, igen. Pengar till mig!


x,

Varför det heter "dum som en ko"

Ugha, godmorgon peeps!
Jag hoppas er tidiga eftermiddag har varit lugn och skön - för det har banne mig inte min varit! Jag skulle upp och hjälpa Lovisa in med djuren vid två för att mamma och pappa var ute och åkte någonstans. Tjugo över ett vaknade jag, efter 5,5 timmars sömn, av att Lovisa nästan slår in mitt fönster och skriker att jag ska komma ut och hjälpa henne. Jag gör som hon sagt i tron att jag försovit mig, men nej. När jag kommer ut möter helvetet på jorden mig. Enorma fyrbenta djur överallt, kryssandes mellan - och genom - rabatterna i trädgården och våra hundar som inte fattar någonting utan bara springer runt som ett gäng dönickar.

Ja, ja. Sånt händer väl tänker jag och börjar med att försöka få in korna i ladugården. Tjena! Har ni sett en ko hoppa över ett staket någon gång? Inte det, nej? Det kanske är för att de inte kan. Lik förbannat höll jag på att krocka med bakdelarna på två stycken som naturligtvis fastnat halvvägs över när jag skulle gå runt huset. Jävla höskallar. Lovisa fick nöjet att plocka sönder staketet medan jag fick nöjet att få det över foten när det väl ramlade. Kor i staketet och skit uppåt väggarna kan man nog säga. Helvete, vad arg jag var.

Fick i alla fall gå in vid tre efter några löparrundor, söndersprängda stängsel och en hoppande ko. (På riktigt. I nedförsbacke över en kedja på mer än en halvmeters höjd.)

Nu tänker jag inte göra ett dugg mer för den här dagen - det skulle ju vara min lugna sovdag/första lediga dagen på två veckor! Tv-serier blir det!
x.


Kvällens ooops!

Men vem bar den bäst?




 

Personligen tycker jag Shakira, med höstens hetaste lårhöga stövel och enkla hårstyling till!

Do's på MTV VMA Röda mattan


Alexa Chung: Modellen och programledaren lyckas på något sätt alltid. Snyggt!

Chace Crawford: Det finns inget annat att säga annat än att killen skulle kunna bära upp en sopsäck, och här är det en kostym han har!

Mando Fresko: Radioprataren och DJ:n bar sin gråmelerade t-shirt och beige jacka som ingen annan. Värt att lägga på minnet!

Olivia Palermo: Känd för sin bitchighet och oklanderliga stil. Tillägg, någon?

Solange Knowles: Man måste älska hennes nya frisyr! (Eller avsaknad av en kanske) Fint matchade läppar och naglar i en färg som bryter av det svarta.

Taylor Swift: Hela musikvärldens nya gullegris och en av kvällens pristagare. Det är svårt att tro att hon bara är 19 år!


Det kan väl aldrig gå fel när världens andre man på månen, Buzz Aldrin dyker upp för att presentera nomineringarna till Best new artist? (Frågan är dock varför ingen stoppade frun från den 50e operationen? Hon borde stämma kirurgen!)





Don'ts på MTV VMA Röda mattan

Det var väl inte direkt några jättevågade outfits kändisarna visade för publiken i New York i natt, och därmed knappt några att säga varken bu eller bä om, men jag har valt ut några stycken värda att kommentera.

Lady GaGa: Visst, det är ännu en storartad kreation Paparazisångerskan bär - men snygg, det är den inte!
Perez Hilton: Känd för sin fula tunga visar kändisbloggaren här upp ännu en ful sida av sig själv.
Paramore-sångerskan Hayley Williams visade hur ful outfit kan bli när man trätt en LP-skiva runt midjan.
Jack Black: Uppblåsbara muskler. Medeltidsyxa. Kommentarer överflödiga. Fail Jack. Fail.

Jennifer Lopez: Hon har aldrig varit direkt känd för sin stil, och det här var väl inte direkt något undantag? En grisrosa påse fasttejpad på brösten och fäst med något slags blänkande halvguldsband som bildar puffärmar... Hemskt!

Vinnarna i VMA 2009

Video of the year: Beyoncé - Single ladies (Put a ring on it)
Directed by Jake Nava

Best new artist: Lady GaGa

Best hip-hop video: Eminem - We made you
Directed by Joseph Kahn

Best male video: T.I. feat. Rihanna - Live your life
Directed by Anthony Mandler

Best pop video: Britney Spears - Womanizer
Directed by Joseph Kahn

Best rockvideo: Green day - 21 guns
Directed by Marc Webb

Best female video: Taylor Swift - You belong with me
Directed by Roman White

Best video (that should have won a Moonman) Beastie Boys - Sabotage
Directed by Spike Jonze

Breakthrough video: Matt and Kim - Lessons learned
Directed by Taylor Cohen&Otto Arsenault

Best Art Direction: Lady GaGa - Paparazzi  
AD Jason Hamilton

Best coreography:
Beyoncé - Single ladies (Put a ring on it)
Coreography by Jaquel Knight & Frank Gatson Jr.

Best cinematography: Green Day - 21 guns
Cinematograph Jonathan Sela

Best direction:
Green Day - 21 guns
Directed by Marc Webb

Best editing:
Beyoncé - Single ladies (Put a ring on it)
Editor Jarrett Fijal

Best special effects: Lady GaGa - Paparazzi
Effects by Chimney Pot


På gång...

This is it-trailern verkar otroligt lovande, eller är jag bara övertrött och hög på femdubbla koffeinkickar?

Sitter och tittar igenom bilderna från Röda mattan, och lägger snart upp lite snygga stilar!

New moon-trailern

En förlängd version av trailern för kommande filmen i Twilight-serien, är det bara jag - eller kommer den här filmen bli minst lika bra som den första?!


VIDEON!!! Kanye West avbryter Taylor Swifts tacktal.



Väldigt oförskämt och inte alls sant enligt mig! Taylor förtjänade sin månman!

UPDATE: Nu ska den här videon fungera!

Best hip-hop video

Gick till Eminem. Usch. Den enda jag inte ville skulle vinna en videogala. Musikvideon är ju hemsk!

Sämre delar av galan hittills:

Pausunderhållningen är ett par strumpgubbar (ni vet, när man trär en strumpa över handen så det ser ut som en gubbe) som diskuterar olika ämnen. För er som följde SVT:s numera nedlagda musiksatsning Popcirkus är det väldigt lika apan Alejandro Fuentes Bergström. Tyvärr.

Och Jack Black tyckte tydligen att det skulle vara århundradets roligaste skämt att komma iförd en uppblåsbar muskeldräkt och något slags medeltidsstridsyxa. Det var länge sedan den sortens humor funkade, men han gör väl antagligen allt som går för att få upp inkomsterna för sin senaste film (aka blivande flopp), Year One...

Muse!

Muse kör ett liveframträdande på galan - underbart! För er som inte lyssnat in er på dem, här är en Spotifylänk! För er andra, här är deras myspacesida.

T.I. vann förresten Best male video, så nu går mitt spel lite sämre... Ja, ja. Det är ju sånt man inte kan hjälpa! Eminem vann i alla fall inte - och THANK GOD för det!

Kanyes hår...

... är förresten totally fab!




VMA-update

Hittills går det bra i mina chansningar! VMA-galan levererar, Taylor Swift uppträdde från tunnelbanan, med inledning som fattig gatuusikant och avslutning i en ursnygg röd klänning. Kanye fick ett spel, i år igen, när Taylor vann Best Female Video och gjorde som han brukar - invaderade scenen, snodde mikrogfonen och proklamerade att Beyoncé hade bästa videon i år. Suck. Han börjar bli för uttjatad - även om han vet hur man fixar musikvideor! Eller ja, hur man anlitar bra regissörer!

Min röstning!

Yes! Nu har det börjat - Lady GaGa har redan chockat och Kanye Wests skalliga flickvän banar sig fram på röda mattan, det här kommer bli kul!
För att förbereda mig har jag kollat igenom de nominerade videorna och gjort en lista på vilka jag vill ska vinna och vilka jag tror kommer vinna! (Har som synes utelämnat en del kategorier då de blev alltför svåra att avgöra!)



VIDEO OF THE YEAR
Beyoncé: "Single Ladies (Put A Ring On It)"
Lady Gaga: "Poker Face"
Eminem: "We Made You"
Kanye West: "Love Lockdown"
Britney Spears: "Womanizer"

Min önskevinnare: Här var det jämnt mellan Kanye och Lady GaGa - till slut fick dock Kanyes, ganska enkla, video vinna slaget över Lady GaGas, som vanligt, väldigt påkostade men samtidigt plastiga konstverk.

Vem vinner egentligen? Lady GaGa är otroligt kommersiell och har en hel drös hitlåtar i år, vilket troligtvis gör att hon vinner. Hennes glittriga videor och låtar gör nog att fler röstat på henne



BEST NEW ARTIST
3OH!3
Lady Gaga
Kid Cudi
Drake
Asher Roth

Min önskevinnare: Av det lilla jag hört gillar jag 3oh!3s sound, och hoppas, hoppas, hoppas att de eller Asher Roth vinner!

Vem vinner egentligen? Lady GaGa måste ju ta hem den här kategorin, to be honest är det ju egentligen bara henne man hört om på sistone!



BEST MALE VIDEO
Eminem: "We Made You"
Kanye West: "Love Lockdown"
Jay-Z: "D.O.A (Death of Auto-Tune)"
T.I. featuring Rihanna: "Live Your Life"
Ne-Yo: "Miss Independent"

Min önskevinnare: Ahh, kom igen Kanye! (Även om det skulle vara kul att se honom förlora bara för att se om han får ett utbrott igen som på EMA '06! Rättelse: Det var VMA '07, tänk så fel jag hade! Tack Viktor!) Den avskalade enkelheten och de (vad jag rent fräckt förmodar vara) afrikanska dansarna. 

Vem vinner egentligen? KANYE! KANYE! KANYE!



 

BEST FEMALE VIDEO
Beyoncé: "Single Ladies (Put A Ring On It)" (http://www.youtube.com/watch?v=XDTibf0qIzw )
Lady Gaga: "Poker Face" (http://www.youtube.com/watch?v=Ngf5Oo_XrjI&feature=fvst )
Taylor Swift: "You Belong With Me" (http://www.youtube.com/watch?v=5AHzIq_n-DQ)
Kelly Clarkson" "My Life Would Suck Without You" (http://www.youtube.com/watch?v=FHjERzdSXpg )
Katy Perry: "Hot 'N Cold" (http://www.youtube.com/watch?v=yY3CehyfUko&feature=fvst )
Pink: "So What" (http://www.youtube.com/watch?v=8ZNeBkhiL7g )

Min önskevinnare: Taylor Swift! Att se på videon är som att se She's all that på 3 minuter och 48 sekunder - och man blir så glad av den! En musikvideo som även fungerar ljudlöst - ironiskt nog.

Vem vinner egentligen? Än en gång - Lady GaGa. Tyvärr röstar folk på den rosa tuggummipop som spelas på de kommersiella rosa tuggummipopsradiokanalerna. En sensation som GaGa som har minst fem hitlåtar det senaste året borde ta hem det här. Som sagt, fok röstar ju tyvärr inte på videorna på Video Music Awards...



BEST HIP-HOP VIDEO
Eminem: "We Made You"
Kanye West: "Love Lockdown
Flo Rida: "Right Round"
Asher Roth: "I Love College"
Jay-Z: "D.O.A (Death of Auto-Tune)"

Min önskevinnare: Guess who? Yes, än en gång Kanye. Fast Asher Roths video är rätt charmig ändå i sin "oj-jag-la-alla-mina-musikvideopengar-på-collegefesten-så-det-här-är-vad-vi-får"-anda!

Vem vinner egentligen? Det kan bli jämnt mellan Kanye och Jay-Z här. Vad som än händer får inte Eminem vinna! Hans video känns alltför lågstadiegjord.



 

BEST POP VIDEO
Beyoncé: "Single Ladies (Put A Ring On It)"
Britney Spears: "Womanizer"
Cobra Starship featuring Leighton Meester: "Good Girls Go Bad"
Lady Gaga: "Poker Face"
Wisin y Yandel: "Abusadora"

Min önskevinnare: Jag må hata henne, men kom igen Brittan! Riktigt snyggt gjord video, mycket bra koreografik dessutom. Cobra Starship gillar jag med, men videon känns alltför sedd och gjord.

Vem vinner egentligen? Ga-ga-go-go. Fucking Lady GaGa. Yikes. Sedan undrar jag om jag fått rätt video till Wisin y Yandel - och om jag har det varför de överhuvudtaget är nominerade?! Hjärnplåga hela vägen igenom videon!



BEST ROCK VIDEO
Coldplay: "Viva La Vida"
Kings Of Leon: "Use Somebody"
Green Day: "21 Guns"
Fall Out Boy: "I Don't Care"
Paramore: "Decode"

Min önskevinnare: Den svåraste kategorin av de jag valt att gå igenom! Här gäller det ju att stänga av vilka låtar man älskar i vanliga fall och bara fokusera på videon! Coldplays "Viva la Vida" är ju dock underbart gjord så min röst faller på den med Green Day tätt bakom.

Vem vinner egentligen? Som sagt, svårast hittills. Jag kan tänka mig att alla miljoner Twilightfans har röstat på Paramore, då det är det officiella soundtracket till "New Moon". Annars blir det nog Coldplay eller Kings of Leon!


MTV VMA

Okej, jag behövde inte rymma genom fönstret. Jag hängde på mitt rum tills det var dags att gå ut, sedan svepte jag en kopp kaffe i farten. Väldigt bra faktiskt! Vad jag inte visste var att R jobbade igår, så jag jobbade bara i en halvtimme och sedan var mitt 14-dagarsvikariat slut. Tack och hej leverpastej typ.
Inte för att jag klagar. Nu känns det lite som om jag har semester, inte som om jag är arbetslös, och senare i veckan ska min jobbcoach ringa så vi kan snacka lite om hur jag ska gå tillväga för att få tag i ett jobb. Ikväll tänker jag dock inte bry mig så mycket om vad som händer i mitt CV dock - ikväll laddar jag för VMA-galan! Så om någon träffar mig imorgon och tycker jag verkar lite trött är det för att jag gått upp vid 2 imorgon bitti för att se röda mattan-sändningen! Ja, ja. Jag funderar på att sova några timmar nu, kaffet är redan förberett och alarmet satt, så jag kör för det. Godnatt!

^

Nu har jag varit vaken i säkert två timmar, men vågar inte gå upp och träffa mamma. Fy, vad jobbigt efter gårdagen. Om 32 minuter börjar jag jobba igen - kan man hoppa ut genom sitt fönster och gå bakvägen tror ni?

En inte längre så fin dag.

Efter att ha sovit 11 timmar natten till idag kan man tycka att jag borde vara jättepigg och glad, eller hur? Men nej, min dag idag har varit sämst med huvudvärk och en seg trötthet som vägrat släppa. Antingen börjar jag bli sjuk eller så är det 9/11-depression. I vilket fall har jag klantat sönder hela världen idag, det slutade med 2500 liter mjölk forsandes ner i avloppet. FAN HELVETES JÄVLA SATANS SKIT, ville jag skrika men löste problemet med att gråta fem tårar och sparka på en halmbal. Jag menar, vad har någonsin löst sig av att man tar negativitet som en fjomp?
Pappa blev inte så arg heller (thank God, hade det varit när han var som sämst hade jag nog inte levt nu). Det jobbiga var att jag hade på känn att något skulle hända just iadg, men det hade väl ändå inte behövt vara så allvarligt? Jävla fan. Anyway, jag klarade 12 dagar utan problem - dag 13 gick uppenbarligen sämre. Jag är nog inte gjord för att jobba utan helguppehåll. Även om jag inte direkt jobbat hårt nu.


Ja, ja. Imorgon blir det nya tag och på kvällen blir det fest. ÄNTLIGEN. Jag har inte festat på alltför länge nu, inte sedan Popaganda. Det är två veckor sedan. Hmm.

Stoppa mig, någon?!

05.17 och jag kan inte somna. Det här kommer stå mig dyrt när jag ska upp vid nio för att vara ur vägen för städteamet med sina professionella Nilfisk-dammsugaren - inte bara bäst på marknaden, MEST HÖGLJUDDA MED... Eller, okej. Nu var jag orättvis, men jag är ju fortfarande tonåring, dessutom av det kvinnliga könet, och kan därför skylla på hormonrubbningar som orsakar ett humörsklimat kyligare än en lyktstolpe i januari så, yeah, try to stop me.

Fast, ska jag vara ärlig är det rätt skönt att ligga i en för stor The Hooterströja (bandet, inte restaurangen. Fast bandet är för övrigt inte superbt det heller) och se Hannah Montana. Det må vara barnsligt, men Miley Cyrus får kompensera för rynkan jag såg i min panna idag. Ja, just det, EN RYNKA!!! Man kan tycka att man borde få något slags cred för att ha börjat med anti-rynkkräm när man var 14, men nej, det man får är tunnare hår och hud skrynkligare än förra vårens skinnjacka innan man är 19. Tack för den, världen. Vad kommer härnäst? Pelargoner? Sju sorters kakor? Ett glas rött framför Trädgårdsfredag?
Geez, jag kommer vara i klimakteriet när jag är 21.
- - -

p.s. För er som gillar Trädgårdsfredag, pelargoner och sju sorters kakor... Det går bra det med - alla lika, alla olika! d.s.

Hähähä,

För att vara en person som ansett sig vara mer mogen än ett päron i oktober sedan hon var 4 finner jag det rätt underhållande att jag snart sett hela tredje säsongen av Hannah Montana. Min 7-åriga lillasyster är avundsjuk!

Only by the night

Yes, inne igen efter några timmars arbete. Det verkar numera som om jag bara kan blogga om nätterna, men det kan ju även bero på att jag bara är vaken då..? En jävligt chill dag med sömn till ett, jobbeftermiddag utan jobb och ett vattenpass utan vatten (jävligt användbart, PAPPA) när jag skulle hänga upp mina hyllor. Dessutom lyckades jag få vår hund att lyssna på mig bara genom att använda teckenspråk - FINALLY! Nu gör det ju inget om jag blir döv!
Annars har det mest varit röjning av ett oerhört ostädat rum, en skrikande 9-åring hemkommen från sjukhuset och beröm för min plommonkräm. (Ja, jag var ju tvungen att få in hur bra jag är på det någonstans i den här bloggen!) För övrigt har jag även klämt in tre timmars jobb under dagen, där hälften av tiden verkar ha gått ut på att försöka undvika att bli mördad av svansar hemmahörandes på kor som samtliga verkar ha gått med i någon slags "Let's-kill-Kajsa PB"-förening. Jag hatar djur. Särskilt kor och kackerlackor.

Nu blir det musik och tv-serier. Jag varvar för stunden Lykke Li med Miike Snow. Och självklart TB Flapjacks. Har nu Kalmar/Öland äntligen lyckats producera något som är värt att lyssna på, ska man ta vara på det - spread the word, folks!
x,

Godkväll

Klockan är snart ett på morgonen och jag sitter klarvaken, igen. Visserligen kan man ju instämma i att jag är dummare än en kokosnöt som dricker kaffe vid den här tiden, och Anna Skipper hade antagligen jagat mig med både morötter och purjolökar om hon såg mig - men är man missbrukare så är man.
Eftersom jag varit en så olidligt dålig bloggare på sistone tänkte jag nu köra en update på vad som händer i mitt liv. Enjoy.
- Jag är arbetslös
- Jag vikarierar i en ladugård och luktar nu värre än ett dött djur en månad efter dödsdagen
- Jag har fortfarande inget körkort.
- Mitt mest seriösa arbetserbjudande är som au pair...
- ...hos min mamma och pappa.
- Jag har äntligen skickat iväg det färdigskrivna mailet som kan vara min biljett till volontärjobben.
- ... men jag vågar inte svara på svaret.
Jag sover bort halva dagarna, jobbar och lagar mat resten av tiden och träffar i stort sett bara min familj. Mitt bankkonto är tomt, pappa tror jag hade svininfluensan tidigare i somras, jag undrar om jag är på gång att få cancer eftersom jag har en återkommande skum fläck på magen och jag har inte shoppat på flera veckor.
Fast jag mår bra nu. Bättre än på ganska länge faktiskt, och det var det jag ville säga i ett inlägg mer omotiverat än Israels och Palestinas fredsförhandlingar.
x,

Utkast: Som en ...

Som en del kanske listat ut befann jag mig vid skapandet av förra inlägget inte bara på Kungliga tekniska högskolan, utan även på en högre nivå av välbefinnande orsakat av den brukliga festivaldrycken - öl.
Inget jag klagade på då, och inte heller nu, min spontana festivalhelg i Stockholm var ju helt sanslöst bra! Jag tänker inte skriva om allt vi gjorde, men det var bra musik, oväntade citat (”En klok råtta måste ha många hål” och "HÄR ÄR ÖLSTÅNDET") och ett helt otroligt otippat möte. Det sistnämnda var faktiskt en verklig chock, jag stod nämligen på KTH och väntade på att Stenis och Matilda skulle bli klara att ge sig av när jag såg att ett av postfacken fått en katalog "YES, det är IKEAkatalogen!", tänkte jag och tog den. Det var det inte, det var en Halénskatalog, men upptäckten av postfacken gjorde att jag granskade dem alla lite närmre - och då såg jag det. Ett efternamn som inte är helt ovanligt i Sverige, men jag blev helt övertygad om att det var någon jag kände - så jag stolpade i mina klackar mot rummet med rätt nummer, gick rakt in och sa
- Hej, vem är det som är D. Byström här?
En kille ställer sig och stirrar, med hakan i golvet och säger till sist:
- Men... Det är ju du? KAJSA!
Jahaja, det var andra gången jag träffade David sådär spontant sist var för två år sedan på Peace&Lovefestivalen i Borlänge där han bor - då hade vi dessförinnan bara setts i en halvminut en gång innan när han i Borlänge såg mig gå förbi och blev övertygad om att han kände igen mig. Vi pratade inte så mycket den här gången dock, stod mest och var chockade innan David och hans vän visade oss vägen till Retro, klubben vi skulle till. När vi kom fram hade tyvärr Retro stängt så vi hamnade på efterfest hos Jonas på Drottninggatan istället. Men det är en annan historia.
Jag är hemma igen i alla fall. Vikarierar för Lovisa genom att mjölka kor och klippa gräs. Med tanke på att jag aldrig varit ett fan av kor är jag imponerad av att jag gick med på det här 14 dagarsvikariatet - jag antar att mamma frågade om jag var tillgänglig i ett av mina panka, svaga och shoppingsugna ögonblick. Vilket, när jag tänker efter är när som helst på dagen. Ja, ja. Mamma och pappa verkar nöjda med insatsen och jag får pengar till min Stockholmsresa.
Nu tänker jag sova en stund. Eller åtminstone umgås med Ebba och Lovisa, Mad men visas på tv och captain Awesome från Chuck är med - vi dreglar mer än vi pratar. Men ändå.

RSS 2.0